שתף קטע נבחר

 

השגחה עליונה: האפיפיור "אימץ" אבטחה ישראלית

מיסות שערך האפיפיור פרנסיסקוס במסגרת ביקורו בקולומביה לוו באבטחה של בלון תצפית המיוצר ביבנה. זו הפעם השלישית שהכס הקדוש מסתייע בהגנה הישראלית מהאוויר

 

 

בלון התצפית הישראלי שאבטח את האפיפיור

בלון התצפית הישראלי שאבטח את האפיפיור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קיבל עזרה מהשמיים: מערך האבטחה של האפיפיור פרנסיסקוס השתמש זו הפעם השלישית בשנים האחרונות בבלון תצפית ישראלי שסייע בשמירה על הכס הקדוש בביקורו בדרום אמריקה. שתיים מתוך שלוש המיסות שהאפיפיור ערך לפני שבועיים בקולומביה לוו במטריית אבטחה של בלון התצפית המיוצר בחברת RT במפעל ביבנה.

 

בלון התצפית בפעולה ()
בלון התצפית בפעולה

 

הבלון הישראלי סייע בעבר גם באבטחת האפיפיור במסעו באפריקה ובביקורו בישראל. בלון התצפית, שכמותו מופעל באופן קבוע על ידי צה"ל ומשטרת ישראל, הושכר על ידי המשטרה הקולומביאנית. הצילומים החיים שהפיק הועברו בתקשורת לוויינית ישירה לחמ"ל של מפקד משטרת קולומביה. בשתי המיסות שאובטחו על ידי הבלון הישראלי השתתפו יותר משני מיליון מאמינים. שטח הכיסוי של הבלון כולל רדיוס של חמישה קילומטרים.

 

המשטרה בבוגוטה ובמדיין הסתייעה בבלון לייצר שטחים סטריליים עבור האפיפיור עוד טרם הגעתו למקום. הבלון סייע בסריקת הקהל הרב, הגגות במרחב והאזורים שנסתרים מהקרקע.

 

האפיפיור פרנסיסקוס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
האפיפיור פרנסיסקוס(צילום: AFP)

"במדיין שרר ערפל כבד במהלך המיסה, כך שלמעלה היינו לבד באוויר, כי המסוקים שחגו מעל לא יכלו לראות מה קורה על הקרקע", הסביר ל-ynet גורם בכיר בחברת הישראלית. "בבלון שאבטח את האפיפיור הוספנו באחרונה כמה שדרוגים, מעבר למצלמות היום והלילה המתקדמות. כך למשל ניתן לזהות תנועות חשודות באופן אוטומטי על ידי הבלון, שיפרנו את הזום על מטרות שרוצים לעקוב אחיהן ואפשרנו פתיחת תמונה במקביל למיקוד על מטרה מסוימת בהסתכלות 'קשית', כך שאתה ממשיך לעקוב אחר המרחב גם שאתה מתמקד באובייקט מסויים. הוספנו גם פילטרים ש'מנקים' את התמונה מלכלוכים או מאדים".

 

במפעל מפתחים גם מגוון מל"טים, אך הגורם בחברה הסביר את היתרון הכלכלי בהפעלת בלון תצפית, מאחר שלדבריו עלות התפעול הבסיסית ליממה של בלון תצפית היא 18 דולרים לעומת 600 דולרים לשעת הפעלה של מל"ט ממוצע.

 

זהו היה ביקורו השני בשנים האחרונות של הבלון הישראלי בקולומביה, לאחר שהשתתף גם באבטחת הופעתה של מדונה במדינה הלטינית. צוותים של חברת בת של RT, הפועלת בארה"ב, אף היו בכוננות עם בלוני תצפית אחרים של החברה בימים האחרונים בדרום ארה"ב, כחלק מההיערכות של הרשויות האמריקניות לסופת אירמה, אך בסוף הם לא הופעלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים