ארה"ב: חוק 'ירושלים רבתי' מסיח את הדעת מקידום תהליך השלום
הבוקר הודה ראש הממשלה כי החוק, המבקש לספח לירושלים חמש רשויות מיו"ש, לא יעלה לדיון בשל צורך בתיאום מדיני עם ארה"ב. גורם בכיר בממשל טראמפ הבהיר: "ארה"ב לא מעודדת פעולות שמסיחות את הדעת מהתמקדות בקידום המשא ומתן"
התנגדות אמריקנית לחוק "ירושלים רבתי". גורם בכיר בממשל טראמפ אמר היום (א') כי החוק השנוי במחלוקת, המבקש לספח לירושלים חמש רשויות, מהווה מכשול לתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים.
"ארה"ב לא מעודדת פעולות שהיא מאמינה שהן הוות הסחת דעת מהתמקדות בקידום המשא ומתן לשלום. חוק 'ירושלים רבתי' הינו פעולה מהסוג הזה", מסר הגורם האמריקני.
אתמול החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו לדחות את העלאת החוק בנימוק כי הוא מחייב הכנה מדינית עם האמריקנים. ההחלטה התקבלה לאחר שנתניהו קיבל מסר משגריר ארה"ב בישראל, דיוויד פרידמן, שלפיו האמריקנים מבקשים שהחוק לא יעבור.
הבוקר, לפני כינוס ועדת השרים וישיבת הממשלה, התייחס נתניהו לחוק. "אנחנו בקשר עם האמריקנים", אמר ראש הממשלה. "האמריקנים פנו אלינו וביקשו להבין את מהות החוק. כפי שפעלנו מולם בשיתוף פעולה עד עכשיו, כדאי לדבר איתם ולתאם מולם. אנחנו פועלים כדי לקדם ולפתח את ההתיישבות ולא כדי לקדם שיקולים אחרים".
בכיר בממשל אמר הערב: "ג'ייסון גרינבלט והשגריר פרידמן נפגשו עם ראש הממשלה במסגרת עדכון כללי על שיחות השלום. הם לא נפגשו לצורך דיון בחוק הסיפוח".
הצעת החוק קובעת שכמה רשויות מקומיות ביו"ש, הנושקות לירושלים, יסופחו אליה מוניציפלית, אך לא מדינית. מדובר במעלה אדומים, גוש עציון, אפרת, ביתר עילית וגבעת זאב. לפי הצעת החוק, תושביהן יהפכו לאזרחי הבירה ויוכלו להתמודד על ראשות העירייה וגם להתמודד על ראשות המועצות המקומיות שבהן הם מתגוררים.
השר ישראל כ"ץ אמר הבוקר: "ראש הממשלה אמר שהוא תומך בחוק ירושלים רבתי. לא אמורה להיות בעיה מדינית בנושא, זה חוק ישראלי פנימי שבא לחזק את ירושלים בלי שום קשר לסוגיות מגזריות. אני לא רואה דבר חשוב כמו להבטיח את הרובע היהודי בירושלים".