מכונת הכביסה לא סוחטת את הבגדים? כך תתמודדו
פילטר סתום, רצועה שנקרעה, או צינור ניקוז מקופל. לפני שאתם ממהרים לקרוא לטכנאי, הנה כמה דברים שתוכלו לעשות בעצמכם. אתר "המקצוענים" עם הסיבות הנפוצות לכך שמכונת הכביסה אינה סוחטת ומה תוכלו לעשות בעצמכם
הפעלתם את המכונה והבגדים יצאו ספוגים מים? כנראה שיש תקלה במכונה שלא מאפשרת את פעולת הסחיטה. לפני שאתם ממהרים לקרוא לטכנאי ולשלם דמי ביקור מיותרים, יש מקרים שתוכלו לפתור בקלות בעצמכם.
כיצד מתבצעת פעולת הסחיטה? במהלך פעולת הסחיטה התוף של מכונת הכביסה מסתובב במהירות, וגורם לבגדים שבתוכו להיצמד אל הדפנות. כתוצאה מכך המים יוצאים דרך החורים של התוף ומתנקזים החוצה. ככל שמהירות הסחיטה גבוהה יותר, כך פעולת הסחיטה תהיה אפקטיבית יותר, שכן הבגדים יתייבשו יותר מהר. ישנם מקרים שימנעו מהמכונה להיכנס למצב סחיטה. מהם? לפניכם הסקירה.
עוד כתבות בנושא:
11 סימני אזהרה של מכונות כביסה
מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם
הפילטר נסתם? הוא יכול לבטל את פעולת הסחיטה
"תפקיד הפילטר (מסנן) הוא לאסוף את כל החפצים הקטנים (כפתורים, סיכות, מטבעות) שנכנסו אל תוך התוף של המכונה", מסביר חיים אמסטר מאלעד שירות תיקונים באתר "המקצוענים". "אם הפילטר מלא, הדבר ישבש את פעילות המכונה ויגרום לתקלות שונות, ביניהן ביטול פעולת הסחיטה".
הפתרון: "מומלץ למנוע מראש פעולות אלו על ידי ריקון כיסי הבגדים לפני שמכניסים אותם למכונה, וחיזוק כפתורים רופפים בבגדים", אומר אמסטר. "בנוסף, כדאי להקפיד על תחזוקה פשוטה יחסית. מדי כמה שבועות חשוב לנקות את הפילטר כדי למנוע תקלות שעלותן יכולה להגיע למאות שקלים ולעתים לגרום להחלפת המכונה, בשל תיקון יקר מדי".
כיצד מנקים את הפילטר? יש לפתוח את הפתח הייעודי שלרוב נמצא בתחתית חלקה הקדמי של המכונה. אמסטר: "יש לסובב את הפילטר נגד כיוון השעון ולשלוף אותו. מומלץ להניח קערה או סמרטוט כדי למנוע נזילת מים. ישנם דגמים שבהם קיימת צינורית שתפקידה לנקז את עודפי המים. במקרה כזה, יש צורך להוציא את הפקק שבקצה הצינורית כדי לנקז את המים אל תוך הקערה. הוציאו את כל הלכלוך והחפצים שהצטברו בפילטר, שטפו אותו תחת מים זורמים והחזירו אותו רק לאחר ייבוש. חשוב להקפיד לסגור את הפילטר כדי למנוע נזילת מים".
הרצועה נפלה או נקרעה
לעתים הרצועה שמחברת את הציר האחורי של התוף נופלת או נקרעת. במצב כזה, התוף לא יסתובב ופעולת הסחיטה לא תתאפשר.
הפתרון: "במקרה כזה יש צורך להזמין טכנאי מכונות כביסה", מסביר אמסטר. "עלות החלפת רצועה היא 250-350 שקל, כשהמחיר כולל את העבודה ואת עלות הרצועה. לפני הגעת הטכנאי, ציינו מהו דגם המכונה שברשותכם על מנת להצטייד בחלפים המתאימים".
לחצתם בטעות על כפתור ביטול הסחיטה
בחלק גדול ממכונות הכביסה ישנו כפתור המבטל את פעולת הסחיטה. לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי, בדקו שהוא אינו נלחץ בטעות. "כפתור זה ממוקם במרבית המכונות על צג הפיקוד, מתחת לאפשרויות של מהירויות הסחיטה השונות", אומר אמסטר. "הסימון שלו הוא לרוב של שבלול. אם הנורה דולקת ליד סימון זה, פעולת הסחיטה מבוטלת".
הפתרון: "יש ללחוץ שנית על הכפתור, ולוודא שהנורה שליד הסימון אינה דולקת", מסביר אמסטר. "כדי למנוע מילדים לשחק עם הכפתורים שעל צג המכונה, כדאי לכסות את הצד בבד. לעתים, אין ברירה אלא להזמין טכנאי כדי לאפס את המכונה, אם לא ניתן לבטל מצב הנורה הדולקת ליד סימון זה. תיקון זה יהיה בעלות ביקור טכנאי".
צינור ניקוז המים שמאחורי המכונה מקופל
אם צינור ניקוז המים שמאחורי המכונה מקופל או שמופעל עליו לחץ, הרי שמים לא יוכלו לצאת מהמכונה והיא לא תבצע את פעולת הסחיטה. "פעמים רבות זה קורה במצבים שמזיזים את מכונת הכביסה כדי לנקות מאחוריה, ואז מחזירים אותה למקומה, אך באופן שמופעל לחץ על צינור הניקוז", אומר אמסטר.
הפתרון: "יש להזיז את המכונה ולוודא שהצינור אינו מקופל", ממליץ אמסטר. "במקרה כזה, אין צורך לקרוא לטכנאי".
גרב נתקעה בצנרת הפנימית של המכונה וגרמה לסתימה
סתימה בפילטר היא תקלה שמרבית הצרכנים יכולים לתקן בעצמם. לעומת זאת, אם יש סתימה בצנרת הפנימית של המכונה, אין ברירה אלא לקרוא לטכנאי שיפרק את הצנרת. אמסטר: "לרוב זה קורה בשל גרב שנתקעה בצנרת הפנימית ומונעת מהמים לצאת. ברגע שהמכונה מזהה תקלה בניקוז, היא מפסיקה את פעולת הסחיטה".
הפתרון: להזמין טכנאי לצורך פירוק הצנרת והוצאת הגרב שנתקעה, בעלות של דמי ביקור. אמסטר: "בהמשך, כדי למנוע מראש תקלות מסוג זה, מומלץ להכניס למכונה את פרטי הכביסה הקטנים (תחתונים, גרביים וחזיות) אל שק כביסה העשוי מרשת".
הטיימר התקלקל? יש לאפס אותו או להחליף
"לעתים הטיימר של המכונה מתקלקל בשל בעיה באחד המגעים", מסביר אמסטר. "במצב כזה, הוא לא יעביר למכונה את פקודה להתחיל בפעולת הסחיטה".
הפתרון: במקרה כזה הפתרון הוא להזמין טכנאי שיבדוק האם ניתן לאפס את הטיימר או שיש להחליפו. מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "טווח המחירים בשוק משתנה. עבור טיימר משופץ תשלמו כ-500 שקל, ועבור טיימר חדש תשלמו 700-1,500 שקל בהתאם לדגם המכונה. במקרה של מכונה מדגם פשוט שעלתה כ-1,000 שקל, לרוב כלל לא ישתלם להחליף את הטיימר ויהיה כלכלי יותר לרכוש מכונה חדשה".
מחפשים טכנאי מכונות כביסה? לרשימה המלאה
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"