בלגיה גילתה שהפלסטינים קראו לבית ספר על-שם מחבלת - והקפיאה מימון
משרד החוץ הבלגי מסר כי הקפיא מימון של פרויקטים לבניית בתי ספר בשטחי הרשות הפלסטינית, לאחר שהרשויות בחברון קראו לבית ספר שנתמך על ידה על שם המחבלת דלאל מוגרבי - שהובילה את פיגוע "אוטובוס הדמים" הרצחני ב-1978
ממשלת בלגיה מסרה היום (ג') כי תפסיק לממן פרויקט בנייה של שני בתי ספר פלסטיניים, לאחר שנודע לה כי בית ספר שסייעה בבנייתו נקרא לאחר הקמתו על שם מחבלת פלסטינית.
שר החוץ הבלגי, דידייה ריינדרס, מסר כי המדינה סייעה בשנת 2012 ו-2013 בבניית בית ספר בדרום חברון - שלאחר הקמתו הרשויות המקומיות שינו את שמו ל"בית הספר היסודי דלאל מוגרבי". השר מסר כי מוגרבי היא "מחבלת פלסטינית", שהובילה פיגוע רצחני בשנת 1978 שבו נרצחו 35 ישראלים, בהם 13 ילדים.
"שינוי שם המוסד לא מתקבל על הדעת", נמסר בהודעה מלשכת ריינדרס. "בלגיה לא תקשור את שמה, בכל צורה שהיא, לשמות של טרוריסטים. המדינה שלנו יצרה קשר באופן מיידי עם הרשות הפלסטינית בנושא, ומחכה לתגובה רשמית. שני פרויקטים בעלות של 3.9 מיליון דולרים הוקפאו".
מוגרבי היא סמל פלסטיני והרשות הפלסטינית חנכה לזכרה אתרים שונים. היא אחת הדמויות הפלסטיניות שהונצחו הכי הרבה לאורך קיומה של הרשות. מוגרבי
הייתה חברה בחוליית פתח שיצאה מלבנון וביצעה את הפיגוע בכביש החוף בשנת 1978 באוטובוס "אגד" שהיה בדרכו לחיפה. הפיגוע, שכונה "אוטובוס הדמים", נחשב לאחד הקשים בתולדות המדינה.
במהלך הפיגוע מוגרבי נהרגה מחילופי אש בינה לבין כוחות הביטחון. היא הפכה מיד לסמל פלסטיני, בין היתר בשל היותה אישה והעובדה שלקחה חלק בפיגוע שבו נפגעו ישראלים רבים ונצרב בזיכרון הישראלי והפלסטיני.
העובדה שהיא התעקשה לקחת חלק בפעילות צבאית של פתח תרמה גם היא להילה שנוצרה סביבה בקרב הפלסטינים. האדרת דמותה מתבטאת גם בוידאו קליפים וסרטים קצרים שמוקרנים מפעם לפעם בתחנת הטלוויזיה הפלסטינית הרשמית.