כוכב "המפץ הגדול": "בשבילי הכול קל ונפלא"
הוא לא מוטרד מאמירות גזעניות, סבור שהעבודה שלו היא הטובה ביותר בעולם ומעוניין בעיקר לעשות מדיטציה. קונאל נייאר הגיע לארה"ב כסטודנט הודי ביישן - והפך לכוכב עשיר ומפורסם בזכות דמותו של ראג' ב"המפץ הגדול". לא פלא שבריאיון עמו הוא נראה כל כך רגוע
כשיוצר "המפץ הגדול" צ'אק לורי הגה את הרעיון לסיטקום שבמרכזו חבורת מדענים צעירים, קצת שונים ובעיקר מאותגרים חברתית - אף אחד לא העלה על דעתו שהוא יצליח. עשר שנים אחרי זה היא חוזרת למסך בפעם ה-11. חוזה לעונה נוספת, אגב, כבר נחתם.
"קראתי את התסריט ופשוט לא הפסקתי לצחוק בקול", מספר קונאל נאייר, שמגלם את דמותו של המדען ההודי-אמריקני ראג'ש קוטראפלי, בראיון ל-ynet בלונדון. "חשבתי שזה אחד הדברים היותר מצחיקים שיצא לי לקרוא בחיים. לא ממש חשבתי כמה גדול זה יכול להיות, גם לא חשבתי לעצמי 'אהה! פיזיקאים זה הדבר החדש', פשוט שמחתי לעבוד".
מתברר שהעולם היה מוכן לראג', שלדון, לאונרד והווארד. כל כך מוכן שהסדרה (שבימים אלה משודרים כל פרקיה ב-yes Comedy) הפכה לנצפית ביותר בארה"ב ושחקניה, שרובם היו אנונימיים לחלוטין לפני כן, הפכו לפרצופים מוכרים ואורחים קרואים בסלון של מיליוני משפחות ברחבי העולם. בשנים האחרונות הם גם בין השחקנים שמרוויחים את הסכומים הגדולים ביותר על המסך הקטן - המובילים שבהם משתכרים כמיליון דולר לפרק. תעשו אתם את החשבון.
"כל החוויה הזו מרגישה קצת כמו חיים של אחרים", אומר נאייר. "זה באמת חלום שמתגשם ואני צריך לצבוט את עצמי מדי פעם. ראג' כבר הולך איתי עשר שנים. המזל הוא שיש לי את היכולת להבדיל בין האני האמיתי לדמות שאני מגלם. אני מסתכל על עצמי לפעמים ולא מזהה את עצמי בתוך הדמות. עם זאת, ישנם חלקים בי שמאוד דומים לראג' וחלקים בראג' שמאוד דומים לי, אבל כשאני רואה תמונה של ראג' - אני לא רואה את עצמי".
ראג' תמיד משתנה. האם זה מקל על התפקיד?
"בשבילי הכול קל, הכול נפלא ואני לא סתם אומר לך את זה. אני רק איזה ילד מניו דלהי ואני מככב בסיטקום הגדול ביותר בעולם. אני לא מנתח את זה יותר מדי, זה אף פעם לא מעיק, זו העבודה הכי טובה שיש. תשאלי כל אחד בהוליווד והוא ירצה להשתתף ב'מפץ הגדול', זה חלום שמתגשם".
לפני האודישן הראשון לתפקיד הוא עוד לא הבין את החשיבות שלו. בדיעבד הגישה הזו כנראה סייעה לו ועזרה לו להגיע אליו ללא פחד - נלהב ומלא ביטחון. "הרגשתי מוכן. רציתי כל כך כבר לצלול לתוך התעשייה, רציתי להראות מה שאני יכול לעשות. הייתי ילד בעל עיניים בורקות שהצליח להיכנס ולעשות אודישן של רשת CBS. התלוצצתי עם כולם כאילו הם היו החברים הכי טובים שלי. כשאני חושב על זה היום, אני פשוט לא מאמין שהתנהגתי ככה. היום הייתי מתנהג יותר כמו עצמי. הכי מושך זה כשאתה פשוט עצמך. אבל היה לי מזל".
הם חיפשו מישהו הודי לדמות?
"השם המקורי של הדמות היה דיוויד קוטראפלי, מה שגורם לי להאמין שההפקה חיפשה הודי שהוא דור ראשון שנולד באמריקה. אבל הם גם חיפשו אנשים ממקורות אתניים שונים, אז בעצם נבחנתי מול אנשים ממוצאים שונים, לא רק הודים. הם היו פתוחים להכול".
הסדרה ספגה ביקורות על כך שהיא מקטלגת אנשים תחת סטריאוטיפים. אתה חושב שהיא מוצדקת?
