לטייל ולחקור את מאדים מהסמארטפון שלכם
החוויה הווירטואלית של נאס"א וגוגל זמינה לכל מחשב או טלפון נייד. המשתמשים שגם יש להם מערכות VR/AR יכולים פשוט להפוך את הסלון שלהם למאדים, אם ירצו בכך כמובן. נסו גם אתם
אם אתם סקרנים לגבי איך זה מרגיש ללכת על מאדים, מפה תלת-ממדית חדשה שהושקה בימים האחרונים על ידי סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) וגוגל יכולה לספק עבורכם את התשובה ואפילו לתת לכם לגלות קצת יותר לעומק את כוכב הלכת האדום מהמחשב שלכם בבית. הפרויקט החדש נקרא Access Mars, והוא נותן למשתמשים לשוטט בדיונות ובגבעות שהגשושית "קיוריוסיטי" עברה בהן עד כה ותיעדה בעזרת 17 המצלמות שלה.
לפרויקט של נאס"א וגוגל: https://accessmars.withgoogle.com/
החוויה הווירטואלית הזו זמינה לכל מחשב או טלפון נייד. המשתמשים שגם יש להם מערכות VR/AR בבית יכולים פשוט להפוך את הסלון שלהם למאדים, אם ירצו בכך כמובן.
הפרויקט מבוסס על תוכנת OnSight של נאס"א, שמסייעת למדענים בתכנון נסיעות מבחן על מאדים ואפילו קיום פגישות על כוכב הלכת האדום. התוכנה שנכנסה לראשונה לשימוש ב-2015 הפכה את החקר הגיאולוגי של מאדים לנגיש להרבה ליותר אנשים, וכעת מרחיבים את הטכנולוגיה, או לכל הפחות חלקים ממנה, גם לקהל הרחב.
בעזרת הפרויקט המשותף החדש, משתמשים יכולים לבקר בארבעה אתרים מרכזיים שנחקרו עד כה על מאדים: אתר הנחיתה של הגשושית קיוריוסיטי והאזורים Murray Buttes, Marias Pass ו-Pahrump Hills. מלבד באתר Pahrump Hills, בכל המקומות יכולים המשתמשים גם לעשות קלוז אפ על פרטים מעניינים או בעלי חשיבות מדעית, כמו למשל מחשופי סלעים וסדקי בוץ.
בזמן שקיוריוסיטי ממשיכה לחקור את מאדים, וספציפית בימים אלו את ההר שארפ שבכוכב הלכת, כך תמשיך להתעדכן המפה האינטרקטיבית. המהירות המרבית של הגשושית היא 3.8 סנטימטר לשנייה (בערך 13.5 קמ"ש). קיוריוסיטי מצוידת ב-17 מצלמות שונות, ושוקלת בערך 900 קילוגרם.
"הצלחנו למנף טכנולוגיות VR ו-AR וכך בעצם לקחת את המדענים שלנו למאדים כל יום", הסביר ויקטור לואו מהמעבדה להנעה סילונית של נאס"א. "עם Access Mars, כולם בעולם יכולים להצטרף".