הגישור כשל: תביעת המיליונים של "קפטן ג'ורג'" נגד המדינה
בהליך גישור בין המדינה לחוקר, שטוען כי הפך לשעיר לעזאזל בפרשת דיראני, לא הגיעו הצדדים להסכמה. החוקר, דורון זהבי, תובע 5.5 מיליון שקל, כפיצוי על פגיעה בשמו הטוב ובזכויות הפנסיה שלו
תביעת המיליונים מהמדינה תמשיך להעסיק את בית המשפט: דורון זהבי, שנודע בכינוי "קפטן ג'ורג'" לאחר שחקר את המחבל הלבנוני מוסטפא דיראני, ניהל הליך גישור מול המדינה, אך זה כשל. היום (א') נקבע כי בית משפט המחוזי בתל אביב ימשיך בניהול התיק, שבו תובע החוקר פיצויים בגין פגיעה בשמו הטוב ובזכויות הפנסיה שלו. מנגד טוענת המדינה: אין קשר סיבתי בין עזיבתו את השירות לפרשת דיראני, ומעולם לא פרסמה דבר שמהווה לשון הרע.
עורך הדין אפי נוה שמייצג את זהבי, הסביר כי הצדדים פנו לגישור "כי המדינה לא רצתה שכל מה שזהבי יודע, ייחשף. ניתנה הצעה על ידי המגשרת והסכמנו לה. אחרי שהפרקליטה הממונה המליצה על פשרה והיינו בטוחים שהתיק מסתיים, מישהו למעלה קיבל החלטה שהוא לא רוצה פשרה. אנחנו נאלצים בעל כורחנו לנהל את התיק הזה. שיטו בנו במשך שנה וחצי".
נציג המדינה אמר מנגד: "מדינת ישראל הלכה להליך הגישור בתום לב, קיבלה הצעה שנראית גבוהה מדי ולכן הפשרה לא אושרה. לגיטימי שהצדדים לא מסכימים". הפרקליטות אף מתנגדת לחשוף את כל שמות בעלי התפקידים שמוזכרים בכתב התביעה של החוקר.
השופטת שלומית יעקובוביץ' אמרה: "חבל שהתיק הזה לא הסתיים. עד כמה שאני הבנתי לא הייתה הצעה נגדית של המדינה (להצעה הגבוהה)". נוה אמר בתום הדיון: "רצינו שהגישור יצליח, הייתה הצעה שגם אנחנו קיבלנו, סכום הוגן שמפצה על אובדן הפנסיה וההכנסה שלו. הסכמנו גם שסכום הפשרה יהיה חסוי ואין לנו עניין לפתוח את כל הפשרה בבית משפט, אבל מכריחים אותנו".
זהבי הצטרף לדברים: "אני האחרון שרוצה לפגוע בביטחון המדינה ואין לי כוונה לעשות את זה. לצערי שי ניצן עומד מאחוריי כל הסיפור. ממש לא ברור לי למה הוא מתעקש לא להגיע לפשרה". פרקליטו הצהיר כי הוא יזמן לעדות את ניצן, עדנה ארבל ועמוס גלעד. זהבי תבע פיצויים על סך 5.5 מיליון שקלים, בטענה כי הפך לשעיר לעזאזל בפרשת דיראני וששמו נחשף לציבור, מה שפגע בו קשות.
בכיר החיזבאללה דיראני נחטף לישראל בשנות ה-90 במטרה לחלץ ממנו מידע על הנווט רון ארד. זהבי נחקר בחשד שאיים על דיראני באונס וחרג מסמכות. עם זאת, לא הוגש נגדו כתב אישום בפרשה.
דיראני הוחזק בישראל עד 2004, אז שוחרר בעסקת חילופי שבויים עם חיזבאללה, שבה הושבו לישראל גופות שלושת החיילים שנחטפו ונהרגו בשנת 2000 בהר דוב. דיראני היה מעורב בפעולות טרור נגד ישראל, והוא ואנשיו אף החזיקו ברון ארד. לפני שחרורו הגיש דיראני לבית המשפט המחוזי בתל-אביב תביעת נזיקין וטען כי במהלך חקירתו בישראל עבר התעללות מינית מצד "ג'ורג'". תביעתו של דיראני נדחתה בינואר 2015 בבית המשפט העליון. בין היתר ציין אז נשיא בית משפט העליון לשעבר השופט אשר גרוניס, שאין לברר את תביעתו של אויב בזמן מלחמה, וציין כי דיראני שב לעסוק בטרור לאחר שחרורו. זמן קצר אחרי שובו ללבנון הודיע דיראני כי הוא חוזר לסייע לחיזבאללה.