שתף קטע נבחר

 

דיווח: איראן ניסתה 32 פעם לרכוש טכנולוגיה של טילים בליסטיים

על פי רשת פוקס ניוז, שציטטה גורמים בסוכנות ביון גרמנית, איראן ניסתה לבצע את הרכש באמצעות חברות קש במטרה להשיג את הטכנולוגיה שתאפשר לה לייצר טילים שחלקן יוכלו לשאת ראשי נפץ גרעיניים

  

נשיא איראן נגד השינוי בהסכם

נשיא איראן נגד השינוי בהסכם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

איראן ניסתה לרכוש טכנולוגיה לייצור טילים באופן לא חוקי 32 פעמים. כך דווח הלילה (ג') ברשת "פוקס ניוז" מפי גורמים בסוכנות ביון גרמנית. על פי הדיווחים, בשנה הקודמת נעשו 141 ניסיונות דומים מצד איראן. הדיווחים על כך מגיעים חמישה ימים לפני שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמור להודיע אם הוא מאשרר את הסכם הגרעין עם הרפובליקה האיסלאמית, שכבר הודיעה כי מצדה לא תאפשר כל שינוי.

 

איראן, על פי הדיווחים, ניסתה להשיג טכנולוגיה אסורה לתוכניות צבאיות של טילים בליסטיים שיכולים לשאת ראשי נפץ גרעיניים בצורה המעלה שאלות לגבי הפרה אפשרית של הסכם הגרעין שנחתם עימה. כך עולה מכמה דיווחים של סוכנות ביון גרמנית שהגיעו לידי "פוקס ניוז". 

טיל באליסטי חדש של איראן ח'וראמשהר, שהוצג באחרונה (צילום: AFP, IRIB TV) (צילום: AFP, IRIB TV)
טיל באליסטי חדש של איראן ח'וראמשהר, שהוצג באחרונה(צילום: AFP, IRIB TV)
 

המידע החדש, שמפרט דיווחים מספטמבר ומאוקטובר, מגלה כי משטר איראן עשה "32 ניסיונות רכש שבהחלט או בסבירות גבוהה נעשו עבור תוכניות של פרוליפרציה". על פי המסמך, הניסיונות נעשו במדינת נורדריין-וסטפאליה שבגרמניה הפדרלית. הדו"ח מתאר את איראן כעוסקת בפרופילזציה, שמוגדרת כ"הפצת נשק אטומי, ביולוגי או כימי להשמדה המונית".

 

הסוכנות של נורדריין-וסטפאליה האשימה את איראן בשימוש בחברות קש באיחוד האמירויות, בטורקיה ובסין כדי לעקוף את ההגבלות הבינלאומיות שהוטלו על תוכניות הגרעין והטילים שלה. רוב הניסיונות של איראן בשנת 2016 לקניית טכנולוגיה בנורת' ריין וסטפליה נגעו בעיקר לתוכניות הטילים של המשטר. דיווחים אחרים מספרים שאיראן עובדת ללא הפוגה על תוכנית הטילים שלה, שעשויה לסכן גם את אירופה.  

עיקרי ההסכם עם איראן, מינואר 2016 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עיקרי ההסכם עם איראן, מינואר 2016(צילום: AFP)
 

טראמפ צפוי להכריז בשבוע הבא כי איראן אינה מכבדת את "רוח ההסכם" בעקבות מידע שלטענתו קיבל ממקורות מוסמכים. על פי החוק האמריקני, הנשיא צריך לאשרר הסכם הגרעין מול הקונגרס בכל שלושה חודשים, ובמקרה של הפרה - על בית הנבחרים להחליט תוך 60 ימים אם להטיל סנקציות על ההסכם. לפי עוזרים בקונגרס וגורמים אמריקנים אחרים, הממשל כבר החל בדיונים על חקיקה אפשרית כדי "לחזק" את ההסכם בין איראן למעצמות. לפני שבועיים אמר טראמפ בנאומו באו"ם כי "עסקת הגרעין עם איראן הייתה אחת הגרועות והחד-צדדיות שארה"ב נכנסה אליהן לעולם. העסקה הזאת היא בושה לארה"ב. ואני לא חושב ששמעתם את הסוף לגבי זה, תאמינו לי. העולם מבין שהאנשים הטובים באיראן רוצים שינוי".

 

 

אתמול קראה מנכ"לית הארגון הבינלאומי לפירוז העולם מנשק גרעיני, שזכה בפרס נובל לשלום לשנת 2017, לשמור על ההסכם עם איראן. ביאטריס פיין אמרה כי "הממשל האמריקני צריך לכבד את ההסכם כדי למנוע עימותים נוספים בעתיד. העולם לא באמת צריך עכשיו להפסיק את שיתוף הפעולה עם איראן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
נשיא איראן, חסן רוחאני
צילום: AP
מומלצים