שתף קטע נבחר

 

"עושות שלום": השמלה הגדולה בעולם מוצגת בים המלח

בגובה שמונה קומות: עצרת של תנועת "נשים עושות שלום" תיערך בים המלח ולכבודה מוצגת השמלה. אלפי נשים ישראליות ופלסטיניות יצעדו לעבר אוהל השלום שהוקם שם, בדרישה לקדם הסכם מדיני


מיצג השמלה בערבות ים המלח (צילום: ''נשים עושות שלום'') (צילום: ''נשים עושות שלום'')
מיצג השמלה בערבות ים המלח(צילום: ''נשים עושות שלום'')
מיצג השמלה הגדולה בעולם - בגובה שמונה קומות - מוצג לכבוד עצרת של "נשים עושות שלום" שתיערך היום (א') בערבות ים המלח.

 

גובה השמלה 22 מטר, והיקפה 60 מטרים. היא נתפרה במיזם ששמו "אסורות", במטרה לעורר מודעות לבעייתן של נשים עגונות ומסורבות גט. על הבד שממנו נתפרה השמלה הודפסו דימויים שהכינו נשים מסורבות גט בעשרות סדנאות של אמנות בקהילה. הבד נחתך למאות ריבועים שעוטרו בטלאים. השמלה, שמעולם לא הוצגה, ניתנה ל"נשים עושות שלום" ותוצב במסגרת יום השיא של מסע השלום 2017, במטרה להעלות למודעות את מחויבותן של נשים כמובילות התנועה למען מציאת פתרון לשלום בין ישראל לפלסטינים. השמלה תשמש סמל לעוצמת הכוח הנשי ותוצג בהמשך במקומות שונים בארץ ובחו"ל.

 

על הקמת המיצג ניצח האמן עדי יקותיאלי, שאמר ל-ynet: "השמלה מייצגת כוח, עוצמה וערבות הדדית. היא נעשתה כמטאפורות ודימויים שיצרו כ-500 נשים. זה דימוי שהולך לפני המחנה ההולך וגדל".

 

 (צילום: ''נשים עושות שלום'') (צילום: ''נשים עושות שלום'')
(צילום: ''נשים עושות שלום'')

 (צילום: ''נשים עושות שלום'') (צילום: ''נשים עושות שלום'')
(צילום: ''נשים עושות שלום'')

עוד הסביר: "העוצמה שלה היא בזה שהיא נעשתה על ידי כל כך הרבה אנשים שעבדו בצורה משותפת כדי לקדם משהו שלא בהכרח נוגע אליהם אישית. זהו קולקטיב שהולך ומתרחב".

 

"מסע השלום" של "נשים עושות שלום" החל ב-24 בספטמבר ויימשך עד 8 באוקטובר. במסגרתו עשרות אלפי נשים הולכות מכל רחבי הארץ אל ירושלים על מנת לקדם הסכם מדיני. כ-3,000 נשים ישראליות ובהן אמהות לחיילים, דתיות, מתנחלות, חילוניות, ערביות, נשים ממשפחות שכולות, תושבות עוטף עזה וכן יותר מ-2,000 פלסטיניות יצעדו יחד אל עבר אוהל השלום הגדול בעולם.

 

תנועת הנשים הוקמה לפני שלוש שנים בעקבות מבצע "צוק איתן" וחברות בה יותר מ-24 אלף נשים. "התנועה אינה תומכת בפתרון מסוים או בתכנית שלום זו או אחרת אלא פועלת לקידום תמיכה ציבורית רחבה לסיום הסכסוך בהסכם מדיני. זאת, מתוך אמונה שנשים צריכות לקחת אחריות על עתיד ילדיהן ומתוך התפיסה ששילובן של נשים בתהליכי פיוס מגבירים את הסיכוי לשלום בר קיימא, בהתאם להחלטה 1325 של האו"ם". 


פורסם לראשונה 07/10/2017 22:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ''נשים עושות שלום''
מיצג השמלה
צילום: ''נשים עושות שלום''
מומלצים