בצל המתקפה: מפגש מתוח בין נתניהו לאלשיך בישיבת הממשלה
המפכ"ל התייצב לסקירה משטרתית ופגש בראש הממשלה לראשונה מאז התקיף אותו נתניהו וקבל על התנהלות המשטרה בחקירותיו. לטענת נוכחים בישיבה, נתניהו יצא מהדיון במהלך דבריו של אלשיך והפנה את שאלותיו בעיקר לשר ארדן
בצל חקירות ראש הממשלה ואחרי חודשים ארוכים שבהם לא הייתה סקירה משטרתית, התייצב היום (א') מפכ"ל המשטרה רב-ניצב רוני אלשיך בישיבת הממשלה וסקר את פעילות המשטרה. לנוכחים בישיבה היה ניכר המתח הרב שבין המפכ"ל לבין ראש הממשלה, שכמעט לא הסתכל לעבר אלשיך, כך לדברי נוכחים בישיבה.
ראש הממשלה אף יצא במהלך הסקירה, שארכה 40 דקות, וחזר לקראת סופה. כשהאריך המפכ"ל בדברים, העיר ראש הממשלה לשר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, כי צריך לסיים את הדיון ולעמוד בזמנים. הנוכחים בישיבה הרגישו היטב את הקור מכיוונו של נתניהו, שכמעט לא התייחס לדבריו של אלשיך, וכשעשה כן - הפנה את השאלות בעיקר לכיוון השר ארדן.
המתח בין לשכת ראש הממשלה ובין לשכת המפכ"ל אינו נסתר. גורמים בסביבתו של נתניהו הביעו את מורת רוחם מדרך התנהלות החקירות בעניינו. ב"ידיעות אחרונות" אף פורסם על שיחת "איום" שקיבל המפכ"ל מגורם המקורב ללשכת נתניהו, שאמר לו כי הוא "על הכוונת".
כמה ימים קודם לכן תקף נתניהו בחריפות את התנהלות המשטרה והאשים את אלשיך בכך שמאז מינה יועץ חיצוני למשטרה - הפכו ההדלפות מהחקירות ל"צונאמי" ותקף את "מסע הציד" המתנהל נגדו.
בסקירה, שבה נפגשו אלשיך ונתניהו פנים אל מול פנים לראשונה זה זמן רב, הסביר מפכ"ל המשטרה על תוכנית המניעה המצבית של המשטרה, אמון הציבור, ההתמודדות בגזרת הסייבר ועוד.
ראש המל"ל על ביקוריו במוסקבה ובוושינגטון: מצאתי אוזניים קשובות בעניין איראן
ראש המל"ל מאיר בן שבת עדכן הבוקר את הממשלה בעיקרי ביקוריו המדיניים בוושינגטון ובמוסקבה. לדברי בן שבת, יש לתקן את הסכם הגרעין עם איראן או לבטלו, והוא הבהיר למארחיו מהם הסיכונים והאיומים המרכזיים שישראל רואה בהסכם.
במוסקבה הצטרפה לדיונים משלחת ישראלית ביטחונית בכירה שכללה את נציגי משרד הביטחון, צה"ל, המוסד ומשרד החוץ. בנוסף פירט בן שבת על ההתנגדות הישראלית להתבססות האיראנית בסוריה ודן עם מארחיו בסוגיות אזוריות כמו חיזבאללה, החבל הכורדי והנושא הפלסטיני, כולל הפיוס בין חמאס לרשות הפלסטינית.
ראש המל"ל סיכם עם האמריקנים על חידוש הדיאלוג האסטרטגי הבין-סוכנותי בין ישראל לארה"ב בהובלת ראשי המל"ל מישראל ומארה"ב. בן שבת אמר כי הוא מצא אוזניים קשובות לכל הסוגיות שבהן דן בוושינגטון ובמוסקבה ובסיס איתן להמשך השיחות המשותפות.
נתניהו אמר שישראל מתנגדת להסכם הגרעין עם איראן מכיוון שהוא יוביל לארסנל של נשק גרעיני לאיראן. ראש הממשלה הדגיש שוב את עמדת ישראל, שתומכת בביטול ההסכם או תיקונו, ופירט את הנקודות המרכזיות הדורשות תיקון ובהן ביטול הסנקציות רק בהתאם להתנהגות האיראנית ולא באופן אוטומטי, ביטול היתר לצנטריפוגות מתקדמות ופיקוח הדוק באתרים צבאיים ואחרים - מה שנמנע כרגע באופן מעשי.
כמו כן, הועלו נקודות נוספות מצד ישראל שאין בהסכם, ובהן התוקפנות האזורית של איראן, מערך הטרור ותוכנית הטילים הבליסטיים. "ב-1994 העולם בירך על ההסכם הגרעיני עם צפון קוריאה וראינו מה קרה מאז. איראן חזקה כלכלית פי 30 מצפון קוריאה, יש לה שאיפות השתלטות אזוריות ועולמיות", אמר נתניהו. "אני לא רואה שום אינטרס אמריקני, רוסי, ואפילו לא למדינות ערב - להמשך ההתבססות האיראנית באזור ושאיפתה לנשק גרעיני. אני רואה חשיבות בקשרים ההדוקים עם הבית הלבן והקרמלין, יש לכך חשיבות טקטית וגם אסטרטגית למדינת ישראל ולאזור כולו".