5 שחקנים שצריך לשים אליהם לב ביורוליג
המפעל הבכיר ביבשת ייפתח ביום חמישי וזה בדיוק הזמן לעשות היכרות עם השחקנים החדשים שצפויים לככב. מאחיו הגדול של ה"גריק פריק", דרך ממשיך דרכו של קייל היינס ושני גבוהים שנפלטו מה-NBA. וגם: תופעת הנהירה מהליגה הטובה בעולם ליורוליג
זה היה קיץ מעניין ביותר בכל מה שקשור לתנועות שחקנים בקבוצות היורוליג. שחקנים בכירים כמו מילוש תאודוסיץ' ובוגדן בוגדנוביץ' סוף סוף חצו את האוקיינוס ועברו לשחק ב-NBA, ואילו סרחיו רודריגס חזר לאירופה אבל בחר לעשות זאת במדי צסק"א מוסקבה ולא בריאל מדריד המזוהה כל כך עימו. המגמה הכי מעניינת בעונת המלפפונים הייתה ההגעה המאסיבית יחסית של שחקנים מהליגה הטובה בעולם אל היורוליג.
אם בעבר רוב השחקנים שהיו נוחתים באירופה התחלקו לשניים - מבוגרים שרוצים למשוך עוד את הקריירה אחרי שנים יפות ב-NBA או צעירים שלא הצליחו לפרוץ, מקווים לקבל את הבמה ולחזור לארה"ב מהדלת הקדמית, הפעם גם שחקנים בני 31-26, עם רזומה מכובד ב-NBA, נחתו בנמלי התעופה של איסטנבול, מילאנו ברצלונה ואתונה.
זה מתחיל בשחקנים כמו קווין סראפין הצרפתי (27, 2.08 מ') עם עבר של שבע עונות ב-NBA שחתם בברצלונה או ג'ייסון תומפסון (31, 2.11 מ') שהגיע לפנרבחצ'ה כמחליפו של אקפה אודו שעשה את הדרך ההפוכה ליוטה ג'אז. גם מקרה נוריס קול שהצטרף למכבי ת"א נכנס כאן למשוואה.
בנוסף אליהם יש גם לא מעט שחקנים על התפר ששיחקו ב-NBA אבל לא הצליחו להגשים את החלום עד הסוף כמו הוליס תומפסון (26, 2.03 מ') באולימפיאקוס, ריי מקאלום (26, 1.90 מ') במלאגה, תומאס רובינסון (26, 2.08 מ') וגם פייר ג'קסון ממכבי ת"א.
למה זה קורה? מכמה סיבות. הליגה הסינית בכדורסל, בדומה לזו של הכדורגל, מציעה סכומי כסף אסטרונומיים לזרים ומושכת את רוב פליטי ה-NBA. אם בעבר קבוצות הליגה היו מחתימות שמות גדולים מבלי להתייחס להתאמה שלהם בעיקר מבחינה מנטאלית, בקיץ הזה השתנו הדברים. זו הסיבה למשל שקול ותומפסון נפלטו ממנה.
סיבה נוספת היא חוסר הרצון של אותם שחקנים לשבת על הספסל או במקרה הטוב לנוע בין ליגת הפיתוח ל-NBA. הם פשוט רוצים לשחק כדורסל ולהוביל קבוצות. הסיבה השלישית היא, ובואו נגיד את האמת, הם פשוט לא מספיק טובים כדי לשחק בליגה הטובה בעולם. שחקנים שהזכרנו כמו מקאלום ותומפסון או פיל פרסי (ברצלונה) וקורי ג'פרסון (מילאנו) יכולים לעשות קריירה יפה באירופה אבל לא ב-NBA. ואחרי כל ההקדמה, בחרנו חמישה שחקנים חדשים ביורוליג שיכולים להפוך לכוכבים הגדולים הבאים ביבשת.
