שתף קטע נבחר

"יוצרים מהלב למען הקהילה" - בעיר הבירה

כשלושים עמותות חברתיות ממגוון תחומים, יציגו את מוצריהן לקהל הרחב במסגרת היריד שיתקיים באלרוב – שדרות ממילא בירושלים בחוה"מ סוכות. הקהל הרחב יוזמן לעבור בין מתחמי העמותות, לרכוש מוצרים, ליהנות ממופעי העמותות, להתרשם מהפעילויות ולהתנדב למען החברה

יריד העמותות "יוצרים מהלב למען הקהילה" של בנק מזרחי-טפחות  יתקיים היום (ב') חה"מ סוכות, זו הפעם השמינית, באלרוב – שדרות ממילא בירושלים שתציין במקביל 50 שנה לאיחוד העיר. ביריד יציגו 30 עמותות חברתיות המעסיקות אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, את מוצריהן לקהל הרחב, יסבירו אודות פעילות העמותה וציעו למעוניינים להתנדב. בנוסף, יערכו מופעים חברתיים פתוחים לקהל, מבית היוצר של העמותות השונות.

 

בין העמותות שלוקחות חלק ביריד: מכון סאמיט – המעסיק נפגעי נפש המייצרים רהיטי עץ, קבוצת "שכולו טוב" – המעסיקה מתמודדים עם נכות נפשית ומציעה מתנות וחפצים איכותיים, "עלי שיח" – עמותה המסייעת לילדים עם צרכים מיוחדים ובני משפחותיהם ועמותות נוספות.

 

 

 

הקהל הרב שצפוי לבקר בירושלים בחול המועד יוכל לסייר בין מתחמי העמותות השונות, להתרשם מהפעילות המגוונת, לרכוש מתנות, חפצי נוי וחן, ליהנות מהפעלות לילדים ומהופעות שונות מדי ערב של העמותות וגופים חברתיים וכן להתנדב ולתרום לפעילות בעמותות השונות בהתאם לנטיית לבו.  

 

סיפורה של עמותת 'עלי שיח' - עמותה לדוגמא

הרב חיים פרקל הוא חסיד גור, אב ל-13 ילדים מתוכם ילדה אחת עם אוטיזם, רבקי, שנולדה בשנות ה-80. בעקבות ניסיונו עם גידולה של רבקי, הקים הרב פרקל ב-1990 את ארגון "עלי שיח" כדי לייסד מסגרות ראויות לאנשים עם מוגבלויות מנטליות במגזר החרדי - יש מאין, ולהילחם באופן חסר פשרות בתופעת חוסר הסובלנות במגזר החרדי כלפי ילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים ובהדרה החברתית החמורה ממנה נפגעו בני משפחותיהם.

 

מעבר להתמודדות היומיומית המתישה, סבלו בני המשפחות מפגיעה במקום הכואב ביותר עבורם - פסילת שידוכים בגלל בן משפחה עם מוגבלות שכלית. סוג של גיהינום עבור מי שחי במגזר החרדי. המצב היה כה חמור עד שילדים רבים ננטשו בלידתם או "הועלמו" על ידי בני משפחותיהם כשהם כלואים בחדר בבית ומבודדים מהעולם - העיקר שהשמועה לא תפרוס כנפיים והשידוכים העתידיים יפגעו. בזמנו קראו להם "ילדי המרפסות" על שם חדרי הגבס המיוחדים שהיו בונים עבורם במרפסות הבתים ומהם לא הורשו לצאת כשהגיעו אורחים.

 

הרב פרקל בחר לנהוג אחרת מהנורמה המקובלת דאז ולא חשש מלהיראות עם בתו בציבור. כנגזרת לכך, הוא ומשפחתו חוו השפלה מדי יום, ברחוב, בעבודה, בגן השעשועים ובכל הנוגע לקשיים בשידוך הילדים. אבל בניגוד גמור לקהילה שלו, הוא החליט להרים את הראש, להיאבק ולחולל מהפך תודעתי-חינוכי שיקדם את הקהילה למקום סובלני יותר. הדרך בה בחר, היא שילוב אנשים עם מוגבלויות בקהילה, בכל מקום בו הדבר ניתן, ואם לא ניתן, לפרוץ עבורם את הדרך בנחישות וללא מורא.

 

   ()

 

27 שנים לאחר הקמת הארגון, הפעילות התעצמה וחוללה מהפך משמעותי במתן מענה שיקומי רב תחומי לילדים ובוגרים עם אוטיזם, פיגור ומוגבלויות נוספות מכל חלקי החברה הישראלית. כיום מספקת העמותה מעטפת רחבה מאוד של שירותי שיקום מקיפים עבור החניכים ומעניקה להם את כל הדרוש למען עתידם: דיור תעסוקה וחיי חברה. במקביל, ניתן לומר שגם מאבקו הערכי-חינוכי של הרב פרקל נחל הצלחה גדולה. הרחוב החרדי כיום הרבה יותר מכיל וסובלני כלפי אנשים עם מוגבלויות מנטליות.

 

בין הפרויקטים פורצי הדרך שיזם הרב, ניתן למצוא את מערך הנישואים לאנשים עם פיגור בשם "אופק", שהקים הרב פרקל יחד עם מנהיג הציבור הדתי - הרב דרוקמן (במסגרתו נישאה גם בתו של הרב דרוקמן), ונחשב לייחודי ולגדול ביותר בישראל, ופרויקטים ייחודיים נוספים כמו הקמת "ליגת האלופים" - ליגת הכדורסל הראשונה בישראל לשחקנים עם צרכים מיוחדים, להקת SPECIAL עלי שיח - להקת החינוך המיוחד הנחשבת לאחת המובילות בתחום והיא היחידה המופיעה בתלמודי התורה במגזר החרדי ומקדמת הדברות, פרויקט "שכן טוב" המעצים את שכניהם של דיירי הוסטלים בקהילה, פרויקט מיוחד עם קומיקסאים המשלב מגוון מדיות מובילות שנועד להסיר את חומת חוסר ההיכרות ועוד ועוד.

 

  • היריד ייערך היום, יום ב'- חול המועד סוכות (9.10) בין השעות 16:30 – 22:00 באלרוב – שדרות ממילא בירושלים. כל ההכנסות קודש למען העמותות.
  • העמותות המשתתפות ביריד מוצגות גם באתר "ערך מוסף ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים