שתף קטע נבחר

 

המרצים השובתים: "מרוויחים כמו באוניברסיטה, אך עובדים הרבה יותר"

שלושה ימים לפני פתיחת השנה האקדמית החדשה ופגישה נוספת בין חברי הסגל הבכיר במכללות הציבוריות למשרד האוצר התפוצצה. יו"ר המועצה המתאמת של המרצים: "אני לא זכאית לשבתון, אין מספיק מעבדות ואין תקציבי מחקר". ומה חושבים הסטודנטים?

חברי הסגל הבכיר במכללות הציבוריות הודיעו ביום רביעי האחרון כי לא יפתחו את השנה האקדמית החדשה ביום ראשון הקרוב. כ-2,000 מרצים ומרצות במעמד ד"ר ופרופסור ישביתו את הלימודים ב-17 מכללות ציבוריות בארץ, בהן מכללת ספיר, אחווה, אשקלון, רופין, תל חי ועוד. לפי נתוני המועצה להשכלה גבוהה כ-30% מהסטודנטים לתואר ראשון (כ-55 אלף) לומדים במכללות אלו.

 

המרצים טוענים לפגיעה בתנאי העסקתם לעומת מקביליהם באוניברסיטאות שגם מתוקצבות מהמדינה. ד"ר ענת פלדמן, יו"ר המועצה המתאמת של מרצי המכללות הציבוריות ומרצה במכללת אחווה פירטה לאולפן ynet את הסיבות לשביתה ומנתה את דרישות המרצים: "הסטודנטים שלנו משלמים שכר לימוד כמו הסטודנטים באוניברסיטה ועדיין מקבלים פחות".

 

ד"ר ענת פלדמן באולפן ynet

ד"ר ענת פלדמן באולפן ynet

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פלדמן הוסיפה: "הסטודנטים מקבלים מרצים מצוינים שמתוגמלים פחות, מקבלים פחות משאבים, פחות מעבדות, פחות מכל מה שיש באוניברסיטה. העלות שלנו למשרד האוצר היא פחות משליש ממה שמרצה באוניברסיטה עולה. כבר שלוש שנים שאנחנו בלי הסכם שכר. מחודש דצמבר אנחנו מקיימים משא ומתן מקרטע, ובמשרד האוצר דוחים את כל הדרישות והפשרות".

 

ד"ר ענת פלדמן (צילום: ניצן דרור) (צילום: ניצן דרור)
ד"ר ענת פלדמן(צילום: ניצן דרור)

אותה משכורת, יותר שעות

"המשכורת שלי זהה לזו של מרצה באוניברסיטה, אלא שהמשרה שלי היא 12 שעות הוראה בשבוע, בעוד שבאוניברסיטה זה בין 6-8 שעות. לעומת מרצים באוניברסיטאות אני לא זכאית לשנת שבתון ואין לי תקציבי מחקר", מוסיפה ד"ר פלדמן.

 

הפגישה שנערכה בצהריים בין חברי הסגל הבכיר ופקידי האוצר כדי למנוע את השביתה התפוצצה לאחר שהסתבר כי הפערים בין הצדדים גדולים מדי לגישור. בעקבות הפגישה פלדמן קראה לשר האוצר משה כחלון להתערב במשבר באופן אישי: "זאת ההזדמנות שלך. אתה טוען שאתה בא מהפריפריה ופועל למענה. מרצי המכללות הציבוריות יכולים להיות מנוף לצמיחה כלכלית וחברתית".

 

נתן קביליס, שיתחיל בשבוע הבא את התואר השני במכללת ברל, שלא נכללת בשביתה, יצא להגנת המרצים: "בואו נשאל את עצמנו איזה סטודנטים אנחנו רוצים שיצאו מהמכללות.

אני הייתי רוצה שסטודנט יצא עם סולידריות למאבק חברתי שלא בהכרח קשור אליו, ואני מקווה שגם בבית ברל יצטרפו למאבק ההיסטורי הזה.

 

חלק גדול מהמרצים נחשבים לעובדים עונתיים, ובזמן שאנחנו יוצאים לחופשת סמסטר - הם חותמים אבטלה. בזמן שהם עובדים כפול מהעמיתים שלהם באוניברסיטאות - הוותק שלהם לא נספר".

 

שני משלזון, סטודנטית לסיעוד במכללה האקדמית תל אביב יפו לא הסכימה עם נתן: "אני חושבת שזה צעד מאוד קיצוני. התאחדות הסטודנטים וכל האגודות במכללות לא ידעו בכלל על המאבק הזה עד הרגע שבו הודיעו על השביתה. הם לוקחים את הסטונדטים כבני ערובה ופוגעים באפשרות שלנו ללמוד כמו שצריך".

 

עוד הוסיפה: "אני יכולה להבין את הדרישות שלהם ואני לא תופסת צד. רק ששביתה בעיניי היא המוצא האחרון והם הגיעו אליו יותר מדי מהר".

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "ועד ראשי המכללות האקדמיות, הוועדה לתכנון ותקצוב, המועצה להשכלה גבוהה בשיתוף משרד האוצר הניחו בפני ארגון הסגל הבכיר של המכללות הציבוריות הצעת פשרה ראויה והוגנת בניסיון למנוע את השביתה המתוכננת ביום א' ולאפשר ל-55,000 הסטודנטים לפתוח את שנת הלימודים. צר לנו שחברי הסגל הבכיר החליטו להתעלם מההצעה ובחרו לנטוש את שולחן המו"מ".


פורסם לראשונה 19/10/2017 22:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן דרור
חברי הסגל הבכיר במכללות
צילום: ניצן דרור
מומלצים