נכים חסמו במשך שעות את הכניסה לאיילון: "לא נזוז"
מפגינים מארגון "הנכים הופכים לפנתרים" חסמו במשך שבע שעות את מחלף חולות באזור ראשון לציון. לטענת הנכים, שלושה מפגינים נעצרו ומפגינה נוספת פונתה לבית החולים. לקראת חצות הרכבים פונו בעזרת גרר
מחאת הנכים בעיצומה: כ-4 מפגינים מארגון "הנכים הופכים לפנתרים" חסמו אתמול (ג') במשך שעות, החל מ-17:00 ועד לחצות, את נתיבי איילון באזור מחלף חולות, סמוך לראשון לציון. המפגינים מתנגדים למתווה שהושג מול הממשלה ודורשים להעלות את קצבת הנכות לגובה שכר המינימום. מוקדם יותר אתמול שיבשו המפגינים את התנועה גם בכביש 4 באזור מחלף יבנה.
סמוך לחצות הגיע למקום גרר משטרתי שהעמיס את הרכבים של הנכים שחסמו את התנועה ופתח שלושה מארבעת הנתיבים בכביש. לטענת הנכים, שלושה מפגינים נעצרו ומפגינה נוספת נפצעה ופונתה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים.
שוטרים שהגיעו אמש למקום ביקשו מהנכים להתפנות, נענו בשלילה, ובתגובה החלו בחלוקת דו"חות בסך 250 שקל בגין הפרעה לתנועה. אליעזר רוטמן, אחד המפגינים, אמר: "המשטרה לא מוכנה בפרנציפ לבטל את הדו"חות, אז אנחנו הלילה נישן פה. יש לנו חימום באוטו".
"אנחנו כאן במחלף חולות בשעה מאוד מאוחרת בלילה, ואנחנו נשארים כאן עד שיבטלו לנו את ארבעת הדו"חות שקיבלנו בגלל שמשטרת ישראל מנסה לדכא את המאבק שלנו", הוסיפה המפגינה חנה עקיבא. "אנחנו לא נישבר ואם צריך אנחנו גם נישן כאן הלילה. מצידי שהמפכ"ל יגיע בכבודו ובעצמו ויבטל לנו את הדו"חות. עד שלא מבטלים לנו את הדו"חות - אין איילון".
מהשעה 6:00 בבוקר אתמול ועד 11:00 שיתקו כ-10 מפגינים נוספים את הפעילות בנמל אשדוד וגרמו לעומסי תנועה כבדים בעיר. גם במקרה הזה רשמה המשטרה דו"חות למפגינים שחסמו את הכניסה המשנית לנמל, ולראשונה גם גררה מכוניות שלהם. רק לאחר שעות ארוכות שבהן השתרר פקק של מאות רבות של משאיות מחוץ לכניסה הראשית של הנמל, ולאחר איום של השוטרים בפינוי ומעצר, הודיעו המפגינים שהם עוזבים - לטענתם לאחר שהובטח להם שיבוטלו הדו"חות והזימונים למשפט. במקום נכחו 10 ניידות וכ-40 שוטרים.
מהנהלת הנמל נמסר אתמול כי "קיימת פגיעה קשה בעבודת הנמל נוכח העומסים הנובעים מהיותנו בערב החג, כאשר מרב הבעיות נגרמות מאי כניסתן של משאיות לפריקה וטעינה של מכולות ומטען בתחומי הנמל".
אלכס פרידמן, יוזם מאבק הנכים ויו''ר ''נכה לא חצי בן אדם'', מסר: "אני קורא לחוסמי הכבישים להתייעץ בגורמים מקצועיים ולהפסיק להתנהג בכוחניות. ההסכם יעלה את קצבת הנכות מ-2,342 שקלים ל-4,500 שקלים, עלייה של כ-100%, זאת בנוסף להישגים אחרים כמו הצמדת הקצבה לשכר הממוצע במשק ותיקון חוק לרון (העלאת הסכום שניתן להשתכר ללא קיצוץ הקצבה).
"זה הזמן לפעול באחדות ובאחריות אל מול גורמים שישמחו לא לתת לנכים כלום, כפי שהיה ב-16 השנים האחרונות. אני מכבד את קבוצת 'הפנתרים' ואת דרישתם לקצבת נכות בגובה שכר מינימום, שהינה צודקת ומוסרית, ומקווה להמשך שיתוף פעולה שקול מצדם".