שתף קטע נבחר

 

חקירה נגד חברת תעופה שמסרבת להטיס ישראלים

בגרמניה פתחו בחקירה נגד "כוויית איירווייז". החודש פרסם כוכב הרשת הערבי-ישראלי "נאס דיילי" סרטון לאחר שנמנע ממנו לעלות על טיסה מניו יורק להודו: "זו אפליה, וזה כבר קרה. רוצים להחרים את ישראל? תחזירו לי את ה-USB ואת ווייז"

 

 

הסרטון של נאס דיילי: "זו פשוט אפליה"

הסרטון של נאס דיילי: "זו פשוט אפליה"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חודש לאחר פרסום הסרטון שהראה לעולם את האפליה - פותחת גרמניה בחקירה נגד החברה שמסרבת להטיס ישראלים: ממשלת גרמניה פתחה בחקירה בשאלה אם מדיניות חברת התעופה "כוויית איירווייז" - סירוב להטיס נוסעים ישראלים - מפרה את חוקי התעופה.

 

החקירה החדשה, שנפתחה לדרישת שר התחבורה הגרמני אלכסנדר דוברינדט, מתנהלת בנפרד מההליכים המשפטיים שכבר החלו במחוז פרנקפורט. שם מתנהלת תביעה שהגיש מוקדם יותר השנה אזרח ישראלי שכרטיס הטיסה שלו מגרמניה לתאילנד דרך כוויית בוטל על ידי חברת התעופה עקב אזרחותו.

כוויית איירווייז (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כוויית איירווייז(צילום: shutterstock)

מוקדם יותר החודש פורסם בפייסבוק סרטון של נוסיר יאסין, כוכב רשת ערבי-ישראלי שמכנה את עצמו "נאס דיילי", שבו הוא מבקר את מדיניות "כוויית איירווייז". על יאסין, שהתכוון לטוס מניו יורק להודו דרך כוויית, נאסר לעלות לטיסת החברה מנמל התעופה ג'יי-אף-קיי.

 

"התברר שבגלל שאני ישראלי אני לא יכול לעלות לטיסה, אפילו אם אני לא טס לכוויית", אמר בסרטון יאסין, שלא פחות משני מיליון איש עוקבים אחר עמוד הפייסבוק שלו. "אין לזה שם אחר פרט לאפליה, וזה כבר קרה בעבר. אם אתם רוצים להחרים את ישראל, אין בעיה - אבל תחזירו לי ה-USB, את הטלפונים, את המכוניות החכמות, את וייבר, את ווייז, את האנטי-וירוס שלכם. זו גם ישראל". צפו בסרטון בתחילת הכתבה.

 

"לא יכול לעלות לטיסה בגלל שאני ישראלי". יאסין ()
"לא יכול לעלות לטיסה בגלל שאני ישראלי". יאסין

 

ב"אלגמיינה" נכתב כי ברוק גולדשטיין, עורכת דין יהודייה-אמריקנית הפעילה ב"פרויקט Lawfare" - עמותה פרו-ישראלית שמסייעת לתובע בפרשת פרנקפורט, אמרה השבוע: "אנחנו משבחים את משרד התחבורה הגרמני על פתיחת החקירה. הצוות שלנו ימשיך בהליכים המשפטיים עד שממשלת גרמניה תבהיר כי 'כוויית איירווייז' חייבת למלא אחר החוק או להפסיק לפעול במדינה הזו".

 

נתן גלברט, אף הוא בכיר בעמותה האמריקנית, הוסיף: "המקרה הזה מבהיר שאין מקום לאפליה בגרמניה. חוקי המדינה שלנו והערכים המשותפים קוראים לכל קובעי המדיניות בגרמניה לפעול מייד כדי לסיים את ההפרות השיטתיות של זכויות אדם על ידי 'כוויית איירווייז' במדינה שלנו".

  

ב-2015 הפסיקה 'כוויית איירווייז', המוביל הרשמי של מדינת המפרץ, את פעילותה בקו ניו יורק-לונדון בעקבות דרישה של מחלקת התחבורה האמריקנית לסיים את החרם שלה על נוסעים ישראלים. לכוויית אין יחסים דיפלומטים עם ישראל, ומחקר אקדמי שפורסם השנה מצא כי היא אחת מחמש חברות תעופה במזרח התיכון שאוסרות על ישראלים לטוס עימן. חברות תעופה אחרות של מדינות שלא מקיימות יחסים עם ישראל דווקא מאפשרות לנוסעים ישראלים לטוס איתן למדינות אחרות.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כוויית איירווייז. הישראלים נשארים בחוץ
צילום: shutterstock
מומלצים