ארה"ב עצרה את הנפקת אשרות השהייה לאזרחי טורקיה
בעקבות מעצרו של עובד מקומי בשגרירות האמריקנית באנקרה, הודיעה וושינגטון על עצירת השירותים למתן אשרות שהייה לאזרחי המדינה. מיד לאחר מכן טורקיה הודיעה על מהלך דומה בעקבות סיבות ביטחוניות
ארצות הברית הודיעה הלילה (ב') על עצירת השירותים להנפקת אשרות שהייה בנציגויות הדיפלומטיות ברחבי טורקיה בעקבות מעצר עובד אמריקני בשבוע שעבר. בעקבות ההכרזה האמריקנית, השגרירות הטורקית בוושינגטון פרסמה הודעה זהה "מסיבות ביטחוניות".
אנשי השגרירות באנקרה צייצו בחשבון הטוויטר של השגרירות כי "האירועים האחרונים מאלצים אותנו לבחון מחדש את מחויבותה של ממשלת טורקיה לביטחון מוסדות ועובדים אמריקנים". משמעות המהלך האמריקני היא שאזרחים טורקים לא יוכלו להיכנס לארצות הברית אלא בכוונה להגר אליה.
סוכנות הידיעות הטורקית "אנטוליה" דיווחה כי העובד שנעצר הוא אזרח טורקי שהועסק בשגרירות האמריקנית ונחשד בריגול וניסיון פגיעה בחוקה הטורקית. הרשויות בטורקיה הודיעו כי על פי החשד, העובד ניהל קשר עם אנשיו של פתהוללה גולן, איש הדת הגולה המואשם בתכנון ניסיון ההפיכה במדינה בשנה שעברה. ארה"ב גינתה את מעצרו של העובד והודיעה כי הדבר פוגע ביחסים עם החברות בברית נאט"ו.
לאחר מעצרו של העובד פרסמה השגרירות כי "הממשל האמריקני מוטרד מאוד מהמעצר. ההאשמות נגד עובד הקונסוליה הן אנונימיות וחסרות כל בסיס". הרשויות בטורקיה הוציאו צווי מעצר ל-133 עובדים ממשלתיים במסגרת חקירת ניסיון ההפיכה. על פי הדיווחים בטורקיה, העובדים השתמשו בתוכנת המסרים המוצפנת ByLock שבה השתמשו לכאורה חברי תנועתו של גולן.
בית המשפט בטורקיה הרשיע בשבוע שעבר 40 חיילים לשעבר שהואשמו בניסיון רצח של הנשיא המכהן רג'פ טאיפ ארדואן במהלך ניסיון ההפיכה.
מערכת היחסים בין ארצות הברית וטורקיה מלווה בקשיים בעקבות תמיכתה של ארה"ב במיליציות הכורדיות בסוריה. אנשי המיליציות נחשבים בארצות הברית כחברים במחתרת הכורדית PKK, שבשלושת העשורים האחרונים נאבקת בממשל הטורקי בדרום-מזרח המדינה.
יותר מ-50 אלף פקידים, חיילים, שוטרים, מורים, פרופסורים, שופטים ועוד נעצרו מאז ניסיון ההפיכה בחשד למעורבות או קשרים לתנועתו של גולן. כמו כן, כ-150 אלף הושעו או פוטרו מעבודתם במגזר הציבורי או הפרטי.