שיחה על מיניות
טור חדש יעסוק בכל מה שחשוב וכדאי לדעת על המסרים המיניים שסופגים ילדינו מכל עבר ובכלים שבידינו לסייע להם ולהכין אותם לחיים בעולם החדש
וואו, אני ממש מתרגשת.
לדבר על מיניות זה לא פשוט, ועוד יותר לא פשוט לדבר עליה כאן, ברשת. אבל מבחינתי זו שליחות, נושא שבוער בי, שחשוב לי.
אז...בשביל מה בכלל לדבר עם הילדות על מיניות?
איתי לא דיברו ויצאתי בסדר. אז באמת, בשביל מה? בשבילנו ובשבילן.
כי המציאות של היום איננה המציאות של אתמול. כי הנגישות של העולם המיני בכל צורות המדיה הדיגיטליות איננה בכלל ניתנת להשוואה לעומת העולם שאנחנו חווינו, שה שאנחנו התעצבנו בתוכו. האינטרנט, הסמארטפון ובקרוב המציאות המדומה, שינו ומשנים לחלוטין את החשיפה לעולם מיני אחר ואת הנגישות של כולנו לעולם זה.
העולם שאנו חיות בו מלא במיניות. רבים מאיתנו הפכו כבר קהי חושים לכל אותם מסרים מסביבנו אבל בינתיים, הילדות שלנו מקבלות מסרים מהמון כיוונים: פרסומות, טלוויזיה וסרטים, מדיה חברתית, טלפון סלולרי, אינטרנט, חברים וכמובן מאיתנו, ההורים.
בעולם כזה, לנו, ההורים, יש אחריות גדולה מאי פעם. חשיבות מכרעת בתהליך ההתפתחות המינית של הילדים שלנו. המטרה שלי היא לעודד סביבה שבה שהילדים שלנו יריגישו בטוח מספיק להגיע אלינו לפני הכל כשעולות שאלות, כשקורים דברים. לכן, חשוב ליצור בסיס פתוח וכנה בנושאים אלו עם הילדים מגיל צעיר.
אני זוכרת את הפעם הראשונה שהילדים שלי ביקשו לראות את הקליפ של Gangam Style. בתמימותי העליתי את הקליפ וצפינו בו. הם היו אז בני 8 ו 6. אני נותרתי פעורת פה מהרמזים המיניים בקליפ. האינסטינקט הראשוני שלי היה, 'נו הם קטנים, הם בטח לא קלטו אותם'. אבל זה הפריע לי. הפריע לי שהם ראו את הקליפ והם מחקים את התנועות ושאני לא מסבירה להם למה לי זה כן מפריע. בפעם הבאה שביקשו לשמוע את השיר, הסברתי שאפשר לשמוע את השיר, אבל צריך למצוא קליפ אחר. הסברתי שהתוכן בקליפ המקורי לא מציג נשים בצורה מכבדת ומתרכז בעיקר בישבן שלהן. שמתי להם וידאו-קליפ אחר שמצאתי ונתתי להם לשמוע. אני לא בטוחה שהם הבינו לעומק למה לא, אבל מבחינתי החשיבות היא ששיתפתי אותם והסברתי מה עומד מאחורי הסירוב שלי, הסברתי באופן ברור את הבעיה ובנוסף, שיתפתי אותם בערכים שלי.
נכון, לא תמיד אנחנו פועלות כמו שהיינו רוצות בפעם הראשונה והרבה פעמים גם לא בפעם השנייה. אבל מרגע שהחלטנו מה מפריע לנו, אפשר לשנות וחשוב לשתף את הילדות בסיבות להחלטה. ככה גם אנחנו לומדות וגם הן.
אז מה בתפריט לטורים הקרובים?
טיפים שיסייעו לנו לדבר עם ילדים על מיניות, עירום, העולם הדיגיטלי ועוד. והכי חשוב, הטור הזה נועד לענות על השאלות שלכן. אשמח שתשאלו דווקא כאן את כל אותן שאלות שפחות נוח לשאול במקומות אחרים ואני מבטיחנ לענות.
כדי ליצור את הסביבה האופטימלית עבורנו, גם כאן באתר, הנה כמה כללים מנחים:
1. סודיות - כל הסיפורים והשאלות שידונו כאן יופיעו בשם בדוי.
2. הטור לא נועד כדי לשכנע מה נכון ומה לא נכון. כולנו באות מבתים שונים, היסטוריה שונה והמטרה היא להרחיב את הדעת, להכיר גם גישות ומחשבות אחרות.
3. טור זה אינו מחליף פניה לגורמים מוסמכים במידת הצורך .
אז הנה, הגיע הזמן ל'שיחה'. עכשיו מתחילות.
*טור זה כתוב בלשון נשי, אך פונה לגברים ולנשים כאחת.
מיכל גרינברג-כהן, מדריכת הורים מוסמכת למיניות בריאה ובעלת תואר שני מאוניברסיטת תל אביב. אמא לשני בנים וניו-יורקרית כבר שבע שנים.
לכל השאלות שלכם: pornoledge@gmail.com