אוטוטו זה מתחיל: הישראלים נוחתים על השלג
הפסגות באיטליה, באוסטריה ובצרפת כבר מתחילות להתכסות שלג, וגורמות לגולשים הישראלים לשריין חופשות סקי וסנובורד. מהם הטרנדים, איפה הדילים הכי טובים והיכן הפסטיבלים הכי שווים? כל מה שצריך לדעת
מי שחושב קדימה יכול לנצל כבר כעת הזדמנויות בתחום הציוד והלבוש. אפשר לגשת לחנויות המתמחות ולחפש מבצעים, אפשר להתעניין בציוד באמצעות אתרי הלוחות ברשת, ודרך נוספת היא היריד המיוחד לציוד סקי וסנובורד יד שנייה שייערך, זו השנה הרביעית, בהפנינג ענק במתחם "התחנה" בתל-אביב ביום שישי 3 בנובמבר.
השנה הקרובה על השלג אינה ככל השנים: חוץ מלעונת הסקי מחכים חובבי המדרונות גם לאולימפיאדת החורף ה-23, שתיערך בפיונגצ'אנג שבדרום קוריאה. החגיגה, שתיפתח ב-9 בפברואר הקרוב ותימשך כשבועיים, תביא אליה את הגולשים הטובים בעולם. הבדלי השעות בין דרום קוריאה לאירופה יזמנו לגולשים אפשרות מעניינת: לגלוש לאורך היום – ובערב לקבל השראה ליום הגלישה הבא באמצעות הטלוויזיה במלון.
המספרים גדלים משנה לשנה
בשנים האחרונות מצטרפים עוד ועוד ישראלים למה שהגולשים הוותיקים כבר מזמן מגדירים "התמכרות". בעונת 2018 צפויים יותר מ-60,000 ישראלים להחתים דרכון בנתב"ג בדרך לאתרי הסקי באירופה. רוב הגולשים הם גברים, אך בשנים האחרונות הקהל הנשי הולך ותופס נתח משמעותי יותר מעונה לעונה. גם תחום החופשות המשפחתיות נמצא בנסיקה, ורבים מהגולשים יוצאים בהרכב משפחתי מלא: זה קורה בעיקר בחגים ובחופשות מהלימודים, אך תמצאו גם משפחות רבות שעושות לעצמן "וקאנס" עצמאי ומוציאות את הילדים משבוע לימודים מלא או מנצלות סוף שבוע שלם באמצע שנת הלימודים.
כ-60% מהגולשים הישראלים מעדיפים סקי על סנובורד, אבל זה משאיר 40% - עדיין שיעור גבוה מאוד של ישראלים – שמעדיפים דווקא את הסנובורד. לפי נתונים מהשנים האחרונות, כמחצית מהישראלים שמתחילים לגלוש יבחרו בסנובורד, ואילו בחופשות משפחתיות הילדים ילמדו בעיקר סקי (ומרביתם יעברו לסנובורד אחרי גיל 10). בטווח הארוך הסנובורד הולך ותופס לו נתח יותר ויותר משמעותי בקרב קהל הגולשים הישראלי, אף שבעולם המגמה הפוכה.
כמעט 40% מהישראלים מגיעים לאתר עם ציוד גלישה מלא, ויותר מ-50% מגיעים עם נעלי גלישה פרטיות. רוב הישראלים עדיין בוחרים לשכור את הציוד באתרי הסקי עצמם – ולהשקיע במצטבר בציוד 180-70 אירו לשישה ימי גלישה.
לאן הישראלים טסים?
יש כמה אזורים ואתרים שמרכזים את מרבית העניין, וגם השנה הם נחשבים לאטרקטיביים ביותר עבור הגולש הישראלי. הרי הדולומיטים האיטלקיים, שבהם נמצא אתר סלה רונדה, הנחשב לאתר היפה בעולם, כלולים ברשימה הזו. אזור משובח אחר הוא חבל טירול האוסטרי: יש בו מסורת גלישה מפוארת והוא מציע כמה אתרים – הבולטים שבהם הם אישגל ומאיירהופן. אזור מרכזי שלישי הוא האלפים הצרפתיים – שם שוכנים האתרים ואל טורנס ולז ארק הפופולריים במיוחד בקרב ישראלים.
