דברים חדשים שתוכלו להרשות לעצמכם השנה
לא קניתם מכונית חדשה עם כל הכסף? נשאר לכם עודף? הנה דרכים לנצל את הסכום שלא הוצאתם על קניית מכונית
בשיתוף ynet רכב חדש
שנה הלכה, שנה באה ועמה מגיעים כמו תמיד חלומות. יש דברים שאנו כל-כך רוצים לעשות, אך כמו תמיד, חלומות עולים כסף. לא כל החלומות הם חלומות יקרים שעולים מאות אלפי שקלים, חלקם הם חלומות ישראליים צנועים ורגילים על דברים כל-כך קטנים שאנחנו מעדיפים לדחות. כי אם מדובר באלפי שקלים בודדים, איך נביא את הכסף מהתקציב המשפחתי הלחוץ? בכל זאת, הנה כמה חלומות שלא עולה הרבה להגשים.
ללמוד שפה חדשה: כיום, בעידן שבו טיסות לחוץ לארץ עולות מאות שקלים ונופש צנוע במלון עולה גם הוא כמה מאות שקלים, אפשר עם מעט תושייה לטוס לסוף שבוע לכל אחת מבירות אירופה. ושם לשמוע שפה אחרת מתנגנת, ולא להבין אותה. עם יד על הלב, כולם רוצים לדעת איך להתנהל באיטלקית. גם צרפתית זה לא רע, יש מי שרוצה לדעת גרמנית ותתפלאו, סינית גם מבוקשת. ללמוד שפה זה לא יקר: בכמה אלפי שקלים אפשר לגשת לקורס באחת הרשתות הגדולות וללמוד שפה על בוריה. לא ברמה שמאפשרת לגמגם שמות של קפה, אלא ברמה שמאפשרת להתנהל, להזמין חדר במלון וגם להציע נישואים.
להיכנס לכושר: אל תגלו, חלקנו הגדול רופסים. זה הגיל, אלה השנים שחלפו, זו התזונה הלקויה וזה הלחץ. אז אנחנו מוצאים עצמנו שוב מול הטלוויזיה עם יד אחת בשקית של חטיפים ויד שניה פותחת בקבוק בירה. לא הייתם רוצים לראות את כרס הבירה והחטיפים יורדת? אז כדי להיכנס לכושר צריך רק זוג נעליים והרבה מוטיבציה. נעליים עולות מאות שקלים. לצאת לרוץ זה כבר קל. אך אי אפשר סתם לצאת לרוץ ולצפות שהקילוגרמים ירדו. צריך תזונאית. ואם כבר יוצאים לרוץ, מה יקרה אם חלילה נגרום נזק? ומה עם משקולות? לשם כך צריך כמובן מאמן כושר מוסמך. מחירו של כזה אינו יקר, אך מדובר כאן בדיוק בתפר הכלכלי שבין להוציא סכום יחסית נמוך ובין לוותר, להתיישב מול הטלוויזיה ולפתוח בקבוק בירה. לא נעים, נכון?
ספרים: מי לא רוצה בסוף יום לברוח למקום אחר לכמה שעות? להירדם בראש טוב עם קצת ידע, תבונה, הבנה של דברים, מתח והרפתקאות? התשובה פשוטה: ספרים. הם טובים לילדים, הם טובים למבוגרים. וכולם רוצים פעם בכמה זמן להירגע על הספה עם ספר טוב. זה מה שאנחנו מייחלים לילדים שלנו וגם לעצמנו, כמעין סמל של בריחה ושל תרבות הפנאי. נשמע פשוט, לא? כן, ברור, אבל אפילו ספרים עולים כסף. מחירו של ספר יכול בקלות להגיע למאה שקלים. שני ספרים בחודש, עשרים וארבעה ספרים בשנה, עברנו אלפיים שקלים. ואז נוצר מצב בו עושים שוב חשבון: האם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו את ההנאה הזעירה בלקרוא ספר? לא? כמה חבל, אפשר לשבת מול הטלוויזיה ולהדביק את העיניים למסך. על הדרך, יש גם חטיפים.
חבל, נכון? אלה פעולות כל-כך פשוטות שעולות כל-כך מעט ומביאות לנו כל-כך הרבה שביעות רצון, אז מדוע שלא נעשה אותן? בגלל התפר, הנקודה ההיא שבין עשיה ובין אי עשיה. ומה אם כן היה לנו הכסף הדרוש?
כאן התמונה משתנה. כאן נכנסים מסלולי הליסינג הפרטיים. ברכישה של מכונית רגילה צריך לגשת לבנק (אלא אם יש לכם שקית ענקית מלאה במזומנים), למשוך עשרות ומאות אלפי שקלים. הכסף שיכול היה לצבור ריבית בבנק הלך. ואז יש תחזוקה, "יציאות" חד-פעמיות של אלפי שקלים בכל פעם על דא והא, שטויות קטנות, אבל שעולות כסף. והנה הלכו אלפי שקלים. בליסינג פרטי אין צורך לשים כסף רב כמקדמה על המכונית. יש רק צורך לשלם תשלום חודשי נמוך שהצרכן בוחר. ולגבי יתרת הסכום, הגיע הזמן לקרוא ספר, להיכנס לכושר ואם אפשר, אז באיטלקית.
בשיתוף ynet רכב חדש