חתונה גאה ראשונה בגרמניה: "לא עוד סוג ב'"
קרל קרייל ובן זוגו בודו מנד חיים ביחד מאז 1979, אבל רק אתמול מיסדו את הקשר שלהם בחתונה החד-מינית הראשונה שנערכה בגרמניה לאחר עשורים של מאבק: "זהו יום נפלא, אנחנו מאושרים" . למרות ציון הדרך ההיסטורי, פעילי זכויות הקהילה הלהט"בית טוענים שהדרך לשוויון עוד ארוכה
"אני מכריז עליכם בעל ובעל": שני גברים גרמנים עשו אתמול (יום א') היסטוריה כשהיו לזוג החד-מיני הראשון שמתחתן במדינה לאחר עשורים של מאבק. למרות ציון הדרך ההיסטורי, פעילים למען זכויות הקהילה הגאה טוענים שהמאבק לשוויון זכויות עדיין לא תם.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
פעמוני חתונה צלצלו בברלין, המבורג, האנובר וערים גרמניות נוספות כשהרשויות המקומיות פתחו במיוחד את דלתותיהן ביום ראשון ואפשרו לקיים חתונות ביום שבו נכנס החוק החדש לתוקף.
בודו מנד, בן 60, ובן זוגו קרל קרייל, בן 59, החליפו נדרים ליד שולחן שקושט בפרחים לבנים ובדגלי הגאווה. אז נעמדו השניים, התחבקו והתנשקו לראשונה כזוג נשוי מול צלמים רבים של כלי תקשורת מרחבי העולם ולצדם חברים ובני משפחה קרובים בבית עיריית טמפלהוף-שנברג בברלין.
"אני מרוצה בצורה שלא תיאמן, זה סמלי מאוד שמכירים בך כזוג רגיל ולא כנישואים מסוג ב'", אמר קרייל לאחר שהוא ובן זוגו חתכו את עוגת החתונה שקושטה בדגל הגאווה. מנד וקרייל חיים ביחד מאז 1979. השניים רצו למסד את הקשר שלהם מהר ככל האפשר לאחר שהיו בין הראשונים להיכנס ב-2002 לשותפות אזרחית (איחוד אזרחי), מעמד שלא העניק להם את כל הזכויות שניתנו לזוגות נשואים.
החתונה הגאה הראשונה בגרמניה נערכה שלושה חודשים לאחר שהמחוקקים הפרלמנט הצביעו בעד חקיקה שתאפשר נישואים ל-94 אלף זוגות חד-מיניים במדינה – ובעקבות השינוי בעמדתה של הקנצלרית אנגלה מרקל. אף שמרקל השמרנית הצביעה נגד הצעד, היא הפתיעה כשאמרה שהייתה רוצה לראות את המחוקקים מצביעים בסוגיה לפי מצפונם והעדפותיהם האישיות ולא לפי מצע המפלגה שלהם. לאחר אישור החוק אמרה הקנצלרית: "נישואים בשבילי זה בין גבר לאישה. ההחלטה שלי הייתה אישית, אבל אני מקווה שאישור נישואים לחד-מיניים יוביל לשלום חברתי".
"בסופו של דבר, חוק שוויוני לאהבה שוויונית", צייץ שר המשפטים הגרמני הייקו מאאס בשעה שגרמניה הפכה למדינה ה-15 באירופה שמתירה בחוק נישואים חד-מיניים. הולנד הובילה את הדרך ב-2000 ואחריה הצטרפו מדינות כמו ספרד, שבדיה, בריטניה וצרפת. נישואים חד-מיניים הפכו לקונצנזוס ובסקרי דעת קהל שנערכו בגרמניה אמרו 75 אחוזים מהגרמנים שהם תומכים בנישואים גאים.
"זהו יום נפלא. כולנו מרגישים חגיגיים ומאושרים", אמר יוהאנס קאהרס, מחוקק גאה מהמפלגה הסוציאל-דמוקרטית, לסוכנות הידיעות הצרפתית בעיר המבורג, שם שימש שושבין בחתונת שני חברים שלו. "אבל היינו שמחים אם זה היה קורה מוקדם יותר. תודה על לא דבר פראו (גברת) מרקל", הוא אמר וחזר על הדברים שהשמיע בפרלמנט נגד הקנצלרית כשהחוק עבר.
בעקבות הלגליזציה של נישואים חד-מיניים יכולים כעת זוגות גאים ליהנות מאותם זכויות והטבות שמהן נהנו עד כה רק משפחות הטרוסקסואליות בנושא מס וזכויות אימוץ.