עשה סלפי בלוע הר געש פעיל: "אידיוט"
הרשויות באינדונזיה קראו שלא לטפס על הר הגעש אגונג שעלול להתפרץ לראשונה מאז 1963, אז נהרגו כ-1,100 בני אדם. הקריאה - לאחר שאזרח צרפתי טיפס להר, תיעד את עצמו בווידאו ושיתף ברשת
הרשויות באינדונזיה קראו לאנשים שלא לטפס על הר הגעש הפעיל אגונג, שנמצא באי באלי ועל פי החשש עלול להתפרץ בקרוב. קריאת הרשויות במדינה המוסלמית הגדולה בעולם באה לאחר שברשת התפרסם סרטון וידאו שתיעד אזרח צרפתי שעומד בקצה הלוע של הר הגעש בשעה שעשן נפלט ממנו.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
דובר הסוכנות לטיפול באסונות באינדונזיה, סוטופו פורוו נוגרוהו, אמר שהר הגעש "מסוכן מאוד" ועלול להתפרץ בכל רגע.
יותר מ-140 אלף בני אדם התפנו מבתיהם באי התיירותי לאחר שהרשויות האינדונזיות העלו את רמת הסיכון להתפרצות הר הגעש אגונג לרמה הגבוהה ביותר ב-22 בספטמבר. בסרטון הווידאו שפרסם בפייסבוק שלו ביום שישי, נראה הצרפתי קרל קאדורי מדבר בשעה שענני עשן עולים מתוך לוע הר הגעש מתחתיו.
סרטון הווידאו שהעלה קאדורי לרשת זכה ליותר מ-290 אלף צפיות, אולם לא מעט צופים לא ממש התלהבו ממנו. ג'ולי סילבסטר, למשל, כתבה ברשת החברתית: "מדובר באידיוט גס רוח עם אגו גדול שצריך להוכיח לעולם כמה אמיץ הוא, ללא ספק כדי להתגבר על חוסר הביטחון הפנימי שלו שהוא כה עמוק כגובה הר הגעש".
רנה מלשר כתב שהמטייל הצרפתי "עורר את זעמם את הינדים מקומיים כשפרסם את הסגת הגבול שלו על קרקע קדושה". הוא הוסיף ש"אני מייעץ לך להסיר את הפוסט הזה למען ביטחונך וכדי לא לעודד אחרים ללכת למקום המסוכן הזה". אריאן מוראן הסכימה עם הדברים: "איזה דבר חסר כבוד לעשות. ברור שאתה לא יודע שום דבר על המסורות של הבאלינזים ופשוט יש לך אגו גדול מדי".
בשבוע שעבר זעמו הרשויות באינדונזיה על ארבעה מאמינים הינדים שטיפסו על הר הגעש אגונג כדי להתפלל בו, תיעדו את עצמם בווידאו ופרסמו אותו ברשת.
הפעם האחרונה שבה התפרץ הר הגעש אגונג הייתה ב-1963, אז נהרגו כ-1,100 בני אדם. ההר פלט אפר געשי לגובה של עד 20 קילומטרים. הוא נותר פעיל במשך כשנה. הלבה שזרמה מההר הגיעה למרחק של 7.5 קילומטרים, והאפר הגעשי הגיע עד ג'קרטה, שנמצאת במרחק של כאלף קילומטרים מההר.
מדינת האיים אינדונזיה מועדת לפעילות געשית בשל מיקומה ב"טבעת האש", אזור שמקיף את האוקיינוס השקט ונמצא ברובו מעל הלוח הפסיפי ומתאפיין בפעילות געשית וברעידות אדמה תכופות בשל תזוזות הלוחות הטקטוניים.