שתף קטע נבחר

 

מרצים בכירים ברוב המכללות הציבוריות פותחים בשביתה

הסגל הבכיר ב-17 מ-22 המכללות הציבוריות הודיע כי לא יפתח את שנת הלימודים ביום ראשון, במחאה על תנאי העסקתם. הם דורשים שכר זהה לזה שמקבלים המרצים באוניברסיטאות. לפניכם רשימת המוסדות שבהם ישבתו המרצים

 

הסגל הבכיר הודיע על שביתה    (צילום: ניצן דרור)

הסגל הבכיר הודיע על שביתה    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הסגל הבכיר ב-17 מ-22 מכללות ציבוריות ברחבי הארץ הודיע הבוקר (יום ד') כי לא יפתח את שנת הלימודים האקדמית ביום ראשון. כ-30% מהסטודנטים לתואר ראשון בארץ לומדים במכללות הללו - 55 אלף סטודנטים וסטודנטיות.

 

כאלפיים מרצים ומרצות, במעמד של ד"ר ופרופסור, מלינים על תנאי העסקתם. לטענתם, בעוד שסטודנטים במכללות הציבוריות משלמים שכר לימוד זהה לשכר באוניברסיטאות, הסגל האקדמי הבכיר במכללות לא זוכה לאותם תנאים שמקבלים המרצים באוניברסיטאות.

מכללת תל חי. הסגל הבכיר לא יפתח את שנת הלימודים (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
מכללת תל חי. הסגל הבכיר לא יפתח את שנת הלימודים(צילום: אביהו שפירא)

אותם מרצים הכריזו לפני שלושה שבועות על סכסוך עבודה מול המועצה להשכלה גבוהה. מאז התקיים משא ומתן בין הצדדים, שלדבריהם כשל. הם אומרים שמרצה במכללה ציבורית מרוויח על פניו כמו מרצה באוניברסיטה, אלא שבסיס שעות ההוראה שלו עומד על 12 שעות שבועיות - לעומת שש עד שמונה שעות באוניברסיטאות. "בפועל, אנחנו עובדים יותר ומרוויחים פחות", הם מסבירים.

 

דרישות נוספות של המרצים הבכירים הן שיפור מנגנוני צבירת הוותק, הגדלת התקציב המוקדש להצטיינות הוראה ופעילות במכללה, הסדרת ימי שבתון כמקובל באקדמיה והגדלת תקציב המחקר. הם מלינים על מחסור במעבדות ראויות, בעוזרי הוראה ועוד.

מכללת ספיר (צילום: גדי קבלו) (צילום: גדי קבלו)
מכללת ספיר(צילום: גדי קבלו)
 

מכללת אפקה בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מכללת אפקה בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
 

ביוני 2011 נחתם עם הסגל הבכיר במכללות הציבוריות הסכם קיבוצי, שהיה תקף לשלוש שנים. בתום התקופה הם פנו לות"ת (ועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה) בבקשה להיכנס למשא ומתן על הסכם קיבוצי חדש, אך סורבו. רק בדצמבר 2016 נענו בות"ת לבקשתם, והצדדים החלו במשא ומתן. לדבריהם, במהלך חול המועד סוכות הונחה על השולחן הצעת פשרה של הור"מ (ועד ראשי המכללות). חברי הסגל הבכיר קיבלו את הצעת הפשרה, אלא שלדבריהם משרד האוצר סרב לקבלה.

 

ד"ר ענת פלדמן, יו"ר המועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות הציבוריות ומרצה במכללת אחווה אמרה הבוקר: "לצערי אני נאלצת להכריז על שביתה ללא הגבלה ב-17 המכללות הציבוריות לאחר שמשרד האוצר הות"ת והור"ם התעלמו מבקשותינו, ובמשך 10 חודשים גררו רגליים במשא ומתן. אני קוראת לשר האוצר ולשר החינוך להתערב באופן מיידי על מנת לפתור את המשבר הנוכחי להביא פתיחת שנת הלימודים כסדרה".

 

ועד ראשי המכללות האקדמיות הציבוריות מסר בתגובה: "הוועד שמאגד את הנהלות המכללות ברחבי הארץ תומך בסגל המרצים ומזדהה עם מטרות מאבקו. צוות המשא ומתן של ראשי המכללות פעל רבות להגיע להסכמות עם נציגי הסגל האקדמי הבכיר, שרק בסמכות משרד האוצר לאשרן. הוועד ממשיך לקיים ישיבות אינטנסיביות עם נציגי הסגל, ולקדם פתרונות למניעת שיבושים בפתיחת שנת הלימודים האקדמית".  

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית רם שפע אמר: "מאסנו כבר בטכניקה הידועה מראש: בשנים האחרונות לא היה סמסטר אחד שנפתח ללא איום בשביתה מצד סגל כלשהו. חודשים ארוכים של דיונים בהם הצדדים לא משכילים להגיע לפיתרון, נגררים עד לימים ספורים לפני פתיחת השנה, כדי שיוכלו להפעיל את 'הכלים הכבדים' - על חשבון הסטודנטים. ידוע לנו משיחות עם כל הגורמים המעורבים כי נושאי המחלוקת הצטמצמו משמעותית, אני קורא לכל המעורבים לעשות את כל המאמצים להגיע לפיתרון, ולהפסיק להשתמש בסטודנטים כבני ערובה פעם אחר פעם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מרצים בכירים הודיעו על שביתה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים