שתף קטע נבחר

 

נדחה הערר של משפחת סלמסה: השוטרים לא יועמדו לדין

היועמ"ש הודיע כי החליט לדחות את הערר שהגישה משפחתו של הצעיר שנמצא מת ארבעה חודשים לאחר שנעצר, ולטענת המשפחה שוטרים התעללו בו במהלך החקירה. מנדלבליט: "כמה סוגיות יועברו לבחינת המפכ"ל במישור המערכתי והפיקודי"

יוסף סלמסה ז"ל (מתוך פייסבוק) (מתוך פייסבוק)
יוסף סלמסה ז"ל(מתוך פייסבוק)

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הודיע הערב (א') כי החליט לדחות את הערר שהגישה משפחתו של יוסף סלמסה ז"ל נגד החלטת מח"ש ולפיה אין ראיות להעמיד לדין פלילי את השוטרים שעצרו אותו. היועמ"ש נפגש היום בלשכתו בירושלים עם הוריו ואחיו של סלמסה ועם בא כוחם, ומסר להם את החלטתו.

 

עם זאת, ציין היועמ"ש כי הוא סבור כי נכון יהיה להעביר כמה סוגיות שעלו בתיק לבחינת מפכ"ל המשטרה, במישור המערכתי והפיקודי. נמסר כי היועמ"ש הביע בפני בני המשפחה את השתתפותו בצערם העמוק.

 

בהחלטת היועמ"ש נכתב בעניין זה: "בראש ובראשונה מן הראוי לטפל במישור הפיקודי במה שנראה כחשד לדיווח כוזב כביכול בנוגע לאזהרה לפני שימוש במכשיר טייזר. מבחינה של החומר שהובא בפניי עלה כי לגרסה זו של השוטרים לא הייתה תמיכה מחומר החקירה, והיא לא התיישבה עם עדותם של עדי ראייה לאירוע".

הערר נדחה. משפחת סלמסה ()
הערר נדחה. משפחת סלמסה

מהמשטרה נמסר בתגובה לכך כי "פניית היועץ לגבי בחינת צעד פיקודי נגעה לפרט נקודתי הנוגע לעובדה שהשוטרים דיווחו שהזהירו את סלמסה לפני השימוש בטייזר, בעוד שלא נמצאו עדויות לכך בהקלטה. למעלה מן הצורך יאמר כי הנוהל לא מחייב אזהרה כזו לפני שימוש. עוד יוזכר כי השוטר שהפעיל את הטייזר, עזב את המשטרה לפני יותר משנתיים וחצי, זמן רב טרם גובשו המלצות משטרת ישראל בעניינו".

 

עורכי הדין דרור מתתיהו ודנה שול, המייצגים את משפחת סלמסה, מסרו בתגובה להחלטה: "בחלוף כשלוש שנים וחצי מאז מעצרו האלים של יוסף סלמסה ז"ל, הודיע לנו היום היועץ המשפטי לממשלה כי החליט לקבל חלק נכבד מטענותינו, בנוגע להתנהלות השוטרים שהיו מעורבים במעצרו, ולדרוש ממפכ"ל המשטרה להסיק מסקנות פיקודיות נגדם. החלטת היועץ המשפטי לממשלה מהווה מסר חד וברור לשוטרי משטרת ישראל, לבני הקהילה ולציבור הרחב, כי אלימות משטרתית בלתי מוצדקת כלפי בני הקהילה האתיופית לא תעבור לסדר היום וכי שוטרים שסרחו ישלמו על כך מחיר כבד".

 

ההתפרצות של אחות המנוח בוועדה    (מתוך פורטל ועדת הכנסת)

ההתפרצות של אחות המנוח בוועדה    (מתוך פורטל ועדת הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרשת מותו של סלמסה הפכה לסמל במחאת יוצאי אתיופיה נגד האלימות המשטרתית, ובחלק גדול מהפגנות המחאה הונפו שלטים שבהם נכתב "כולנו יוסף סלמסה". סלמסה נעצר בתחילת 2014 בחשד לפריצה, ולאחר מכן הוא טען כי סבל מאלימות קשה של השוטרים, כולל חשמול באקדח טייזר שהוביל לאשפוזו בבית חולים.

 (צילום: מהאלבום הפרטי) (צילום: מהאלבום הפרטי)
(צילום: מהאלבום הפרטי)

אביו העיד במח"ש כי עם הגעתו לתחנת המשטרה, הוא מצא את בנו מוטל פצוע מחוץ לתחנה לבדו, ושרק לאחר זמן רב המשטרה הזמינה ניידת מד"א שפינתה אותו לבית חולים מבלי שאף שוטר התלווה אליו. סלמסה הספיק להתלונן במח"ש אך תלונתו לא טופלה. לטענת קרוביו, במח"ש התעלמו מהדברים אולם במח"ש טענו מנגד לסגירת התיק עקב חוסר שיתוף פעולה של המתלונן.

 

ביולי 2014 נמצאה גופתו של סלמסה במחצבה באזור בנימינה. בחקירה נקבע כי אין חשד לפלילים וההערכה המשטרתית הייתה שהתאבד. אולם משפחתו לא הסכימה לקבל מסקנה זו. לאחר מותו דרשה המשפחה לפתוח את חקירת מח"ש, ואף הגישה תיעוד רפואי מבית החולים שממנו עולה כי הוא חושמל בדופן בטנו ונחבל בידו.

 

חקירת מח"ש החדשה מצאה ליקויים קשים בתפקוד השוטרים, ובין היתר התגלה כי השוטרים שיקרו ומילאו דו"ח כוזב ולפיו הם הזהירו את סלמסה בטרם השתמשו בטייזר. עוד נמצא כי האמבולנס הוזמן רק לאחר 35 דקות. יחד עם זאת, ליקויים אלו לא עברו לפי מח"ש את הרף הפלילי והומלץ להעביר את הממצאים לבית דין המשמעתי של המשטרה, שם הוחלט לא לנקוט צעדים נגד השוטרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים