שתף קטע נבחר

הנחיות חדשות בישראל: החזרת עובר אחד בלבד בכל טיפול פוריות

האיגוד הישראלי לחקר הפוריות בשיתוף האיגוד הישראלי לגינקולוגיה הוציאו מסמך הנחיות חדש הקובע כי מעתה בכל מחזור טיפול פוריות של נשים עד גיל 30 יוחזר לאישה עובר אחד בלבד. זאת במטרה לצמצם את לידות התאומים בישראל הכרוכות בשיעור גבוה של סיכונים מומים מולדים וסיבוכים. המומחים: המטרה היא לא ההריון אלא הלידה הבריאה

הנחיות חדשות יצמצמו את שיעור לידות התאומים בישראל: מסמך הנחיות חדש של האיגוד לחקר הפוריות והאיגוד לגינקולוגיה ומיילדות, קובע כי מעתה יוחזר רק עובר אחד בכל מחזור טיפולי פוריות, לנשים עד גיל 30. המטרה - להפחית את ההריונות מרובי העוברים הכרוכים בסיכונים רבים ושיעור תחלואה ותמותה גבוהים לילודים.

 

ההנחיה הקודמת משנת 2004 של משרד הבריאות, קבעה כי ניתן להחזיר בכל טיפול פוריות שני עוברים. אלא שהנחיה זו גררה שיעור גבוה של לידות תאומים, לידות מוקדמות, סיבוכי פגייה, מומים מולדים ושיעור גבוה של בעיות התפתחותיות בשל לידות הפגים.

 

להחזיר עובר אחד בלבד לאחר טיפולי הפוריות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
להחזיר עובר אחד בלבד לאחר טיפולי הפוריות(צילום: shutterstock)

 

על פי נייר העמדה שפורסם הערב בחדשות "כאן" ושכבר אושר על ידי ההסתדרות הרפואית בישראל לה שייכים האיגודים, לאישה עד גיל 30 במחזורי טיפולי ראשון ושני, מותר יהיה להחזיר רק עובר אחד. מהמחזור הטיפול השלישי מותר יהיה להחזיר שני עוברים.

 

לא לפגוע בסיכוי להריון

"המטרה היא לא הריון אלא לידה בריאה", מסבירה ל-ynet פרופ' טליה אלדר גבע, יו"ר האיגוד הישראלי לחקר הפוריות החתומה על מסמך ההנחיות, "אנו מקווים תמיד להוריד למינימום את שיעור ההריונות מרובי העוברים, בלי לפגוע משמעותית בסיכוי להריון".

 

פרופ' אלדר גבע מדגישה: "אנחנו חלילה לא מונעים מאישה להיכנס להריון אלא בסך הכל מפרידים את ההריונות כשלכל הריון יהיה עובר אחד. המטרה שלנו היא להביא את האישה ללידת תינוק בריא ולהפחית את הסיכונים שבלידת תאומים. בארצות הברית, שם נשים משלמות על טיפולי הפוריות באופן פרטי, אין הגבלה, שיעור הלידות מרובות העוברים גבוה, ואיתו שיעור הסיבוכים. אנחנו לא רוצים להגיע לשם".

 

שיעור טיפולי הפוריות בישראל הוא מהגבוהים בעולם. על פי הנוהל, רשאית אישה עד גיל 45 לקבל טיפולי פוריות מביציות של עצמה, ולאחר גיל זה – מביציות מוקפאות. מדי שנה מתבצעים כ-40 אלף מחזורי טיפולי פוריות. רק כרבע מהם מסתיימים בהריון, ורק 20% מהם מסתיימים בלידת תינוק חי.

 

פרופ' מרתה דירנפלד, גינקולוגית ומנהלת היחידה להפריות בביה"ח כרמל מרגיעה ואומרת כי טכניקת גידול העוברים המוקפאים השתפרה ועמה שיעור ההצלחה בטיפולי ההפריה. "החזרה של עובר בודד ובהמשך החזרה של העובר הנוסף שהוקפא נותנת שיעורי הריונות דומים מאוד לאלה המושגים בהחזרת שני עוברים ומונעת לחלוטין את הסיכון שכרוך בהריונות מרובי עוברים". 

 

צפו: איך להתמודד עם טיפולי הפוריות המפרכים?

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים