שתף קטע נבחר

 

האיגוד קיבל הבטחה: דגל ישראל יונף באבו דאבי בשנה הבאה

בלעדי: בפגישה מרובעת בהשתתפות נציגי איגוד הג'ודו של איחוד האמירויות, נשיא איגוד הג'ודו העולמי ומשה פונטי סוכם שמארגני התחרות יעשו הכל כדי שבפעם הבאה הספורטאים יוכלו להתחרות עם סממנים ישראליים

 

צפו באורי ששון מדבר אחרי הזכייה במדליה

צפו באורי ששון מדבר אחרי הזכייה במדליה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בלעדי: בתום שלושת ימי התחרויות בגרנד סלאם אבו דאבי נערכה אמש (שבת) פגישה מרובעת בהשתתפות נציגי איגוד הג'ודו העולמי, האיגוד הישראלי ואיחוד האמירויות, בה הובטח כי בשנה הבאה המארגנים יעשו הכל כדי שסממנים ישראליים לא ייעדרו מהתחרות החשובה.

 

את הפגישה יזם נשיא איגוד הג'ודו העולמי, מריוס וייזר, ביחד עם יו"ר איגוד הג'ודו הישראלי משה פונטי. במפגש נכחו גם נשיא איגוד הג'ודו של איחוד האמירויות, מוחמד ת'אלוב אלדריה הבן, ומזכ"ל איגוד הג'ודו המקומי נאסר אל תמימי.

 

משה פונטי עם אל תמימי, ת'אלוב אלדריה ומריוס וייזר (צילום: איגוד הג'ודו העולמי) (צילום: איגוד הג'ודו העולמי)
משה פונטי עם אל תמימי, ת'אלוב אלדריה ומריוס וייזר(צילום: איגוד הג'ודו העולמי)

ת'אלוב אלדריה בירך תחילה את פונטי על הישגי הספורטאים הישראלים בתחרות ואף הביע את צערו על כך שלא התאפשר להם להתחרות עם הסמלים הישראליים. הוא הבטיח לעשות את כל המאמצים כדי שמקרה זה לא יחזור על עצמו בשנה הבאה. משה פונטי הודה לנשיא האיגוד המקומי על האירוח החם ואשרות הכניסה שניתנו בסופו של דבר, והביע תקווה שאכן הספורט לא יתערבב שוב בפוליטיקה. פונטי אמר כי הוא מצפה לפגוש אותו גם בשנה הבאה.

 

כזכור, כפי שקרה לפני שנתיים, הספורטאים הישראלים עלו למזרן באבו דאבי ללא דגל ישראל, שגם לא התנוסס באולם התחרות. על גבם של הספורטאים הופיעו האותיות IJF של האיגוד העולמי, וכך קרה גם כשעלו לקבל את המדליות בשלושת הימים האחרונים. כשטל פליקר קיבל את מדליית הזהב שבה זכה, באולם הושמע המנון איגוד הג'ודו העולמי במקום "התקווה".

 

עארף אל עווני מהמארגנים ומוחמד ת'אלוב אלדריה עם פיטר פלצ'יק (צילום: איגוד הג'ודו העולמי) (צילום: איגוד הג'ודו העולמי)
עארף אל עווני מהמארגנים ומוחמד ת'אלוב אלדריה עם פיטר פלצ'יק(צילום: איגוד הג'ודו העולמי)

 

"באומץ אפשר לפתור מתחים שלא נפתרו עשרות שנים"

יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי, סיפר ל-ynet ספורט על הפגישה: "זה תהליך ואולי הוא קורם עור וגידים. הודינו להם על האירוח שהיה יוצא מגדר הרגיל. אנחנו מרגישים חופשיים והיה שבוע של כיף, שהסתיים עם חמש מדליות".

 

"החלטתי מהרגע הראשון שאנו נתחרה באבו דאבי גם אם יהיו כאלה שינסו למנוע את זה מאיתנו", המשיך פונטי. "עם או בלי הדגל, כולם יודעים עכשיו מה נבחרת ישראל השיגה באבו דאבי. חשוב להתחרות בכל מקום בעולם ובמיוחד בארצות שלא רוצות שנבוא להתחרות אצלן. חשוב לציין כי מעבר לקשיים שנתקלנו בתחילת המסע התקבלנו באבו דאבי בסבר פנים יפות, אפילו מאוד. התייחסו לכל בקשה שלנו באופן יוצא מן הכלל. נתראה במרקש שבמרוקו בעוד שבועיים".

 

מריוס וייזר אמר: "הפגישה הזו הייתה מחווה של אומץ. נציגי איגוד הג'ודו של איחוד האמירויות הערביות התנצלו ולחצו ידיים עם הספורטאים הישראלים. נשיא האיגוד גם בירך את נבחרת ישראל על ההצלחה שלה כאן".

 

וייזר: "הפגישה הזו הייתה מחווה של אומץ" (צילום: איגוד הג'ודו העולמי) (צילום: איגוד הג'ודו העולמי)
וייזר: "הפגישה הזו הייתה מחווה של אומץ"(צילום: איגוד הג'ודו העולמי)

 

"לפעמים באומץ, בכבוד ובאדיבות אתה יכול לפתור מתחים וקונפליקטים שלא נפתרו עשרות שנים", הוסיף וייזר. "אני חושב שגם בלי הדגל וההמנון של ישראל, הצוות שלהם טופל טוב מאוד ועם כבוד רב באירוע הזה. לפני שנתיים השגנו את ההשתתפות הראשונה של נבחרת ישראל באבו דאבי, עכשיו זו הפעם השנייה, אבל עם גישה הרבה יותר טובה. אני מקווה שבעתיד הקרוב נוכל להשיג את תנאי ההשתתפות הטובים ביותר עבור ישראל".

 

נשיא איגוד הג'ודו העולמי סיכם: "נושאים כאלה עדינים בין מדינות, ממשלות ואומות לא ניתן לפתור בלילה ולא ניתן לפתור מיד באמצעות ספורט. בשנים האחרונות IJF עשה עבודה רבה והיו צעדים חשובים להשתתפות ולהכרה של נבחרת ישראל במדינות כמו מרוקו ואיחוד האמירויות. אני מקווה שבקרוב נוכל לשבור מחסומים נוספים עבור סובלנות בין מדינות, וכך להביע את הערך האמיתי של הספורט, עם אחדות, ידידות וסולידריות".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איגוד הג'ודו העולמי
לחיצת יד בפגישה
צילום: איגוד הג'ודו העולמי
מומלצים