"15% מהזוגות נשארים יחד בגלל הכלב"
סקר חדש מצא שרבים מאיתנו מוכנים להישאר בזוגיות אומללה רק בגלל בעל החיים המשותף. "הנתונים מעידים על רמת המוכנות שלנו לדאוג לאושרן של חיות המחמד, גם אם זה בא על חשבון האושר הפרטי שלנו", הסבירה אחת החוקרות
כשאני והאקס שלי נפרדנו, הוא לקח את הכלבה שלנו אליו, בלי יותר מדי שאלות. ברמה העקרונית, לא הייתה באמת סיבה לכך שדווקא הוא יישאר הבעלים שלה ולא אני. אימצנו אותה ביחד, והאמת היא שאני הייתי זו שטיפלה בה רוב הזמן. אבל הוא היה עצמאי ועבד מהבית, וזה באמת היה יותר הגיוני עבור כולנו. מה שכן, אני זוכרת עד כמה סבלתי מהפרידה, ויותר מזה – עד כמה התקשיתי לדמיין את חיי החדשים ללא כלבתי האהובה, סטלה.
באופן כללי, אימוץ חיית מחמד כחלק ממערכת יחסים זוגית, הוא נקודת ציון משמעותית בקשר שלכם, אשר עומדת לצד נקודות ציון משמעותיות אחרות כמו הנשיקה הראשונה והסקס הראשון, או הפעם הראשונה שאתם מצהירים שאתם מאוהבים זה בזו. אימוץ חיית מחמד הוא שלב אחד לפני חתונה וילדים, ובואו נודה בזה, זה ביג דיל!
זה אומנם פחות מחייב מחתונה וילדים, אבל זו כן דרך מצוינת לראות איזה אבא הוא יהיה לילדיך, עד כמה היא באמת מסוגלת להיות אחראית על חיים של מישהו אחר, איך אתם מסתדרים ביחד עם האחריות המשותפת, ועד כמה שיתוף הפעולה ביניכם מוצלח כשמדובר בטיפול בגורם חיצוני. הבעיה היא שרובנו ניקשר מאוד מהר לבעל החיים החדש, וכעת מסתבר שחלקנו כל כך נקשרים לחיה עד שאנחנו מוכנים לשים את האושר שלנו בצד ולו רק כדי למנוע ממנה את הסבל הכרוך בפרידה.
חברת בריטית לביטוח חיות מחמד ערכה לאחרונה סקר בקרב 2,000 אנשים, ומצאה שזוגות רבים פשוט לא מצליחים להחליט לאיזה בית חיית המחמד תעבור אחרי הפרידה, או שהם לא מסוגלים לדמיין את עצמם מוסרים אותו או אותה לאימוץ בגלל חוסר הסכמה בנושא, ומעדיפים להישאר ביחד בזוגיות אומללה ואפילו לסבול, רק כדי להימנע מלהתמודד עם הדילמות הקשות הללו.
כך, 15% מהמשתתפים הודו שהם נשארו בעבר או נשארים כרגע עם בן או בת הזוג שלהם רק בגלל חיית המחמד המשותפת. למה הם עושים זאת? 36% הודו שזה נובע מחוסר היכולת שלהם להחליט עם מי חיית המחמד תישאר אחרי הפרידה, ו-25% השיבו שהם פחדו שבגלל הפרידה הם יצטרכו למסור את חיית המחמד שלהם לאימוץ. עד כאן הגיוני. אבל הנתון המפתיע באמת מדבר על 14% מהנשאלים שהודו שהם נשארים בזוגיות אומללה רק בגלל שלא נעים להם לשבור לחיית המחמד שלהם את הלב.
ומה לגבי זוגות שכבר עברו את חווית הפרידה ושרדו כדי לספר את סיפורם? ובכן, מתוך האנשים שהשתתפו בסקר וכבר חוו פרידה המערבת חיית מחמד, 36% הודו בצער שהחיה סבלה מבלבול וחרדות אחרי הפרידה, 25% אמרו שזה גרם לה להיות יותר עצובה, 10% זיהו סימני מצוקה אצל חיית המחמד שלהם, ולא פחות מ-14% מהנשאלים סיפרו שחיית המחמד שלהם הזדקקה לטיפול וטרינרי בתום הפרידה, נתון שמחזק את ההנחה שפרידות רומנטיות לא משפיעות רק עלינו בני האדם, אלא גם על חיות המחמד שלנו.
ומה לגבי השאלה הגורלית מכולן – אצל מי חיית המחמד תישאר? 11% מהעונים על הסקר אמרו שהם מוכנים להילחם חזק יותר עבור בעלות על חיית המחמד שלהם מאשר על דברים חומריים, 7% יהיו מוכנים להילחם על החיה יותר מאשר על הכסף המשותף, ו-4% יותר מאשר על הרכוש המשותף. 8% מהנשאלים חשפו שהסכימו למשמורת משותפת עם האקס או האקסית על בעל החיים, בעוד 12% הודו שהם מסרבים בכל תוקף לתת לאקסים שלהם לבקר את חיית המחמד.
"אנשים רבים מעדיפים להישאר בזוגיות לא טובה רק כדי לחסוך מעצמם ומבעל החיים שלהם את חווית הפרידה הכואבת", הסבירה אחת החוקרות. "זה רק מעיד על רמת המוכנות שלנו לדאוג לאושרן של חיות המחמד שלנו, גם אם זה בא על חשבון האושר הפרטי שלנו".