שתף קטע נבחר

 

קנצלר עם בייבי פייס: בן ה-31 שיהיה המנהיג הצעיר בעולם

עמנואל מקרון שלהם: סבסטיאן קורץ מ"מפלגת העם" השמרנית הדהים כשנבחר לשר החוץ של אוסטריה בגיל 27, ובעזרת קמפיין צבעוני שהעתיק מהמצע של הימין הקיצוני, ניצח בבחירות ובקרוב יהפוך למנהיג הצעיר בעולם

 

זה קנצלר יהיה. קורץ בנאום הניצחון    (צילום: רויטרס)

זה קנצלר יהיה. קורץ בנאום הניצחון    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הילד בן שלושים - ואחת - והוא לא שוכב על הספה בבית הוריו: בזמן שצעירים בני גילו לומדים, מפתחים את הקריירה, מקימים משפחות או מטיילים בעולם, סבסטיאן קורץ בן ה-31 יעשה בקרוב דבר בלתי נתפש ויעמוד בראש מדינה - אוסטריה על 8.7 מיליון תושביה. קורץ יושבע לקנצלר לאחר שמפלגת הימין השמרנית בראשותו, "מפלגת העם" (OVP), ניצחה בבחירות הכלליות (30 אחוזים מהקולות), אך תרכיב את הממשלה הבאה ביחד עם שותפות אחרות לאחר שלא השיגה רוב בפרלמנט.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עם השבעתו לקנצלר אוסטריה יהפוך קורץ למנהיג הצעיר ביותר בעולם ויעקוף את שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און, שלפי הערכות הוא בן 33, ואת נשיא צרפת עמנואל מקרון, שנבחר השנה לתפקיד והוא בן 39.

 

קורץ וחברתו סוזן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קורץ וחברתו סוזן(צילום: AFP)

קורץ הושווה לא פעם למקרון בשל גילו הצעיר, ה"בייבי פייס" שלו ובשל הדרך המרעננת והצבעונית שבה ניהל את קמפיין הבחירות שלו. אלא שבניגוד למקרון, קורץ לא עזב את מפלגתו כדי להקים תנועה פוליטית חדשה, אלא פשוט מיתג מחדש את "מפלגת העם" שמטעמה הוא כיהן בתפקיד שר החוץ וקרא לה "מפלגת העם החדשה". גם צבעיה של המפלגה שונו כדי לשוות לה תדמית חיובית יותר - משחור לטורקיז.

 

נכנס לטריטוריה של הימין הקיצוני

קמפיין הבחירות של קורץ נשא סיסמאות כמו "עכשיו או לעולם לא" ו"הגיע הזמן למשהו חדש", אם כי מבקריו של שר החוץ האוסטרי הזכירו ש"מפלגת העם" נמצאת בממשלה 30 שנה ברציפות.

 

בדומה לתנועתו הפוליטית החדשה של מקרון בצרפת, "קדימה!", גם "מפלגת העם" של קורץ הרכיבה רשימה מאוזנת מבחינה מגדרית של מועמדים עצמאים וסטתה מהליך בחירת המועמדים המסורתי. אלא שבניגוד למפלגתו של מקרון, שסטתה במקצת לכיוון השמאל, מפלגתו של קורץ ביצעה פנייה חדה ימינה ונכנסה לטריטוריה של "מפלגת החירות" האוסטרית האנטי-מהגרים ואנטי-מוסלמים בראשות היינץ כריסטיאן שטראכה.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
במהלך קמפיין הבחירות הבטיח קורץ לנקוט עמדה נוקשה בסוגיית ההגירה עם תוכנית לסגור את נתיבי ההגירה לאירופה ממדינות הבלקן והים התיכון.

 

התנגד לפתיחת אירופה למהגרים ב-2015

קורץ דאג להזכיר לעתים קרובות לבוחרים שהוא התנגד לפתיחת שערי אירופה למהגרים בקיץ 2015, כשמיליונים פשטו על היבשת, והוא דרש גם להגביל את ההטבות והקצבאות שניתנות לפליטים ולמהגרים חדשים שמגיעים לאירופה. שר החוץ הצעיר גם תמך בהטלת איסור על נשים לעטות כיסוי ראש ובסגירת מעונות יום איסלאמיים. יתר על כן, הוא תמך באיסור על מימון מסגדים על ידי גורמים מחו"ל ובתשלום משכורות לאימאמים.

