בכירי כפר קאסם בביקור ניחומים באלקנה: "מוטי חי דו-קיום"
אנשי העיר הערבית שבה נרצח ראובן מוטי שמרלינג ערכו ביקור תנחומים בבית האבלים בהתנחלות הסמוכה. ח"כ עיסאווי פריג' שמתגורר בכפר קאסם אמר: "למרות הריחוק האידאולוגי, הקרבה הגיאוגרפית מייצרת חיים משותפים"
שבועיים לאחר הירצחו של תושב אלקנה ראובן מוטי שמרלינג בפיגוע לאומני בכפר קאסם, הגיעו היום (ב') בכירי העיר הערבית שבשרון לביקור ניחומים בבית משפחת המנוח בהתנחלות שבשומרון. עם הבכירים מכפר קאסם נמנו ראש העיר עאדל בדיר וח"כ עיסאווי פריג' (מרצ) שמתגורר בעיר. אל ניחום האבלים הצטרפו כמה אנשי עסקים מקומיים.
ח"כ פריג' אמר: "אנחנו כאן בראש ובראשונה כבני אדם, כשכנים שמבקשים לנחם שכנים. אחרי הרצח היו מי שמיהרו להאשים ולזרוע שנאה ופחד. היו מי שניסו להסית נגד אזרחי ישראל הערבים, לנצל את הרצח כדי לקדם אג'נדה מסיתה ומכוערת. בלבנו ידענו שאין לדברים שחר, אבל בחרנו להחריש, לא להיגרר לוויכוח מכוער ומיותר. כך בדיוק עשיתם גם אתם, המשפחה השכולה ותושבי אלקנה".
הוא אמר עוד: "התאבלתם, לא האשמתם, סייג לחוכמה שתיקה אומר הפתגם וכך היה באלקנה, כך היה גם בכפר קאסם. אנחנו כאן כדי לנחם ולהשתתף בצער. למרות הריחוק האידיאולוגי, הקרבה הגיאוגרפית חשובה מכול ומייצרת חיים משותפים. בשמם בנו לכאן. מוטי עבד בכפר קאסם, הוא לא דיבר על דו-קיום - הוא חי אותו".
ראש מועצת אלקנה, אסף מינצר, אמר: "מה שקרה פה צריך לעורר את כולנו, את כל הצדדים. מעולם לא פחדתי להיכנס לכפר קאסם ואני לא מפחד עכשיו. אבל אסור שדבר כזה יקרה וזה שאתם פה מראה על חשיבות העניין".
גופתו של שמרלינג נמצאה בערב סוכות כמה שעות לפני יום הולדתו ה-70 במחסן של פחמים מיובאים באזור התעשייה של כפר קאסם ששייך למשפחתו, כשעל הגופה סימני אלימות קשים. בתחילה עלה חשד שפלסטינים שהועסקו על ידו הכו אותו למוות על רקע פלילי בשל סכסוך כספי - אך בהמשך התחזק החשד שמדובר בפיגוע.
לאחר מכן הותר לפרסום כי שני פלסטינים מקבטיה נעצרו בחשד לרצח. בהודעת השב"כ נמסר שהממצאים שנאספו עד כה במסגרת החקירה מצביעים על כך כי מדובר בפיגוע טרור שבוצע ממניע לאומני. משרד הביטחון הודיע אתמול כי הוא יכיר בשמרלינג כנפגע טרור לפי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה.
מאז הרצח נסדק במעט מרקם החיים בין תושבי האזור היהודים לערבים בכפר קאסם. שיתוף הפעולה בין שתי האוכלוסיות נחשב פורה מאודובמסגרתו מגיעים יהודים רבים מאורנית, אלקנה, שערי תקווה ועץ אפרים באופן תדיר לכפר קאסם.