תנאסיס אנדטוקומפו (25, 2.01 מ') - פנאתינייקוס
אם שם המשפחה מוכר לכם אתם לא טועים, מדובר באחיו הגדול של יאניס אנדטוקומפו, כוכב מילווקי באקס. בדומה לאחיו הצעיר, תנאסיס ניסה את מזלו ב-NBA, אבל בניגוד אליו לא ממש קיבל צ'אנס (שותף בשני משחקים במדי ניו יורק ניקס). את העונה שעברה העביר באנדורה הספרדית ועזר לה להגיע לראשונה מזה 22 שנים לפלייאוף. אנדטוקומפו סיים את העונה עם ממוצע של 12.7 נקודות ו-4.7 ריבאונדים. בנוסף, הפך בשנתיים האחרונות לחלק לגיטימי בנבחרת היוונית.
אנדטוקומפו שחתם על חוזה לשנתיים בפנאתינייקוס מציג בדומה לאחיו יכולת אתלטית מרשימה (כבר זכה לכינוי המחייב "המעלית") לצד פיזיות ומשחק לחימה. הוא עדיין לא מלוטש וחייב לעבוד על הקליעה מחוץ לקשת.
אוגוסטין רוביט (28, 2.01 מ') - באמברג
אחרי שלוש שנים בטובינגן ואולם, רוביט הגיע לקבוצה הבכירה בגרמניה - באמברג. עוד במכללות נחשב לאחד הריבאונדרים הטובים בארה"ב (ממוצע של יותר מ-10 למשחק), אותם השיג בעזרת מוטת ידיים ארוכה ואתלטיות מרשימה. למרות שהוא משחק בעיקר בעמדה מספר 4, רוביט מזכיר מאוד את דרון וושינגטון שזכה עם הפועל חולון בגביע המדינה ב-2009 ובהמשך עבר גם בברק נתניה ובני הרצליה.
אנתוני גיל (24, 2.03 מ') - חימקי מוסקבה
אחד הסיפורים האנושיים המעניינים ביותר העונה ביורוליג. נולד עם בעיית עצבים וכתוצאה מכך הצד הימני בפניו היה משותק באופן חלקי. מתיחות הן התחביב האהוב עליו ביותר. במכללות היה נוהג לעבוד על עיתונאים. בין השאר סיפר שיש לו חתול סיאמי עם שני ראשים, ושבזמן החופשי הוא בכלל קוסם. כמובן שלא זה ולא זה נכונים.
מבחינה מקצועית גיל מגיע לחימקי אחרי עונת בכורה מצוינת במדי בלדיי הטורקית במדיה קלע 14.4 נקודות ב-69.3 אחוזים ל-2. אם מקודם כתבנו פה על הדמיון בין רוביט לוושינגטון, אז אין ספק שגיל מזכיר את קייל היינס כוכב צסק"א. פורוורד/סנטר נמוך אבל חזק מאוד עם חוכמת משחק, התמצאות בצבע ובעיקר יעילות.
תומאס רובינסון (26, 2.08 מ') - חימקי מוסקבה
הגניבה הגדולה של העונה או הבדיחה העצובה - אלה שתי האופציות היחידות בנוגע לשילובו של מי שנבחר במקום החמישי בדראפט 2012. שנה אחת מדהימה בקנזס בה העמיד ממוצע של 17.7 נקודות ו-11.9 ריבאונדים, סידרה לסנטר את המקום שלו ב-NBA. לצערו במשך חמש עונות הוא לא הצליח להשתלב וכעת ינסה את מזלו באירופה. רובינסון הוא אתלט מרשים עם לא מעט איכויות, שגם יודע לשחק הגנה כשהוא רוצה. אם כל הברגים בראש אצלו יהיו מחוברים אין סיבה שלא יצליח ביורוליג.
ג'ייסון תומפסון (31, 2.11 מ') - פנרבחצ'ה
שמונה עונות ב-NBA, ב-3 מהן סיים עם ממוצע דו ספרתי של נקודות. יחד עם זאת, בעונות האחרונות מעמדו התערער משמעותית והוא נאלץ לשחק ב-2016/17 בליגה הסינית. לפנרחבצ'ה הוא הגיע כמחליפו של אקפה אודו ויש לו נעליים גדולות להיכנס אליהן. מצד שני כבר במשחקי ההכנה הוא נראה נהדר - אקטיבי מאוד, קבוצתי, פיזי. נראה כי תומפסון בא רעב להוכיח שהוא יכול להיות אחד הטובים באירופה בתקווה לשוב לליגה הטובה בעולם.