הנאמן דורש את הווילות בסביון של ילדיו של פישמן
הקרב על הווילות של משפחת פישמן: הנאמן לנכסיו של אליעזר פישמן טוען כי איש העסקים פושט הרגל העניק לילדיו ללא תמורה 4 וילות מפוארות בסביון, ששוויין יותר מ–100 מיליון שקל. ילדי פישמן: "התביעה מופרכת"
הנאמן לנכסיו של אליעזר פישמן מבקש מבית המשפט לקבל למען נושיו של איש העסקים פושט הרגל את הווילות בסביון אותן העניק לילדיו במהלך השנים. הנאמן, עו"ד יוסף בנקל, מתייחס לארבע וילות בסביון הרשומות על שם שתי בנותיו, בנו ואחד מחתניו של פישמן.
בנקל ציין בפני נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, כי "מדובר בנכסים יקרי ערך, שכל אחד מהם מתפרס על פני חמישה דונמים בעיבורו של היישוב סביון. למרות חובותיו העצומים של אליעזר פישמן, שמקורם בקבוצת פישמן, נותרו הנכסים הללו באורח פלא נקיים מכל שעבוד, וזאת למרות שערכם הכולל מסתכם בעשרות מיליוני שקלים ואף עולה על 100 מיליון שקל.
"למרות שכל הנכסים נרכשו ממקורותיו של פישמן ועסקיו במסגרת קבוצת פישמן, אף לא אחד מהם רשום על שמו ואף לא אחד מהם נכלל בהצעת הסדר הנושים שהגיש פישמן לבית המשפט בדצמבר 2016".
הנאמן מבקש למעשה להתייחס לווילות אלה כאל נכסיו של פישמן עצמו. "עניינינו בנסיבות קיצוניות בהן מחד החייב אליעזר פישמן שגילגל במהלך תקופה ארוכה חובות במיליארדי שקלים, ומאידך הוא יחד עם רעייתו וילדיו ממשיכים ונהנים מרכוש רב בניגוד מוחלט לחובות עתק שהוא חב לנושיו", טוען עו"ד בנקל.
עוד טוען הנאמן כי הווילות הוענקו לילדי פישמן "בימי שמש, ומשקדרו השמיים והגיעה הסופה, רק הוא לבדו נושא בתוצאות קריסת קבוצת פישמן ואילו הם פטורים מכל חבות ומוקנית להם הזכות להמשיך וליהנות מחיי פאר מבלי שינקפו אצבע לשם פירעון חובות הקבוצה, שמכוח ערבויות שנתן להן פישמן הפכו לחובות החייב".
לדברי עו"ד בנקל, "נסיבות העברתם ללא תמורה של הנכסים הללו בין בני משפחתו הקרובה של החייב, כבמשחק כסאות מוזיקליים, מעידות על 'סידור מחדש' של נכסי המשפחה מתוך מטרה אחת ויחידה – 'להרחיקם' מפישמן עצמו בניסיון 'להצילם' מנושיו, כך שהם לא ישמשו לפירעון חובותיו העצומים".
במסגרת הבקשה נטען כי לפישמן שלושה ילדים: ענת מניפז, רונית פישמן-אופיר ואייל פישמן. בין השאר נטען כי וילה אחת שהייתה רשומה בחלקים שווים בין פישמן ורעייתו, עברה ב-2014 ללא תמורה לבתו רונית. וילה אחרת בסביון נרשמה ב-2003 על שם בתו של פישמן רונית וב-2016, "ממש במקביל להגשת הצעת הסדר נושים של פישמן לבית המשפט נרשמה העברה ללא תמורה של נכס זה לאחותה ענת, ובאותו היום ממש נרשמה העברה ללא תמורה של מחצית מזכויותיה של ענת בנכס לבעלה". עוד נטען כי וילה אחרת שנרשמה על שם רעיית פישמן ב-1998 הועברה ב-2002 ללא תמורה לבן, אייל פישמן. לטענת הנאמן, ההעברות בין בני המשפחה הן תמוהות ויש לבטל אותן.
את פישמן ורעייתו מייצג עו"ד שלום גולדבלט.
עו"ד דוד לשם, המייצג את ילדיו של אליעזר פישמן: "מדובר בתביעה שרלטנית. החוק מאפשר, בתנאים מסוימים, לבטל הענקות שנעשו עד 10 שנים לפני פתיחת הליך פשיטת הרגל. כמעט כל הנכסים נרשמו על שמם של ילדי החייב 17-13 שנים לפני פתיחת ההליך. לא מדובר בנכסים של החייב, ולכן אין להתפלא שהם לא נכללו בהצעות הסדר הנושים. נבקש מביהמ"ש לסלק על הסף הליך מופרך זה".
הכתבה פורסמה היום במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"