פרשת השחיתות: סטס מיסז'ניקוב ירצה יותר משנת מאסר
השר לשעבר מישראל ביתנו והפרקליטות הגיעו להסכמה על הסדר טיעון, שבמסגרתו הוא יודה בעבירות של מרמה והפרת אמונים וירצה 15 חודשי מאסר. החשדות בסעיפי שוחד וסמים הוסרו מההסדר. זהו הסדר טיעון שני בפרשה, שבה נאשמת גם סגנית השר לשעבר פאינה קירשנבאום
הסדר טיעון בפרשת השחיתות בהם מעורבים בכירים לשעבר בישראל ביתנו: הפרקליטות הגיעה להסכם עם השר לשעבר סטס מיסז'ניקוב שיודה בעבירות של מרמה והפרת אמונים וירצה 15 חודשי מאסר. זהו הסדר שני בפרשה המכונה "242" לאחר שעל אפי פלס, הגזבר לשעבר במועצה האזורית מטה בנימין, נגזרו שישה חודשי מאסר שהומרו בעבודות שירות במסגרת הסדר.
במסגרת ההסדר מיסז'ניקוב ישלם 70 אלף שקלים קנס. השר לשעבר יודה כי פעל בניגוד עניינים חמור, בעת היותו שר התיירות, באמצעות תקציב של כמיליון שקל בפסטיבל הסטודנטים באילת בשנת 2010 ובמקביל המליץ למארגני הפסטיבל להעסיק את יוליה רוט, שאיתה ניהל מערכת יחסים קרובה ומוצנעת, בהפקת הפסטיבל.
על פי כתב האישום, מסז'ניקוב פעל באופן אישי כדי לקדם את קיום הפסטיבל בתמיכת משרד התיירות ודרש ממנכ"ל משרד התיירות עדכון שוטף לגבי התקדמות אישור ההתקשרות. מיסז'ניקוב לא גילה לעובדי משרד התיירות על הקשר שיש לו עם רוט; את העובדה שרוט מועסקת על ידי חברת פלס (מפיקת הפסטיבל) בעקבות המלצתו ואת העובדה שרוט אמורה לקבל כספים עבור עבודתה בהפקת הפסטיבל.
כתב האישום מייחס למיסז'ניקוב כי פעל לקידום האינטרסים הכספיים של רוט מול חברת פלס ובתוך משרד התיירות, בעודו מסתיר מהגורמים הרלוונטיים במשרד התיירות את העובדה שהוא מצוי בניגוד עניינים מהותי ובוטה. מיסז'ניקוב, כך הודיעה הפרקליטות, ניצל את תפקידו הציבורי הבכיר ואת רום מעמדו כדי לסדר לרוט הכנסה כספית. בכך ביצע, במסגרת מילוי תפקידו, מעשה של הפרת אמונים הפוגע בציבור.
בספטמבר 2016 הודיעה הפרקליטות כי נגד מיסז'ניקוב וחדושים נוספים בפרשה יוגשו כתבי אישום בכפוף לשימוע. אז נמסר כי הוא "חשוד בביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, החזקה ושימוש בסם מסוכן ושיבוש מהלכי משפט".
מיליון שקל לפסטיבל שבו תועסק זוגתו
על פי החשד, בעת שכיהן בתפקיד שר התיירות, "העביר מיסז'ניקוב תקציב של מיליון שקלים לטובת פסטיבל הסטודנטים באילת, ובמקביל ביקש ממארגני הפסטיבל כי יעסיקו את בת זוגו. מארגני הפסטיבל, אשר חפצו בסיוע משרד התיירות, העסיקו את בת זוגו של השר ושילמו לה עשרות אלפי שקלים. בנוסף, מיסז'ניקוב נחשד כי בכמה מקרים בעת ששימש בתפקיד שר התיירות במהלך אירועים רשמיים בארץ ובחו"ל, שלח את אחד מיועציו לרכוש עבורו סם מסוג קוקאין ואף השתמש בסם במהלך אותם אירועים".
החשדות בנוגע לשימוש בסמים ורכישתם הוסרו מההרשעה במסגרת הסדר הטיעון.
עורך הדין יובל ששון, שותף במשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות', מייצג את השר לשעבר. בתגובה להסדר הטיעון הסביר: "מיסז'ניקוב קיבל את מלוא האחריות על עבירת הפרת אמונים, עבירה שהוא ביצע לפני שנים בראשית כהונתו כשר התיירות בממשלה. בתקופה זו הוא הוביל כשר מאות פרויקטים כלכליים-תיירותיים בהצלחה רבה. העבירה נבעה מניגוד עניינים שמרשי נכנס אליו במהלך אחד מאותם פרויקטים".
לדבריו, מיסז'ניקוב התפטר מהממשלה ומהכנסת והפסיק להיות איש ציבור הרבה לפני פרוץ חקירת המשטרה בפרשה הזאת. "למרות האמור, הוא העדיף לקחת מלוא אחריות על העבירה שבוצעה, ולחסוך זמן משפט יקר לשני הצדדים. הוא בחר שלא להאשים איש בטעות שביצע ולא לגרור לפרשה הזאת אף אדם נוסף. תחת זו בחר לשלם מחיר אישי כבד על ביצוע העבירה תוך תקווה שיוכל לפתוח בהמשך לכך דף חדש בחייו".
עוד הדגיש כי "מדובר במעידה בודדת, היחידה שמרשי ביצע בעת שירותו כאיש ציבור, ובכלל. מרשי ומשפחתו עברו שלוש שנים קשות, שעה ששמו שורבב לשווא לפרשה ציבורית גדולה המתנהלת בימים אלה בבית משפט. אנו שמחים שרשויות אכיפת החוק לאחר ששמעו את דברינו ואת טיעונינו לרבות ראיות התומכות בהם קבלו את טענותינו ובחרו להאשימו אך ורק בגין אותה מעידה".