שתף קטע נבחר

 

איך יגיב ארדואן? גרמניה יוזמת קיצוץ לטורקיה

בהובלת הקנצלרית מרקל החליטו מנהיגים אירופים לבחון קיצוץ בסיוע שמעניק האיחוד האירופי לטורקיה בטענה כי היא מפרה זכויות אדם. "טורקיה מתקדמת לכיוון הלא נכון", אמרה מרקל. הנשיא הטורקי, שכבר כינה בעבר את ההתנהלות הגרמנית כמו "השלטון הנאצי", עדיין לא הגיב

 

מרקל רוצה לקצץ סיוע לטורקיה    (רויטרס)

מרקל רוצה לקצץ סיוע לטורקיה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בדרך לעימות נוסף בין אנקרה לברלין: בפסגת מנהיגי האיחוד האירופי שהתקיימה אתמול (ה') בבריסל הוחלט על בחינת קיצוץ בסיוע הכספי שמעניק האיחוד לטורקיה. מי שמובילה את המהלך היא קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, שטוענת כי טורקיה מפרה זכויות אדם באופן שיטתי.

 

"מנקודת המבט שלי בראייה על מצב זכויות האדם זה בלתי מתקבל על הדעת", אמרה מרקל אתמול בבריסל. "טורקיה מתרחקת צעד אחרי צעד ממה שאנחנו רואים כתנאים בסיסיים לחוק. דיברתי על איך זה משפיע על אזרחים גרמנים ששוהים בכלא הטורקי, שאנחנו מאמינים שהם נמצאים שם ללא הצדקה".

ארדואן ומרקל בתמונה מחויכת. הנשיא הטורקי טרם הגיב (צילום: AP) (צילום: AP)
ארדואן ומרקל בתמונה מחויכת. הנשיא הטורקי טרם הגיב(צילום: AP)

גורמים באיחוד ציינו כי כ-50 אלף בני אדם עומדים למשפט, בהם לא מעט אזרחים טורקים המחזיקים גם באזרחות גרמנית. מלבד ההאשמה בהפרת זכויות אדם, המהלך של מרקל נובע מהמשך הקיפאון רב השנים במשא ומתן בין אנקרה לאיחוד האירופי על צירופה כחברה. כבר 12 שנה מתקיימים הדיונים על צירופה הפורמלי של טורקיה לגוש מדינות אירופה, אך ללא הצלחה. על כך אמרה מרקל: "טורקיה מתקדמת לכיוון הלא נכון".

 

זהו עוד שלב ביחסים המתוחים ממילא בין טורקיה לגרמניה. ביולי האחרון הגיבו בברלין בתקיפות נגד מעצרו בטורקיה של פעיל זכויות אדם גרמני בדמות אזהרת מסע לאזרחים גרמנים, אי הבטחת השקעות גרמניות בטורקיה ובחינת ההצטרפות של אנקרה לאיחוד האירופי.

מרקל עם נשיא צרפת מקרון ור"מ בריטניה מיי בבריסל, אתמול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מרקל עם נשיא צרפת מקרון ור"מ בריטניה מיי בבריסל, אתמול(צילום: AFP)
 

העימות היה גדול עוד קודם לכן עם סירובה של גרמניה להכניס פוליטיקאים טורקים לשטחה כדי לשכנע את האזרחים הטורקים-גרמנים להצביע בעד במשאל העם שקרא לשנות את החוקה כפי שהנשיא רג'פ טאיפ ארדואן רצה. ארדואן החריף את הטון כשאמר שההתנהגות של גרמניה מזכירה את השלטון הנאצי.

 

משטר ארדואן אמור לקבל במסגרת הסכם הפליטים שנחתם אשתקד כ-4.4 מיליארד אירו עד שנת 2020. בנוסף, טורקיה אמורה לקבל כחצי מיליארד אירו במסגרת התקציב של האיחוד האירופי וכעת בוחנים באיחוד מה לעשות. הפרלמנט האירופי הציע לקצץ 50 מיליון אירו באופן מיידי ועוד 30 מיליון להקפיא כדי לראות כיצד ארדואן יגיב. ההצעה הזו תעלה להצבעה בפרלמנט האירופי ביום רביעי הקרוב. "לתת כסף לטורקיה בשביל רפורמות פוליטיות זה דבר שהוא לא הגיוני בהתחשב בנסיבות", הסביר זיגפריד מורסאן, שאחראי לגיבוש תקציב האיחוד.

 

עם זאת, יש גם לא מעט מדינות באיחוד שמתנגדות למהלך קיצוני נגד טורקיה, בהם פולין, שבדיה ובריטניה שנמצאת בעיצומם של שיחות היציאה מהאיחוד במסגרת הברקזיט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, רויטרס
העימות הבא. ארדואן ומרקל
צילום: AFP, רויטרס
מומלצים