שתף קטע נבחר

 

נתניהו בטקס היובל להתיישבות ביו"ש: "לא נעקור - לא יהודים ולא ערבים"

בצל הסערה הפוליטית עקב היעדרות נציגות מהרשות השופטת, התקיים הערב טקס לציון יובל להתיישבות ביהודה, שומרון, בבקעה וברמת הגולן. ראש הממשלה בנימין נתניהו חזר על הבטחתו שלא לעקור יישובים בישראל: "זה לא רק שאלה של קשר למולדת, זו לא הדרך לעשות שלום". יו"ר הכנסת: "הקפאה היא לא הדרך להסכם"

 

נתניהו: "לא נעקור - לא יהודים ולא ערבים"    (צילום: מזמור הפקות)

נתניהו: "לא נעקור - לא יהודים ולא ערבים"    (צילום: מזמור הפקות)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אלפים השתתפו הערב (יום ד') בטקס בגוש עציון לציון יובל להתיישבות ביהודה ושומרון, בבקעת הירדן וברמת הגולן. בטקס, שנערך בצל סערה פוליטית-משפטית בעקבות היעדרות נציגות הרשות השופטת, חזר ראש הממשלה בנימין נתניהו על הבטחתו שלא לפנות יישובים בארץ ישראל והוסיף: "לא נעקור - לא יהודים ולא ערבים".

נתניהו. "לא נעקור - לא יהודים ולא ערבים" (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
נתניהו. "לא נעקור - לא יהודים ולא ערבים"(צילום: אלכס קולומויסקי)

נתניהו הוסיף: "במלחמת המגן המופלאה לפני יובל שנים, שבנו לגוש, שבנו לירושלים העתיקה, שבנו ליהודה ושומרון, לבקעת הירדן ולגולן. אני אומר שבנו, פרוש הדבר, חזרנו הביתה לנחלת אבות. פרוש הדבר שחידשנו את הרצף ההיסטורי, זה הרצף ההיסטורי של העם שלנו. פה נצרבה הזהות שלנו, האמונה שלנו, ההיסטוריה שלנו. חידשנו את הרצף ההיסטורי ונבטיח שלא ננותק עוד".

 

ראש הממשלה אמר למשתתפים: "ההתיישבות חשובה לכם חבריי באותה מידה שהיא חשובה לי, לכן אני אומר לפני הכל ובאופן ברור, לא תהיה יותר עקירה של ישובים בארץ ישראל. זה לא רק שאלה של הקשר למולדת, בוודאי שכן, אבל קודם כל זו לא הדרך לעשות שלום. לא נעקור - לא יהודים ולא ערבים".

נתניהו. "חידשנו את הרצף ההיסטורי ונבטיח שלא ננותק עוד" (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
נתניהו. "חידשנו את הרצף ההיסטורי ונבטיח שלא ננותק עוד"(צילום: אלכס קולומויסקי)
  

בסרטון ששודר בטקס קרא שר החינוך נפתלי בנט להחיל ריבונות על יהודה ושומרון: "אין עת טובה לכך מעכשיו. ממש עכשיו. אינני מקל ראש בצעד כזה, כדי להחיל ריבונות צריך תזמון ואומץ לב. גם אם תהיה התנגדות בעולם אנחנו נתגבר. גם הוא מבין את כל מה שהציבור הישראלי מבין - ארץ ישראל לא תחולק שוב".

 

יו"ר הכנסת יולי (יואל) אדלשטיין אמר בטקס: "לא הצהרות דרמתיות החזירו אותנו לארץ ישראל, לירושלים וליהודה ושמרון . חזרנו לכאן מכוח החלום וחזרנו בכוח האמונה. חמישים שנים שבנפשינו אנחנו מביאים את חלומינו , שנים שלא היו כמותם בהיסטוריה של ימינו , שנים שצברנו ניסיון ועברנו בדרך הקשה ביותר , לא עקירת ישובים תביא את השלום , לא הקפאה היא הדרך להסכם".

אדלשטיין. "הקפאה היא לא הדרך להסכם" (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
אדלשטיין. "הקפאה היא לא הדרך להסכם"(צילום: אלכס קולומויסקי)
  

מאות מתושבי "נתיב האבות" וממפוני היישוב מגרון הפגינו בצומת גוש עציון סמוך לאתר שבו התקיים הטקס. המפגינים דרשו מנתניהו והשרים, לעמוד בהתחייבויותיהם כלפי התושבים ולהסדיר את בניית הקבע של כל אחד מהיישובים. עשרות פעילי "שלום עכשיו" הפגינו לפני תחילת הטקס וקראו "אין סיבה למסיבה", "ההתנחלויות הורסות את ישראל" ו"דורשים שתי מדינות".