"זה מצחיק, כי יש אנשים שיגידו שראג' הוא לא בחור הודי טיפוסי אבל הרבה אנשים מהודו דווקא יגידו שהוא כן. לדעתי, תמיד יהיה חלק קטן של אנשים שתהיה להם דעה על משהו שהוא פופולרי. הם יתייגו דברים תחת מסגרות וסטריאוטיפים. אם אתה סוג כזה של טיפוס, ברור שתמיד תמצא על מה להתלונן. אבל לדעתי רוב האנשים שצופים בסדרה ואוהבים אותה, לא חושבים ככה. זה האחוז הקטן שעושים את הרעש בעניין הזה. יותר מזה, אני מקבל מלא מכתבים מאנשים שמחשיבים את עצמם כחנונים ושמודים לנו על כך שהפכנו את החנונים למגניבים. לכל מטבע יש שני צדדים".
נייאר (36) חי היום בלוס אנג'לס עם אשתו - הדוגמנית ומלכת היופי לשעבר של הודו, נהה קאפור. החיים שלפני המפץ לא היו כה זוהרים. הוא נולד בבריטניה וגדל עם הוריו ואחיו בניו דלהי שבהודו. בגיל 18 התקבל לתואר במדעי הכלכלה באוניברסיטת פורטלנד שבארצות הברית, ויצא להרפתקה חדשה לגמרי ביבשת לא מוכרת ושונה מאוד מכל מה שהכיר.
"מאוד התרגשתי מהמעבר לאמריקה. הדליקה אותי המחשבה על חופש, עצמאות ונשים אמריקניות. המהלך לא לווה בפחד או חשש בגלל שידעתי שאני תמיד יכול לחזור הביתה. היה לי את הביטחון כי ההורים שלי לא לחצו עליי להצליח. הם תמיד אמרו לי תנסה הכול, תחווה, תעשה חיים ואם זה לא הולך - תחזור".
השחקן מספר כי החודשים הראשונים בביתו החדש היו מוזרים בעיקר מבחינה חברתית. הצעיר ההודי בלט לא רק בגלל המבטא שלו, אלא גם כי לא הבין את הקודים החברתיים, מה שהוביל לסיטואציות מביכות עבורו.
"הייתי לבוש שונה, התנהגתי אחרת וגם לא הבנתי איך הבנות שם מתנהגות. אז המון פעמים קרה שנתנו לי תשומת לב והייתי בטוח שהנה, זהו זה, כאשר במציאות הייתי בעיניהן החבר ההודי החמוד הזה שנחמד לקחת למסיבות, שגורם להן לצחוק, קצת כמו החברה הטובה. לקח לי המון זמן להבין איך דברים עובדים שם. מהבחינה הזאת אני לגמרי יכול להזדהות עם ראג' ועם האימפוטנציה שממנה סבל במשך הרבה עונות בסביבת בנות".
על מנת לנסות ולהתאקלם יותר בקלות, החליט קונאל להשתתף בחוג לדרמה באוניברסיטה. החלטה זו, מתברר, לא רק שעזרה לו למצוא חברים חדשים, אלא גם גילתה לו את ייעודו בחיים. "רק בסוף תקופת הקולג' שלי הבנתי שלהיות שחקן זה באמת מה שאני רוצה לעשות. הייתי באמצע הופעה והייתה לי חוויה חוץ גופית. נגעתי ברגע שהייתי בו טהור וכן עם עצמי. זה רגע שכל השחקנים מחפשים, ואז הבנתי בעצם מה זה אומר להיות שחקן וכמה שאני מתחבר לזה".
כשהוא מדבר על חוויות חוץ גופניות, קארמה ואושר פנימי, אין בו טיפת סקפטיות או מבוכה. במהלך הראיון הוא יושב על הכורסה בשיכול רגליים, יחף, ומקרין שלווה פנימית ונינוחות מעוררת קנאה.
דברים השתנו מאז שנותיך בקולג'. אתה מאוד מפורסם ומאוד עשיר. איך אתה שומר על עצמך?
"זה נכון שהמון אנשים לא מסתדרים עם הכסף והפרסום. אני מכיר די הרבה אנשים שזה הצליח להטריף אותם, שאיבדו את עצמם בתוך כל הדבר הגדול הזה, אבל הניסיון מלמד אותך מה אמיתי ומה לא. בהתחלה לא ידעתי להבדיל. האמנתי שפרסום הוא אמיתי, אבל זה לא הסיפור, פרסום הוא מאוד זמני וחמקמק, הוא בא והולך ואתה חייב להבין שאסור לרדוף אחריו".
