שתף קטע נבחר
 

לקראת החורף: תחזוקת אדניות תמנע נזקים לקירות המבנה

כשלים בניקוז ובאיטום האדניות שבמרפסת יכולים לגרום לנזק של אלפי שקלים לתשתית המבנה. אתר "המקצוענים" עם עצות לתחזוקה מונעת שיחסכו לכם הרבה כסף וימנעו שיפוץ מיותר

כשחושבים על אדניות, חושבים על תחום הגינון ונוהגים להקל בכך ראש. ואולם, התעלמות מהצורך בתחזוקה ובתיקון כשלי האיטום יכולה לעלות לכם הרבה מאוד כסף, בייחוד עם בוא החורף. הרטיבות שיכולה להיגרם בקירות המבנה, ברצפת המרפסת או בתקרת הגג, היא בעיה שתוכלו למנוע עם טיפול נכון. 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אדניות – כלי קיבול למי השקיה ולמי גשמים

"רטיבות הנגרמת כתוצאה מכשלי איטום באדניות היא בעיה שכיחה מאוד אך קלה יחסית לטיפול", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "לכן, לא כדאי לפרק את האדנית, אלא רק להקפיד על איטום מקצועי שלה".

 

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג

סימנים של רטיבות

 

ממה נגרם כשל איטום באדניות? "לרוב, האדניות הן חלק מתשתית המבנה כפי שמוסר הקבלן את הדירה", מסבירים במוקד השירות. "הבעיה היא שהאדנית היא כלי קיבול לאדמה, מה שהופך אותה למעין מאגר מים. שם נאגרים מי ההשקיה או מי הגשמים. עם השנים, בעקבות התבלות האדנית, נסתמים חורי הניקוז, נוצרים כשלי איטום והמים מוצאים את דרכם החוצה דרך הסדקים הזעירים שנוצרים. מים אלו, לרוב מכילים אדמה ויוצרים כתמים על קירות המרפסת ועל הרצפה. במקרים קיצוניים, הם מחלחלים לתקרה, למרפסת או לקירות של הדירה שמתחת וגורמים לנזקים לנכס של השכנים. במקרה כזה, מי שגרם לנזק הוא שיצטרך לשלם עבור תיקונו, ולכן לא כדאי להתעלם מהצורך בתחזוקה של האדנית ובאיטומה".

 

כיצד אוטמים את האדנית?  

"בעל המקצוע המתאים לכך הוא לא גנן אלא איש איטום", אומרים במוקד השירות. "יש לרוקן את כל תכולת האדנית מהעציצים, מהאדמה, מחומרי הדישון ומאבנים שהצטברו במשך הזמן. לאחר מכן, יש לפתוח את הסתימה בחורי הניקוז (לרוב עקב אדמה שהצטברה וחוסמת את מעבר המים). יש לנקות את האדנית ולייבש אותה היטב בטרם ביצוע עבודת האיטום".

 

מהן שיטות האיטום הקיימות?

ישנן שיטות איטום שונות לאדניות, בהתאם לגודלן ולצורתן. מוקד השירות: "איטום בחומר צמנטי יתאים לרוב לאדניות קטנות עד בינוניות. חומר זה נוח לעבודה ובעל אחיזה מקסימלית לתשתית האדנית והוא עמיד בפני חדירת שורשים. החיסרון הגדול שלו הוא שהוא אינו מספיק גמיש. לכן, במקרה שבוחרים להשתמש בו יש לוודא שבעל המקצוע מוסיף רשת אינטרגלס בין שכבות האיטום, לשיפור הגמישות והעמידות שלו".

 

אם האדנית גדולה וארוכה יותר, ניתן לאטום אותה בצורה טובה יותר באמצעות יריעות ביטומניות. "חשוב להשתמש ביריעות המכילות תוסף נגד יתושים (מה שיהיה מאוד יעיל בעונת הקיץ) ואם תרצו לשפר את האיטום תוכלו להוסיף שכבה נוספת של חומר ביטומני משחתי מעל היריעות", מסבירים במוקד השירות. "אם האדניות ארוכות במיוחד, אך צרות ועמוקות ולא מאפשרות התקנה של יריעות ביטומניות, ניתן להתפשר על איטום באמצעות חומר ביטומני בלבד".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ודאו שנעשתה בדיקת הצפה

"כדי שהעבודה תהיה מקצועית ותחזיק מעמד למשך זמן רב יותר, בדקו שבעל המקצוע מבצע טיפול מונע נגד שורשים", אומרים במוקד. "זאת, כדי שהצמחייה לא תגרום שוב לכשלי איטום. עליו להתיז חומרים מונעי התפשטות ולמרוח חומר צמנטי משחתי בנוסף ליריעות הביטומניות (אם ניתן להתקינן). בסיום, דאגו שבעל המקצוע יבצע בדיקת הצפה, כדי שאם ישנם כשלי איטום הם יטופלו בזמן ולפני החזרת תכולת האדניות".

 

כמה זה עולה?  

מוקד השירות: "עלות האיטום מחושבת על פי מטר אורך, ונעה סביב 500-200 שקל לאיטום אדנית במרפסת או על הגג. המחיר כולל את החומרים ואת העבודה. לפני הזמנת בעל המקצוע בדקו לראות שיש לו תעודת אוטם מורשה וסכמו איתו שתינתן אחריות בכתב לעבודה. כלומר, במקרה שיתגלה בהמשך כי עבודת האיטום לא בוצעה כמו שצריך, הוא יגיע לתיקון העבודה. דאגו שהתעודה תהיה חתומה עם לוגו על החשבונית, ושתכלול את פרטי ההתקשרות עמו".

 

על איזו תחזוקה מונעת תוכלו להקפיד?

לאחר תיקון כשלי האיטום, דאגו לשמור על תחזוקה מונעת. מוקד השירות: "גלו סתימות בפתחי הניקוז בזמן, ודאגו לפתוח אותן. אטמו גם את קירות הבית הסמוכים לאדנית והקפידו להניח אדנית פלסטיק על האדניות המקורית הבנויה, כדי למנוע את התפשטות השורשים".

 

מחפשים קבלן איטום? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים