איך אומרים שנה טובה בתאילנדית? שגרירים מהעולם מברכים את ישראל
לכבוד החגים ותחילת השנה העברית החדשה החליטו לכנס את השגרירים הזרים בארץ בצורה מיוחדת: על אופניים. בין הדיווש לחבישת הקסדה הלכנו לשמוע מה הם הכי אוהבים בארץ וכמה איחולי שנה טובה בשפות זרות
שגרירים על גלגלים: לרגל תחילת השנה העברית התכנסו מספר שגרירים ודיפלומטים ממדינות שונות להרים כוסית לשנה החדשה. את הדרך אל האירוע החגיגי הם לא עשו ברכב מפואר כהרגלם - אלא באופניים.
הרכיבה החלה בספורטק בתל אביב, המשיכה לנמל תל אביב ועברה בטיילת תל אביב וטיילת יפו. לאחר מכן עצרו הדיפלומטים בגן אברהם שביפו להרמת כוסית לכבוד ראש השנה על רקע השקיעה ואז חזרו צפונה דרך שכונת נווה צדק, שדרות רוטשילד ורחוב אבן גבירול.
מי הגיע לדווש?
השגריר מהונדורס עם בנו ושני דיפלומטים נוספים, השגרירה התאילנדית, השגריר הקזחי עם דיפלומט נוסף, השגריר ההונגרי, שני דיפלומטים מטעם שגרירות ארצות הברית, דיפלומט מהולנד ודיפלומט מזמביה.
ביקשנו מהם לספר לנו אילו מקומות הם הכי אוהבים בישראל. הכינרת וקיסריה (בעיקר בגלל מגרשי הגולף) הם המקומות האהובים על דולאט קוואנישב, שגריר קזחסטן. כמובן שירושלים על אתריה הקדושים הייתה המועדפת על רבים מהם, למשל מתיאס וואנזה, נציג שגרירות זמביה, ואנדור נאגי, שגריר הונגריה - שגם הזכיר את תל אביב ואת אהבתו לרכיבה ברחובותיה מדי בוקר.
"אשתי ואני מתכננים לטייל בכל פארק לאומי בישראל לפני שנעזוב את ישראל", הצהיר מארק נורדברג, נציג שגרירות ארה"ב, והוסיף כי הוא מאוד אוהב טבע והיסטוריה.
מריו קסטילו, שגריר הונדורס, הזכיר גם את בית לחם מלבד תל אביב וירושלים, ומנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, שרכיבה על אופניים היא אחת מתחביביו הגדולים, דיבר על הירידות מים המלח כעל המקום המועדף עליו, בעיקר לרכיבה.
השגרירים והדיפלומטים איחלו שנה טובה ומשגשגת ובעיקר שלום למדינת ישראל ולאזור. לבסוף הם איחלו את הברכה בשפתם, כל אחד ושפת האם שלו.
איך נולד הרעיון?
לדברי מנכ"ל משרד התיירות, שהוא כאמור חובב אופניים מושבע, רכיבה היא דרך מצוינת להראות לשגרירים ולדיפלומטים את ישראל לא רק בהסתכלות מחלון של רכב בסיור "רשמי", אלא באמצעי שהוא גם יותר מעניין וגם יותר אקטיבי ואטרקטיבי.
זהו אינו הסיור הראשון שנערך על אופניים. משרד התיירות מקיים אותם ברחבי הארץ, בכל פעם במקום אחר: מצפה רמון, פארק רמת הנדיב, הר הכרמל, וכעת הם הגיעו לתל אביב. לכל סיור כזה משתדלים להוסיף דבר ייחודי לאזור הרכיבה – למשל ביקור ביקבים מקומיים במדבר, היכרות עם העדה הדרוזית בכרמל ועוד. כל רכיבה אורכת בין שעה לשעתיים, והיא נמשכת כ-16 קילומטרים. עד כה השתתפו בסיורי הרכיבה יותר מ-70 דיפלומטים ממדינות שונות.
"התגובות שקיבלנו מהדיפלומטים היו נלהבות ביותר. עבור לא מעט מהם זו הצבה ראשונה בארץ, והם מאוד שמחו על ההזדמנות להכיר כך את הארץ. עבור האירופים רכיבת אופניים היא דבר שבשגרה, והם מאוד שמחו על ההזדמנות להכיר את מסלולי האופניים בארץ. יש אפילו כמה דיפלומטים שהפכו לחלק מסגל הרכיבה הקבוע - דיפלומט מזמביה, דיפלומט מדרום קוריאה והשגריר הבלגי. הם כל כך התלהבו מהסיורים הרכובים, שכמעט ולא מפספסים אף סיור", נמסר משרד התיירות.