מציינים יובל לשחרור יהודה ושומרון, בקעת הירדן והגולן (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
מציינים יובל לשחרור יהודה ושומרון, בקעת הירדן והגולן(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

זמן קצר לפני הטקס הגיבה שרת התרבות מירי רגב להחלטת נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור שלא לשלוח נציג לטקס, ואמר כי החלטה זו - שזכתה לגיבוי בהחלטת בג"ץ - מהווה "רוח גבית ל-BDS (תנועת החרם על ישראל)".

 

רגב הוסיפה: "יגיעו לפה גם כמה שגרירים שלא חשבו שזה שנוי במחלוקת לשמוע את הסיפור הישראלי היפה הזה של ההתיישבות. ב-24 השעות האחרונות לא ידעתי איך לעכל את מה שקרה. שבנו הביתה. אם זה לא לחזור הביתה אז מה זה אומר לשוב הביתה? הוויכוח הפוליטי לא קשור לעניין הזה. אין עם בעולם שיש לו זיקה לארץ שלו כמו לעם ישראל לארץ הזו".

רגב לפני הטקס. "נאור נותנת רוח גבית ל-BDS" (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
רגב לפני הטקס. "נאור נותנת רוח גבית ל-BDS"(צילום: אלכס קולומויסקי)

לדבריה, "הדבר השני שלא ידעתי לעכל זה התשובה של נשיאת העליון שמדברת על זה שהאירוע הזה שנוי במחלוקת. אני מכבדת אותה אבל נחצה כאן קו אדום חמור ומסוכן בדמוקרטיה הישראלית. ממשלת ישראל היא היחידה שקובעת איזה טקס הוא ממלכתי. מרגע שהרשות השופטת היא חלק מסגל א' של האירועים הממלכתיים לא ניתנה לה סמכות להחליט למה היא באה ולמה היא לא באה. זו הפעם הראשונה שהרשות השופטת לא מגיעה לאירוע ממלכתי. זו רוח גבית למחרימי ישראל, ל-BDS ולאונסק"ו". 


יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי, התייחס בכנס שקיים בבאר שבע לאירוע 50 שנה להתיישבות ביו"ש ואמר כי מדובר בפופוליזם זול: "אנחנו בהחלט לא מסכימים עם כל מה שנאמר שם, גוש עציון ואיתמר הם לא אותו הדבר עבורנו. הזמינו את חברי הכנסת שבוע לפני הכנס, למרות שאירוע נקבע זמן רב מראש. הטקס עלה לנו 10 מיליון שקל, כאשר לטקסי יום הכיפורים שאמורים להיערך השבוע ברחבי הארץ אין תקציב. גם לא לנכים. אבל 10 מיליון לטקס שכולו פופוליזם זול - זה יש".

נאור. סירבה לנציגות של הרשות השופטת בטקס (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
נאור. סירבה לנציגות של הרשות השופטת בטקס(צילום: יריב כץ)

הטקס הערב עמד כאמור במרכזו של מאבק בין נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור, לבין שרת המשפטים איילת שקד ובכירים נוספים מהליכוד. השרה שקד תקפה את החלטתה של נאור שלא לשלוח לטקס נציג של בית המשפט העליון וכתבה לה היום: "בעצם הודעתך, פרמת את הממלכתיות של טקס רשמי שעליו החליטה הממשלה ויצרת מראית עין מוטעית של אירוע בעל גוון פוליטי. למרות שרצונך היה להימנע ממחלוקת פוליטית, הרי שהמטרה הוחטאה".

 

לפני כמה שבועות, כאשר התקבלה בקשה בלשכתה של נאור להשתתפות באירוע "חגיגות היובל לשחרור יהודה, שומרון, בקעת הירדן ורמת הגולן", השופט ניל הנדל נתבקש על ידי הנשיאה לייצג את מערכת המשפט באירוע. חבר הכנסת עיסאווי פריג' (מרצ) ביקש מנאור להימנע מהגעה לטקס, ובתשובה שלה נכתב כי "לאחר בחינה מחודשת של הנושא הוחלט שאין מקום להשתתפות נציג של הרשות השופטת באירוע".

 

השופטת נאור התייחסה מוקדם יותר היום להחלטתה לבטל את השתתפותו של השופט הנדל בטקס הממלכתי. היא טענה כי "האירוע עוסק בנושא השנוי במחלוקת ציבורית. על כן, ומבלי נקיטת עמדה של הנשיאה או מי משופטי העליון לגוף המחלוקת, הוחלט שראוי כי הרשות השופטת לא תשתתף באירוע".

 

 

 

 

בהכנת הכתבה השתתפה: מורן אזולאי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
נתניהו בטקס היובל
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים