החתונה המאוחרת של ניצולי השואה
18 ניצולי שואה שחגגו מעל 50 שנות נישואים זכו אמש לשחזור חתונתם, עם כל התפאורה המתבקשת - שמלת כלה מפוארת וחליפת חתן. שני זוגות שלא נישאו בעבר קיימו טקס כדת וכדין. החזן הצבאי הראשי סא"ל שי אברמסון: "תמונה שאי אפשר לשכוח". צפו
האירוע התקיים במסגרת כנס לניצולי שואה שארגן אגף הרווחה בעיריית חולון, שבו הסבירו העובדים הסוציאליים לניצולים כיצד למצות את זכויותיהם. מארגני הכנס ניצלו את ההזדמנות להוקיר את ניצולי השואה שחוגגים מעל 50 שנות נישואים ולערוך להם מחווה. אחד הזוגות ציין לאחרונה לא פחות מ-75 שנות נישואים, ושניים אחרים שנישאו בעבר הרחוק (מאוד) ברוסיה או פולין, בתקופה שבה לא היה ניתן להינשא כדת משה וישראל בגלל המשטר הקומוניסטי, נישאו אמש מחדש - והפעם על פי ההלכה.
מי שקידש את שני הזוגות הללו היה רבה של חולון, הרב אליהו יוחנן גוראריה. החזן הצבאי הראשי בירך ושר יחד עם חברי מקהלת הרבנות הצבאית את ברכות החופה. בקהל נכחו משפחות, אורחים ומשתתפים רבים שעוסקים ביום-יום ברווחתם של ניצולי השואה.
רגע לפני שאברמסון עלה לשיר את "אשת חיל" הוא ביקש את זכות הדיבור. הוא סיפר לזוגות הנרגשים ולאורחים הרבים על התרגשותו כשנכנס כמה דקות קודם לכן אל מאחורי הקלעים לחדר שבו ישבו הזוגות. "נדהמתי מהמחזה המדהים הזה. ישבתם שם כל הכלות והחתנים - 18 זוגות - לבושים בלבן. תמונה שאי אפשר לשכוח".
אברמסון ומקהלת הרבנות הצבאית לוקחים חלק באירועים דומים לזה ברחבי הארץ במסגרת פרויקט "פרח לניצול", שבו שותפים חיילים וקצינים רבים הנמצאים בקשר עם ניצולי שואה. אירוע דומה התקיים בכפר סבא לפני כשנה וצפוי להתקיים בעתיד גם בערים נוספות. באירוע אמש נכחו גם חיילים וקצינים רבים שמבקרים את ניצולי השואה ומסייעים להם. החיילים שמשתתפים בפרויקט מבקרים את הניצולים בקביעות ואף עורכים אירועי בר מצווה בכותל לאלה שלא חגגו בזמנם את הגיעם למצוות.