אחרי מה אתה רודף?
"אושר. אחרי מה כולם רודפים בסופו של יום? כל מה שאתה רודף אחריו בחיים זה כדי שאותו דבר יעשה אותך מאושר. אצל חלק מהאנשים זה פרסום, אצל אחרים זו משפחה. אני פשוט מודה על הקיים. אני יודע שמתי שהוא כל זה ייגמר, אז אני פשוט נהנה כרגע".
פרט לסדרה, בעשר השנים האחרונות פרסם קונאל גם ספר ("המבטא שלי הוא אמיתי") והשתתף בהפקות תיאטרון שונות. האחרונה שבהן, "ספוילס" לצידו של ג'סי אייזנברג, עלתה על הבמות בלונדון וזכתה לביקורות משבחות ולקהל שמילא את האולם ערב ערב.
מה עוד אתה רוצה לעשות?
"לעזאזל, אני מחליט להיות הכי כן אתך. אני רוצה למצוא משהו בתוכי שלא משנה מה קורה בעולם החיצון - הוא לגמרי יציב ומאושר. אז אני רוצה לבלות תקופה מסוימת בשקט, אני רוצה לבלות זמן במדיטציה. אני רוצה לבלות זמן במסע רוחני".
אתה יכול לעשות את זה עם אורח החיים העמוס שלך?
"זה כמו ללכת לחדר הכושר. אנשים רוצים לעבוד על הגוף שלהם כדי להישאר בריאים, כדי להיראות טוב, אז זה אותו הדבר. להיות רוחני זה לא אומר שאתה לא יכול לשחק, לעבוד או לעשות עסקים. אין לזה שום קשר לעולם החיצון. הכול פנימה".
ומבחינת קריירה?
"אני רוצה לכתוב ולהפיק. אני רוצה לצלם סרט בהודו בהינדית. זה חלק כל כך חשוב וגדול מהנשמה שלי. אני רוצה לספר סיפורים מקומיים ולגלות אותם לעולם. אני רוצה לספר סיפורים אמיתיים. ובנוגע למשחק, הייתי רוצה לעשות משהו אחר מראג'. משהו שונה לגמרי".
בעת צילומי העונות של "המפץ הגדול" מבלים חברי הקאסט זמן לא מבוטל ביחד. נייאר מסביר שכמו בכל משפחה - יש רגעים טובים לצד רגעים שמעוררים רצון להסתלק ולא לראות אף אחד. הוא מספר שהעובדה שסצנות שלמות מתרחשות סביב אכילת ארוחות, עזרה מאוד לגיבוש הכללי ולהווי של הצוות. לדבריו, ההפקה לא מקלה בכך ראש ודואגת שאוכל אמיתי ומשובח יונח על השולחן בזמן הצילומים.
בין היתר משחק נייאר בסדרה לצידה של השחקנית היהודייה מים ביאליק, שמגלמת את דוקטור איימי פארה פולר, מומחית למדעי המוח. במציאות ביאליק היא בעלת תואר למדעי המוח בעצמה. כשהוא נשאל עליה, נייאר מגיב בהתרגשות. "מים היא בן אדם מאוד פתוח, סופר חכמה ומצחיקה. ולמרות שהיא כל כך חכמה, היא תמיד צוחקת על עצמה ולא לוקחת את עצמה יותר מדי ברצינות, תמיד קל לנהל איתה שיחה על הכול כי היא מאוד פתוחה לתרבויות, לשונה, לעולם. היא בן אדם מיוחד במינו. היא אוהבת את הדת שלה ואת ישראל, אבל היא גם אדם שמוכן להכניס לעולמו ולליבו כל אדם אחר, מכל צבע, מין ודת. היא אוהבת לדבר איתי על דת ההינדו ועל הודו. אני אוהב אותה בכל ליבי והיא אחת החברות הטובות ביותר שלי".
אגב פתיחות ודת, כבן מיעוטים שמתגורר כיום באמריקה, אתה מרגיש בשינוי?
"אני חושב שאנשים מפחדים אבל אנשים תמיד פחדו. פשוט קוראים על זה בכל רגע נתון. בעיתונות, בטוויטר, בפייסבוק, זה מצג שלם של נגטיביות. שליליות תמיד הייתה קיימת, כך גם אנטישמיות וגזענות, פשוט לאנשים השליליים יש יותר אמצעים כיום להשמיע את קולם ולנטוע פחד בלבבות וכך להשפיע ולשנות אנשים. אבל אני מאמין שזה ישתנה בחזרה. דברים יחזרו לקדמותם. כך זה היה שנים וכך העולם שורד".