צפו במחאת בעלי כלב: "הלברדור לא הורשה לעלות לאוטובוס"
יותם עובדיה ביקש לעלות לקו 83 עם כלבו שהיה קשור ועם מחסום פה, אבל הנהג סירב בהתאם לתקנה הנוגעת לגודל בעל החיים. עובדיה תיעד את האירוע והעלה לפייסבוק. באגד טוענים: "הוא עושה שיימינג לנהג שפעל כחוק"
ביום שישי האחרון ניסה יותם עובדיה לעלות עם כלב הלברדור שלו על אוטובוס אגד בקו 83 בתל אביב. הכלב היה קשור ברצועה וחבש מחסום על הפה, אבל הנהג לא הסכים להעלותו בשל גודלו. עובדיה, שלדבריו גילה לראשונה שהסירוב של הנהג מעוגן בתקנה של משרד התחבורה, תיעד את הורדתו מהאוטובוס והעלה פוסט זועם בפייסבוק.
"זו פעם ראשונה שאני נתקל בחוק הזה", הוא סיפר אתמול (יום א') בראיון לאולפן ynet. "אני בעל כלבים כמעט 20 שנה ונוסע איתם בכל סוגי התחבורה הציבורית - רכבות, מוניות שירות, כל קווי אגד ודן. זאת פעם ראשונה שמישהו מציג בפני את התקנה הזאת ומוריד אותי.
"הנהג מיד הרים את הטלפון והתקשר לניידת משטרה, במקום להציג בפני את התקנה ולהסביר מה היא אומרת. סירבתי להתעמת עם המשטרה, לעכב את התנועה ואת הנוסעים ביום שישי, אז ירדתי ועליתי על אוטובוס שבא אחריו".
- זו סיטואציה מעליבה?
"כן, אנשים מסתכלים עליך. אתה עומד עם הכלב ולא מבין מה קורה. הגעתי הביתה והעליתי פוסט. מאותו רגע אגד מתעמרים בי. שולחים לי הודעות התרעה לפני תביעה על זה שלטענתם עשיתי להם שיימינג לנהג".
תקנות משרד התחבורה מתירות העלאת בעל חיים לתחבורה ציבורית אם הוא קשור וחובש מחסום פה, אבל רק אם בעליו יכול להושיב אותו על הברכיים. ברבות מהחברות המפעילות את התחבורה הציבורית התקנה לא נאכפת. ברכבת ישראל, למשל, מספיק להגיע עם מחסום פה בלבד.
גם בחברת דן מרככים את התקנה. באתר החברה אמנם מצוין שמדובר בבעל חיים קטן שיכול לשבת על הברכיים, אבל נכתב שם ש"בעל חיים גדול יותר אפשר להסיע רק כשהם קשורים ועם מחסום פה ובתשלום כרטיס מלא בנסיעה עירונית רגילה".
גם גורמים בחברות נוספות המפעילות תחבורה ציבורית תהו כיצד אמור הנהג למדוד את גודלו של הכלב ומחו על חוסר הבהירות של התקנה שמביך את הנהגים ואת הנוסעים.
ביוני האחרון פורסם ב-ynet מקרה דומה שבו סירב נהג אגד להעלות איש שב"ס במדים שהגיע עם כלבו משום שהוא לא בגודל המתאים. גם אז באגד הפנו אצבע מאשימה למשרד התחבורה שקבע את התקנות וקראו "לשנות את התקנה לאלתר ולאפשר גם לנוסעים ההולכים על ארבע ליהנות משרותי התחבורה הציבורית שלנו, כפי שהיה עד אשר שונתה התקנה".
ממשרד התחבורה נמסר בתגובה כי המשרד בוחן את כל ההיבטים והמשמעויות בנושא.
מאגד נמסר בתגובה לפוסט של עובדיה: "מדובר בפרסום שגוי וחסר כל הצדקה השם ללעג ולקלס את נהג אגד אף שביצע את תפקידו בהתאם לחוק ולתקנות התעבורה, אשר נקבעו על ידי משרד התחבורה. לנהג אין שיקול דעת בעניין והוא נדרש למלא את ההוראות לפי כל דין. יודגש כי אגד לא איים על המלין אלא ביקש ממנו להסיר את הפוסט המהווה לכאורה לשון הרע כנגד הנהג.
"הציבור צריך לזכור שגם לנהגי אגד הממלאים את תפקידם יש משפחה, ילדים וחברים הנחשפים להשמצות ולביזוי הפומבי, המיותר והפוגע. אגד מחויבת להגן על נהגיה מפני בריונות רשת כדוגמת זו ולא נאפשר להפוך את נהגינו להפקר. ראוי שהמלין במקרה זה יפנה את טענותיו אל הגורם הנכון, משרד התחבורה, יתקן את הפרסום וימנע מהעלבה מיותרת ופוגענית של הנהג".