שתף קטע נבחר
 

כך יוחזרו העובדים הישראלים לענף הבנייה

העבודה בשיטת הבנייה המסורתית, הנהוגה בישראל, מפרכת, לא נקייה ולא מתגמלת. צעירים בורחים מהענף, והמדינה נאלצת לייבא עובדים זרים ולשלם על כך מחיר. שיטות בנייה חדשות, מודולריות ואקולוגיות מתחילות לבצע מהפכה בתחום. מי יכול להרוויח ממנה? כולם

*התכנים במדור זה מוגשים בשיתוף עם החברות המצולמות במדריך הנדל"ן

 

משבר הדיור בישראל, שכה מרבים לדבר בו אך מתקשים להתמודד איתו, הביא לאחרונה את הממשלה לביצוע צעד יוצא דופן: פנייה לחברות בנייה זרות ובחירת כמה מהן להקמת פרויקטים לדיור בארץ. "פתרון פלא" זה עורר באופן טבעי את מחאתן של חברות הבנייה המקומיות.

  

להערכת גורמים בענף, המהלך לא צפוי להשלים את המחסור בדירות שנוצר בשנים האחרונות או להוריד את מחירי הדירות, ובמקביל, יש חשש כי יפגע בעובדים הישראלים בתחום.

 

הפתרון למשבר הדיור, או לפחות שיפור ניכר בנושא, עשוי להימצא באפיק אחר. שיטת הבנייה הקונבנציונלית, הנהוגה בישראל, מיושנת מאוד ובעלת חסרונות רבים. ההשלכות השליליות על איכות הבנייה ועלויותיה בלתי נמנעות. במדינות מתקדמות בתחום הבנייה מיושמות כיום, לעומת זאת, טכנולוגיות בנייה חדשניות. הן מודרניות, מהירות, חסכוניות ואקולוגיות הרבה יותר מהשיטה המסורתית והן זמינות כיום גם לשוק הישראלי.

 (אקו בילד ישראל) (אקו בילד ישראל)
(אקו בילד ישראל)

הכשרה מקצועית פשוטה ומהירה

אחת הבעיות המרכזיות של תחום הבנייה בארץ היא המחסור בכוח אדם. עובדים פוטנציאליים רבים מדירים רגליהם מאתרי הבנייה כיוון שהעבודה בשיטה הקונבנציונלית המסורתית קשה מאוד, לא נקייה ולא מתגמלת דיה. פחות מאחוז אחד (!) מהחיילים המשוחררים בוחר בתעסוקה זו

כעבודה מועדפת. על רקע זה, צורם במיוחד לגלות שצעירים רבים, שאינם מעוניינים לעבוד בבניין בישראל, עושים זאת בשמחה במדינות אחרות, בהן אופי העבודה שונה לגמרי.

 

אפשר להבין אותם. טכנולוגיות הבנייה המתועשות, החדשניות, דורשות כוח אדם מצומצם. ההכשרה המקצועית בהן קלה ומהירה והעבודה עצמה פשוטה ונקייה. כזו היא, למשל, שיטת הבנייה הנקראת (ICF ( Insulated Concrete Forms ומתבססת על תבניות מבודדות מפוליסטירן מוקצף ליציקות בטון. טכנולוגיה זו, שפותחה בחברת NUDURA הקנדית ונפוצה במדינות רבות בעולם, מיובאת לארץ ומיושמת כאן בידי חברת אקו בילד המקומית. היא מהירה מאוד (הבנייה נמשכת שליש מהזמן שאורכת בנייה קונבנציונלית מסורתית), חזקה יותר, וחסכונית בעלויות.

 

מנכ"ל חברת אקו בילד, דורון ערוסי, מסביר עד כמה נגישה שיטת הבנייה לעובדים חדשים: "נדרש יום לימודים עיוני אחד, שבסופו מתקיימת בחינה. תלמידים שעוברים אותה (בציון 85 ומעלה) מופנים לעבודה מעשית בת שבועיים, תחת פיקוח והדרכה מקצועיים, בשני אתרי בנייה שונים. אלה שעושים זאת בהצלחה זוכים לתעודת הכשרה שמנפיקה החברה הקנדית ומוסמכים לעבוד בשיטה".

 (אקו בילד ישראל) (אקו בילד ישראל)
(אקו בילד ישראל)
 

בשורה לחיילים משוחררים, נשים ומובטלים

הבנייה המודולרית המיוחדת, שנעשית באמצעות תבניות שאינן כבדות ולא דורשת שימוש בכוח, מאפשרת גם העסקה של נשים. לא רק חיילים משוחררים הם קהל יעד מתבקש לעבודה, אלא מובטלים, שיכולים להפוך בתהליך הכשרה קצר לעובדים מיומנים. בכך, מסוגלות שיטות בנייה

חדשניות מסוג זה לתרום לשוק התעסוקה הישראלי ואף להביא לשיפור המצב בתחום החברתי.

 

ההכשרה מוצעת גם לקבלנים, לחברות בנייה ולעובדיהן, כדי שיוכלו להשתלב במגמה החדשה. לא רק שלא ייפגעו ממנה, אלא להפך, הם ייצאו נשכרים.

מערך בנייה המבוסס על שיטות מודרניות אלה עשוי לשחרר את המדינה מהצורך לייבא עובדים וחברות מחו"ל על חשבון מועסקים ישראלים. בכך, תוכל המדינה גם לחסוך בהוצאות רבות שנגרמות לה מהעסקת עובדים המגיעים מחו"ל (ביטוח רפואי, עלויות שיכון ועוד). בניין הארץ יוכל לחזור לידיים ישראליות, שגם ישלמו מיסים לקופת המדינה, בניגוד לעובדים זרים.

 

נראה שיש לכולנו על מה לבנות, ובמקומות לא מעטים בישראל כבר בונים בשיטה זו.

 

הכותב הוא מומחה בבנייה ירוקה


פורסם לראשונה 18/09/2017 18:03
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים