האו"ם: כמות הפחמן הדו חמצני באטמוספירה הגיעה לשיא חדש
מדו"ח של הארגון המטאורולוגי העולמי עולה כי ריכוז ה-CO2 הגיע ל-403.3 חלקיקים למיליון. קצב הגידול השנתי היה גבוה ב-50% מזה שבעשור הקודם
מי אמר שכדור הארץ לא מתחמם? כמות הפחמן הדו חמצני באטמוספירה הגיעה לשיעור שיא בשנת 2016. כך עולה מדו"ח של האו"ם שפורסם בצהריים (יום ב'). החוקרים מזהירים כי הגידול עלול להביא להתחממות של 3 מעלות צלזיוס ולעלייה של כ-20 מטרים בגובה פני הים - מהמצב שהיה ערב המהפכה התעשייתית ב-1760.
מדו"ח של הארגון המטאורולוגי העולמי עולה כי ריכוז הפחמן הדו-חמצני (CO2) באוויר הגיע ל-403.3 חלקיקים למיליון בשנת 2016, לעומת 400 בשנת 2015. חוקרים אמרו כי שילוב זיהום האוויר מעשה ידי אדם ושנת האל-ניניו גרמו לשיא החדש.
בארגון אמרו כי מדובר קצב הגידול בשנה שעברה היה גבוה ב-50% מזה שהיה בעשור הקודם. לפני המהפכה התעשייתית, נכתב בדו"ח, הריכוזים היו בין 180-280 חלקיקים למיליון.
אחד ממחברי הדו"ח אמר כי הגידול החד הקודם היה בשנים 1997-98, אז חל גידול של 2.7 חלקיקים למיליון, אך בשנה שעברה חל גידול של 3.3 חלקיקים למיליון. לפי החוקרים, מדובר בריכוז החלקיקים הגבוה ביותר מ-800 אלף השנים האחרונות.
החוקרים מזהירים כי עלייה בריכוזי ה-CO2 ופליטת גזים מזהמים נוספים לאטמוספירה עלולים לגרום לשינויים בלתי צפויים במערכת האקלים, דבר שעשוי להוביל לשיבושים אקולוגיים וכלכליים חמורים.
בחודש הבא צפויים להיפגש בעיר בון שבגרמניה שרים להגנת הסביבה, כדי לדון ביישום הסכם האקלים בפריז, שנחתם לפני כשנתיים.
בחודש יוני פרשה ארצות-הברית מהסכם האקלים והיא המדינה היחידה שלא חתומה כעת על הסכם פרט לסוריה. נשיא ארצות-הברית דונלד טראמפ אמר אז: "מדינות מקבלות כסף על חשבוננו - ההסכם הזה מנצל אותנו, נעשה חדש. נבחרתי לייצג את אזרחי פיטסבורג, לא את פריז".