שתף קטע נבחר

הישג דיפלומטי: אונסק"ו לא ידון בהצבעות נגד ישראל

אחרי כמה שנים בהן התקבלו בארגון החלטות אנטי ישראליות, הוועד המנהל של הארגון ייפגש השבוע בפריז ומסתמן כי לא יועלו הצעות נגד ישראל. כרמל שאמה כהן: "עד שלא אשמע את דפיקת פטיש היו"ר מכריז על כך - לא אאמין שזה קורה"

 

 

 

שגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה כהן ()
שגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה כהן

הוועד המנהל של ארגון אונסק"ו, ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם, ייפגש השבוע בפריז ולראשונה אחרי שנים רבות המדינות הערביות החברות בארגון לא יעלו השנה בוועד או בוועדת המורשת הלאומית הצעות החלטה נגד ישראל.

 

כזכור, מדינות ערב והפלסטינים העלו בשנים האחרונות הצעות אנטי ישראליות, בהן שלילת הקשר של העם היהודי להר הבית ולכותל, שלילת הריבונות הישראלית בירושלים ולאחרונה אף החליטו לרשום את מערת המכפלה בחברון כאתר מורשת עולמי במדינת פלסטין.

 

למרות שהמהלך התבשל והתקדם בשבוע האחרון מאחורי הקלעים, ישראל פעלה במקביל מול המדינות החברות בפריז ובבירות הרלוונטיות להבטיח את המשך הגדלת מחנה המדינות התומכות בישראל. מחנה זה כלל רק את ארה"ב בכינוס של אוקטובר 2014 וטיפס מדי הצבעה עד לעשר מדינות תומכות בכינוס של הוועד המנהל בחודש מאי האחרון.

 

עוד לפני שהמהלך הבשיל, היו אמורות לעלות על ידי מדינות ערב שתי הצעות בעניין ירושלים ופלסטין (זהות כמעט לגמרי להחלטות האחרונות שאושרו לפני חצי שנה; מ.א). יו"ר הוועד המנהל של אונסק"ו, שגריר גרמניה לשעבר מייקל וורבס, הכין שתי הצעות לדחיית ההצבעה, אך כאמור בסופו של דבר ההצעות נגד ישראל לא יעלו.

 

ישראל לא התחייבה לתת דבר בתמורה לשינוי בגישה של מדינות ערב, ועמדתה נותרה שאין מקום להחלטות פוליטיות באונסק"ו נגד ישראל או העם היהודי. המדיניות היא שעד שהרדיפה נגדה לא תיפסק, ישראל לא תנהל דו שיח עם הצד השני לגבי טענותיו הנוגעות למנדט של אונסק"ו.

 

בשבוע שעבר הורמו הרבה גבות בעת ששגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה כהן, הגיע לאירוע של ירדן באונסק"ו. השגריר הירדני הציג את שאמה כהן לאחיינית של מלך ירדן שהערב נערך לכבודה, ורוב הנוכחים בו לא ידעו על המהלך שהולך ומתבשל מאחורי הקלעים.

 

כרמל שאמה הכהן אמר בתגובה: "עד שלא אשמע את דפיקת פטיש היו"ר מכריז על כך - לא אאמין שזה קורה. מבחינתי, אכתוב שני נאומי תגובה. זה נחמד שלא מחליטים נגדך אבל מבחינתנו גם החלטות הדחיה מיותרות. בשלב זה החלטנו לראות בכך צעד משמעותי לקראת הפסקה ומחיקה מוחלטת של ההצעות. משיכת ההצעות ודחייתן בחצי שנה לפחות - מעודדת, בטח באופן יחסי לרדיפה האובססיבית את מדינת ישראל והעם היהודי, אך לא מספקת.

 

"ימים יגידו אם מדובר בשינוי טקטי או בשינוי גישה ובהתקדמות משמעותית לעבר ניקוי השולחן והארגון מהסתה ופוליטיזציה נגדנו", הוסיף שאמה הכהן. "אחרי השנים האחרונות הלא נעימות אשמח להגיע למצב שישראל ושכנותיה פועלות באונסק"ו באופן חיובי ומשתפות פעולה בתחומי החינוך, התרבות והמדע כאילו אין סכסוכים פוליטיים, ולהשאיר את אלה לטיפול המנהיגים בחדרים ובאולמות הרלוונטיים. השלום לא יושג באונסק"ו אבל צעדים בוני אמון כן אפשריים, במקום הסתה מסוכנת סביב הנושא הכי רגיש, הר הבית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Photo: AP
המטה של ארגון אונסק"ו
Photo: AP
מומלצים