מי שמובילה את סצנת הגולשים המתחילים, החסכנים או אלו שהחליטו לצאת לחופשת סקי שנייה או שלישית, היא בולגריה – ארץ שמספקת יותר סקי בפחות כסף. האתר המוביל במדינה, בנסקו, מציע מרחבי גלישה קומפקטיים ונוחים, מלונות מפנקים, אפשרויות בילוי מגוונות, ובעיקר עלויות נמוכות מאלה הצפויות במערב אירופה. עם זאת, בשנים האחרונות מציעים גם כמה אתרים במדינות ותיקות יותר בתחום, בעיקר באיטליה, מחירים אטרקטיביים.
שם המשחק: טיימינג
הזמנה מוקדמת מאפשרת לשריין חופשת סקי במחירים מופחתים ובתנאים מועדפים. לוח הטיסות וחדרי המלון פנויים יותר, והדבר מבטיח גמישות בבחירת האתרים והמועדים. עבור מי שמתכנן חופשה משפחתית – לוח השנה בעונת 2018 מסייע אף הוא: חגי ישראל (והחופשות מהלימודים כמובן) יחולו ממש בשיא עונת הסקי. חופשת חנוכה תהיה ב-21-14 בדצמבר, חופשת פורים ב-28 בפברואר עד 3 במרס, וחופשת פסח ב-22 במרס עד 8 באפריל. קייטנות גלישה בעברית שייערכו בחלק מהאתרים יאפשרו לילדים ליהנות מהתנסויות ומפעילויות – ולהורים להסתער על המסלולים בראש שקט.
כמה זה עולה?
התשובה הקצרה: פחות ממה שחשבתם. בשנים האחרונות עוד ועוד ישראלים עושים את החשבון הפשוט, ורבים מופתעים לגלות שחופשת סקי, על כל מרכיביה, לא עולה הרבה יותר מחופשה בת שבוע במלון פשוט בארץ. הסקי כתחביב לעשירון העליון הוא מיתוס מהעבר הרחוק, והחופשה הזאת נגישה כיום יותר מאי פעם. כך לדוגמה, חופשה של ארבעה ימי גלישה במלון ארבעה כוכבים בבולגריה בחבילת הכול כלול תעלה בסביבות 2,800 שקל לאדם וחופשה בת שבוע תעלה כ-3,000 שקל לאדם. חופשה של שבוע באנדורה תעלה החל מ-3,700 שקל וחופשה באיטליה תעלה החל מ-4,000 שקל. חופשה בצרפת או באוסטריה תעלה בסביבות 5,000 שקל לאדם לשבוע.
טרנד: חופשת סקי ב"קוויקי"
חופשות סקי מקוצרות הן מגמה נוספת בעולם הגלישה הישראלי בשנים האחרונות. מדובר בסידור אידיאלי למי שהצורך בשלג בוער בעצמותיו. האפשרויות רבות ומגוונות: יש מי שיבחר בחופשת סופ"ש המבטיחה שלושה ימים מלאים של אדרנלין על המסלולים וכרוכה בדרך כלל בעלויות משתלמות במיוחד. אחרים יעדיפו לשריין לעצמם חופשה בימים ראשון עד חמישי המבטיחה ארבעה ימי גלישה מלאים, טיסות קצרות ונחיתה רכה בחזרה – ישירות לסוף השבוע הישראלי. החופשות המקוצרות הן פתרון מושלם למי ששוקל להתחיל לגלוש ועדיין לא רוצה להתחייב לשבוע שלם. קהל נוסף הוא הגולשים המעוניינים בחופשת גלישה בתקציבים צנועים יחסית: בשנים האחרונות יש לא מעט גולשים ישראלים שיוצאים באותה עונה גם לשבוע שלם וגם ל"גיחת-טעימה" נוספת בסוף שבוע.
פסטיבלים בלבן: חגיגה על השלג
באתרי סקי רבים זה כבר מזמן חלק בלתי נפרד מהמסורת – פסטיבלי מוסיקה והופעות. גם בעונת 2018 מחכים לגולשים באתרי אירופה שלל פסטיבלים. הנה כמה מהבולטים שבהם:
Top of the Mountain - פסטיבל פתיחת העונה המסורתי באישגל
(https://www.ischgl.com/en/events/top-events/top-of-the-mountain-opening-concert_topevent592318)
European Gay Ski Week - פסטיבל הגייז בלה מנוייר
(https://www.europeangayskiweek.com/)
פסטיבל ה- Snowbombing במאיירהופן
(http://www.snowbombing.com/music/lineup)
SKIDEALWEEK - פסטיבל מוסיקה ישראלי בסלה רונדה
Snow Pride בוואל טורנס – פסטיבל הגאווה הישראלי על השלג לזכרו של אמיר פרישר גוטמן ז"ל.
הכותבים הם עורכי תוכן ב-SkiDeal