 

מבקריו של קורץ, בהם ראש "מפלגת החירות" שטראכה, האשימו את הפוליטיקאי הצעיר שהוא העתיק את המצע שלו מהימין הקיצוני. האנליסט תומס הופר אמר לרשת CNN האמריקנית: "קורץ הצליח לקחת סוגיות של 'מפלגת החירות' ולמסגר אותן בדרך שתהיה מקובלת מבחינה חברתית". הוא הוסיף שקורץ "פנה לאלה שהיו עשויים להצביע ל'מפלגת החירות'".

 

לאחר פרסום המדגמים ולפני ספירת כל הקולות כבר הודיע קורץ על ניצחונו בבחירות ואמר לתומכיו שמפלגתו "קיבלה אחריות גדולה". המפלגה קיבלה 31 אחוזים מקולות הבוחרים ובשל העובדה שלא השיגה רוב בפרלמנט היא תיאלץ להקים ממשלה קואליציונית ואולי אף לחבור למפלגת הימין הקיצוני של שטראכה, שמואשמת בגזענות ובסממנים אנטישמיים.

 

יהיו חברים באותה קואליציה? קורץ ומנהיג "מפלגת החירות" האוסטרית מהימין הקיצוני שטראכה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
יהיו חברים באותה קואליציה? קורץ ומנהיג "מפלגת החירות" האוסטרית מהימין הקיצוני שטראכה(צילום: gettyimages)
במהלך הנאום שנשא בווינה אמר קורץ שהוא "יילחם בכל הכוח ויקיים את הבטחתו למדינה שלו ליצור תרבות חדשה ולשנות את המדינה בכיוון החיובי".

 

הבטיח להיות פרו-אירופי

במהלך העימותים הטלוויזיוניים מתח קורץ ביקורת גדולה על שטראכה בשל קשריו למפלגות אירופיות, בהן מפלגת "החזית הלאומית" בצרפת של מרין לה פן, שרוצות "להרוס את האיחוד האירופי". הוא הבטיח שהממשלה הבאה באוסטריה, שתהיה נשיאת המועצה האירופית ב-2018, חייבת להיות פרו-אירופית.

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

משבר המהגרים באירופה ב-2015, החמור ביותר ביבשת מאז מלחמת העולם השנייה, גרם לטלטלה בפוליטיקה האוסטרית ומצביעים רבים במדינה נטו לעבר הימין. מתוך מיליונים שנהרו לתוך היבשת, יותר ממאה אלף הגיעו לאוסטריה. הבטחותיו של קורץ לעצור את ההגירה ואת האיסלאם הקיצוני עשו את שלהן והובילו אותו עד תפקיד הקנצלר. "סוגיית ההגירה הפכה את קורץ לכוכב", אמר הופר. "היא העבירה את המדינה כולה לימין, אבל היא לא ממש שינתה את חיי האנשים. רוב האנשים במדינה הזו לא הושפעו ממאה אלף מהגרים נוספים. זה בעיקר עניין פסיכולוגי".

 

שירת בצבא, למד משפטים

קורץ נולד ב-27 באוגוסט בווינה לאב מהנדס ולאם מורה. עם סיום לימודיו ב-2004 הוא שירת בצבא ולאחר השירות למד משפטים באוניברסיטת וינה. ב-2009 היה יו"ר אגף הצעירים ב"מפלגת העם" הימנית השמרנית וב-2012 נבחר למועצת וינה. קורץ נבחר לראשונה לפרלמנט האוסטרי בספטמבר 2013. כעבור שלושה חודשים בלבד הוא מונה לשר החוץ. בעת השבעתו הוא היה השר הצעיר ביותר בתולדות אוסטריה (בגיל 27) וגם שר החוץ הצעיר ביותר בעולם. בחודש מאי השנה, אותו חודש שבו מקרון נבחר לנשיא צרפת, נבחר קורץ למנהיג מפלגתו בעקבות פרישת סגן נשיא הקנצלר, ריינהולד מיטרלהנר, מראשות מפלגת הימין השמרנית.

 

הפרשן הפוליטי הופר דחה את ההשוואות בין קורץ לבין ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן, שסגר את גבולות ארצו בפני המהגרים ויצא נגד מדיניות קליטת המהגרים של האיחוד האירופי. "אף שקורץ מנסה להמציא מדיניות שתהפוך את אוסטריה לפחות מושכת עבור מהגרים, הוא לא מנסה להיות עוין כמו אורבן", אמר הופר.

פורסם לראשונה 15/10/2017 23:08

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים