צפת: הוחרמו עשרות חתולים מוזנחים וחולים
אנשי משרד החקלאות ועיריית צפת פינו 37 חתולים מדירה של תושבת העיר, בת 71, לאחר שנמצאו במצב של הזנחה ומחלות. "מדובר במקרה המוכר לרשויות הרווחה בעירייה. במשך ארבע שעות חיפשנו ולכדנו את כל החתולים בדירה, החל מגורים ועד לחתולים בוגרים", אומרים במשרד החקלאות. בתום הסגר וטיפול רפואי יוצעו מרבית החתולים לאימוץ
בחודש שעבר התקבלה תלונה במשרד החקלאות מהווטרינר הרשותי של צפת על חשד להזנחת חתולים רבים בדירה בצפת.
בביקורת ראשונית שערכו ד"ר נירית צפורי-ברקי, סגנית ממונה על פי חוק צער בעלי חיים בשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות עם ד"ר רועי דוידסון, הווטרינר הרשותי בצפת, נמצאו בדירתה של תושבת העיר, בת 71 המתגוררת בגפה, למעלה מ-15 חתולים.
לכלוך וצחנה בדירה: "איבדה שליטה על מספר החתולים"
"מדובר במקרה המוכר לרשויות הרווחה בעירייה, ולדברי השכנים, קיים מטרד ריח קשה זה מספר שנים מהדירה עקב כמות החתולים. אפשר היה להריח את הצחנה מהמעלית, וכשנכנסנו פנימה, ראינו לכלוך, זוהמה וחתולים שסובלים מפטריות בעור", מספרת ד"ר צפורי-ברקי.
"לבעלת החתולים לא היה מושג כמה חתולים יש בנמצא, ורבים מהם התחבאו בבית. מסתבר שהיא מכרה בעבר חתולים ואיבדה שליטה על כמות החתולים. היה חשש להעברת מחלות מידבקות לבני אדם ושהיא לא מצליחה לספק להם תנאי מחיה נאותים".
במשרד החקלאות ניסו לקבל את הסכמת האישה לפינוי החתולים, אך משלא צלח הדבר, פנו לבית המשפט לקבלת צו לפינוי בעלי החיים מחשש לעבירה לכאורה על חוק צער בעלי חיים. אתמול (ב') הגיעו מפקחי משרד החקלאות יחד עם הווטרינרית ד"ר צפורי-ברקי, ד"ר רועי דוידסון מעיריית צפת, בליווי של עובדת סוציאלית ולוכדים מורשים.
"במשך ארבע שעות חיפשנו ולכדנו את כל החתולים בדירה. הם התחבאו במקומות רבים ולבסוף מצאנו 37 חתולים מכל הגילים, החל מגורים יונקים ועד לחתולים צעירים, מתבגרים ובוגרים", מגלה ד"ר צפורי-ברקי. "לא כל החתולים היו בקו הבריאות. אנחנו מעריכים כי הייתה גם תמותה של חתולים מאחר שלא נלקחו לבדיקות או טיפולים רפואיים".
להערכת משרד החקלאות, מרבית החתולים מקורם בהמלטות מרובות בתוך המשפחה. "בדומה לריבוי בתוך המשפחה אצל בני אדם, גם בקרב החתולים יש חשש למחלות גנטיות ומומים. במקום היו ארגזי צרכים רבים עם עיתונים וכלים עם מזון, אך החתולים עשו את צרכיהם בכל מקום, על השולחנות ועל הרצפה", היא מדגישה. "בכל הנוגע למזון, בעלת החתולים הציעה להם מגוון גדול - בשר עוף, מזון יבש ורטוב, גבינה ומאפים, שלא מתאימים לתזונת החתולים".
"לחתולים נגרם סבל רב"
לדבריה של ד"ר צפורי-ברקי נמצאו חתולים רזים מאוד, ורוב החתולים שהוחרמו סבלו מפטרת עור. החתולים לא חוסנו ולא היו מעוקרים או מסורסים. במשרד החקלאות ציינו כי בעלת החתולים נחקרה על ידי יחידת הפיצו"ח ובכוונתם להגיש נגדה כתב אישום בתום ההליך.
"בעקבות שינוי חקיקתי שערכנו בחוק צער בעלי חיים לפני כשנתיים, לבתי המשפט יש כעת כלי שיוכל להגביל גידול של בעלי חיים לפרק זמן מסוים או לאסור גידול של בעלי חיים בכלל במקרה של הזנחה או התעללות", מדגישה ד"ר צפורי-ברקי. "לבעלת החתולים ישנה אפשרות לחתום על כתב ויתור על חיות המחמד, ובסיוע מחלקת הרווחה, שגם תדאג לניקוי וסיוד הדירה, היא תוכל לקבל ארבעה חתולים שאליהם היא קשורה במיוחד. היא גם תהיה תחת ביקורות לשמירה על תנאי המחיה של החתולים".
החתולים יוצעו לאימוץ בתום תקופת הסגר
עוד הוסיפו במשרד החקלאות כי החתולים שהוחרמו מהדירה נמצאים בהליך של הסגר רפואי למשך כשלושה שבועות, כדי למנוע התפשטות של הפטרת המידבקת. "רק לאחר שיימצאו בריאים ויעברו הליך של עיקור וסירוס, נוכל להתחיל לחפש להם בית מאמץ", מסכמת ד"ר צפורי-ברקי וקוראת לציבור להמשיך לדווח במשרד החקלאות על עבירות הנוגעות לבעלי חיים.
בהודעת המשרד מסר שר החקלאות אורי אריאל כי "נמשיך לגלות אפס סובלנות כלפי עבירות צער בעלי חיים בכל המקומות ובכל זמן".