שתף קטע נבחר

 

בעקבות נאום טראמפ: צבא ארה"ב נערך לשינוי האסטרטגיה מול איראן

הפנטגון מסר כי לצורך יישום המדיניות התקיפה שהציג אמש הנשיא, הוא בוחן את מיקום הכוחות האמריקנים ואת התוכניות הצבאיות. "אנחנו מזהים תחומים חדשים שבהם נשתף פעולה עם בנות בריתנו במזרח התיכון ובאירופה במטרה להפעיל לחץ על המשטר האיראני", אמר דובר משרד ההגנה

בעקבות נאומו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אמש (ו'), הצבא האמריקני החל גם הוא להיערך ליישום האסטרטגיה החדשה שהוצגה, הטומנת בחובה גישה תקיפה יותר כלפי איראן. בהודעת הפנטגון הלילה נמסר כי הוא בוחן את מיקום הכוחות האמריקנים, כמו גם את התוכניות הצבאיות, במטרה להגביר את הלחץ על טהרן.

 

"אנחנו מזהים תחומים חדשים שבהם נשתף פעולה עם בנות בריתנו כדי ללחוץ על המשטר האיראני, לנטרל את השפעותיו הגורמות לחוסר יציבות, ולהגביל את השלכות התוקפנות שלו, במיוחד בכל הקשור לתמיכתו בטרור", אמר דובר משרד ההגנה, אדריאן רנקין-גאלווי.

חיילים אמריקנים בתרגיל (ארכיון) (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חיילים אמריקנים בתרגיל (ארכיון)(צילום: AFP)

"ננטרל את ההשפעות של המשטר בטהרן". מאטיס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"ננטרל את ההשפעות של המשטר בטהרן". מאטיס(צילום: AFP)

מזכיר ההגנה האמריקני, ג'יימס מאטיס, אמר כי מטרתו הראשונה היא לשוחח עם בנות הברית של ארצו באירופה, במזרח התיכון ובשאר העולם, כדי לגבש דעה משותפת בנוגע לפעולותיה של איראן. "אין ספק שאנחנו מתכוונים להניא אותם מלשלוח נשק למקומות כמו תימן וחומרי נפץ לתוך בחריין, ומשאר הפעולות שהם עושים באמצעות השלוחים שלהם, כמו חיזבאללה", הוסיף מאטיס.

 

בעבר דווח כי האפשרויות להגברת הלחץ על טהרן כוללות בין היתר סיכולים יותר אגרסיביים של משלוחי נשק איראניים, כגון אלה שמיועדים למורדים החות'ים בתימן. הפנטגון יכול גם להורות לכוחות של חיל הים האמריקני להגיב יותר בעוצמה כאשר הם מוטרדים על ידי סירות המרוץ החמושות של משמרות המהפכה של איראן.

 

 

האסטרטגיה החדשה של טראמפ נגד איראן    (צילום: רויטרס)

האסטרטגיה החדשה של טראמפ נגד איראן    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הפנטגון פירט שורה של נושאים המעוררים דאגה בכל הקשור לפעילות האיראנית, בהם פיתוח הטילים הבליסטיים ומתקפות הסייבר נגד ארה"ב ובנות בריתה. ממשרד ההגנה נמסר כי ייבחן שיתוף הפעולה הביטחוני של ארה"ב עם בנות הברית באזור, דבר שעלול להוביל לשינוי במכירות הנשק האמריקני והתרגילים הצבאיים. משרד ההגנה גם אותת על נכונות לבחון מחדש את מיקומם של כ-70 אלף חיילים אמריקנים שמוצבים במזרח התיכון.

 

הצבא האמריקני נחשב כבר זמן רב למבקר חריף של איראן, ומאשים אותה במישרין ובעקיפין בניסיון לפגוע בארה"ב ובבנות בריתה, בין היתר בעיראק, סוריה ותימן. המתיחות החריפה בחודשים האחרונים בסוריה, שם הטייסים האמריקנים הפילו בקיץ שני מל"טים מתוצרת איראנית.

 

עם זאת, גישה תוקפנית יותר כלפי איראן עלולה לעורר תגובה חריפה ממשמרות המהפכה של איראן והכוחות שבהן היא תומכת. מדובר גם על עיראק, שם הצבא האמריקני נלחם בארגון "המדינה האסלאמית" (דאעש) ומנסה לשמור מרחק מהמיליציה השיעית שהינה בת ברית של איראן. "הכוחות האמריקנים בעיראק חשופים למדי, וכוחות הקואליציה חשופים למדי לסיכון של מתקפה אם הגורמים האיראנים יבחרו בכך", הסבירה ג'ניפר קפרלה מהמכון לחקר המלחמה בוושינגטון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
צבא ארה"ב (ארכיון)
צילום: EPA
מומלצים