שתף קטע נבחר

 

היועמ"ש: "מתנגד לחוק ההמלצות - גם מבחינת התוכן וגם מבחינת העיתוי"

בכירי מערכת המשפט הביעו התנגדות נחרצת להצעת החוק לפיה המשטרה לא תסכם תיקי חקירה. מנדלבליט: "אציג את עמדתי לממשלה". פרקליט המדינה שי ניצן: "חוק שימנע מהפרקליטות לקבל המלצות יגרום לעינוי דין ולפגיעה בציבור"

 

 

היועמ"ש מנדלבליט נגד "חוק ההמלצות"

היועמ"ש מנדלבליט נגד "חוק ההמלצות"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בכירי מערכת המשפט נגד "חוק ההמלצות". היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט התבטא הערב (יום ה') לראשונה בקולו נגד הצעת החוק האוסרת פרסום המלצות מחקירות המשטרה. "אנחנו מתנגדים לחוק - גם מבחינת התוכן וגם מבחינת העיתוי, שאינו נכון", אמר מנדלבליט עם כניסתו לכנס של הפרקליטות בירושלים, והוסיף בקצרה: "את העמדה שלי אציג לממשלה".  

 

היועמ"ש מנדלבליט, בכנס של הפרקליטות היום (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
היועמ"ש מנדלבליט, בכנס של הפרקליטות היום(צילום: גיל יוחנן)
 

פרקליט המדינה שי ניצן אמר בכנס: "הציבור חייב להבין שהמשטרה והפרקליטות עובדות יד ביד. אם רוצים שהצדק ייעשה, חייבים לאפשר את השיח ביניהם. יש חשיבות עצומה לשמוע את דעתו של החוקר בתיק. חוק שימנע מהפרקליטות לקבל המלצות ב-30 אלף תיקים יגרום לעינוי דין ולפגיעה בציבור. למנוע מאדם שחקר את התיק להגיד את ההמלצה שלו ומה דעתו, זה דבר שהוא בהחלט בעייתי. דבר כזה יאריך את הטיפול ויצטרכו עוד המון שעות עבודה".

 

ניצן הוסיף: "תפקידי וחובתי לומר מה אני חושב על ההצעה, איך זה ישפיע על עבודת המשטרה ובעיניי היא תיצור קשיים רבים ותפגע ביעילות של העבודה. הדבר המרכזי שמטריד אותי זה הפגיעה הפוטנציאלית של הצעה כזו בעבודת המשטרה והפרקליטות. התפקיד שלנו הוא להוציא את הצדק לאור ואנחנו צריכים שיתנו לנו את הכלים לעשות את העבודה שלנו, לא לטובתנו אלא לטובת הציבור כולו".

 

פרקליט המדינה, שי ניצן, היום בכנס (צילום: יואב דודקביץ') (צילום: יואב דודקביץ')
פרקליט המדינה, שי ניצן, היום בכנס(צילום: יואב דודקביץ')
 

דורית בייניש, נשיאת בית המשפט העליון לשעבר, אמרה בכנס: "עניין ההמלצות של המשטרה זה הבסיס לכל עבודה על תיק פלילי. תיק פלילי מגיע עם סיכום חקירה ועם נקיטת עמדה. קשה לי לראות איך הפרקליטות עובדת כשאין בפניה את החומר המשטרתי עם הסיכום ועם ההמלצות. למה החוק הזה חשוב? האם הוא חיוני?".

 

למרות התנגדותם של היועמ"ש, פרקליט המדינה ושל מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך, עליה פורסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות", ביום ראשון הקרוב צפויה הצעת החוק השנויה במחלוקת לעבור בוועדת השרים לחקיקה.

 

ביום שלישי פורסם לראשונה ב-ynet כי מנדלבליט יקיים דיון מחודש בכל הקשור לחוק שיאסור על המשטרה להמליץ על כתבי אישום. בשבוע שעבר אמר מנדלבליט כי אף שאינו "אוהב" את החקיקה, אין מניעה משפטית לקדם אותה. גורמים משפטיים ציינו כי האפשרות שמנדלבליט ישנה את דעתו נובעת מהעובדה שבישראל לא נהוגה חקיקה רטרואקטיבית ואישית. יש להזכיר כי המשטרה כלל לא מגישה המלצות לכתבי אישום אלא קובעת אם יש תשתית ראייתית או לא.

 

המפכ"ל אלשיך מתייחס השבוע להצעת החוק    (צילום: ישי פורת)

המפכ"ל אלשיך מתייחס השבוע להצעת החוק    (צילום: ישי פורת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מפכ"ל המשטרה אלשיך, אמר השבוע בהתייחס להצעת החוק לאסור המלצה לכתבי אישום כי "אי אפשר לסיים חקירה בלי לסכם אותה. המשמעות היא שהפרקליטות תצטרך לנהל את החקירה. חושבים שהפרקליטות מסוגלת לנהל את החקירות האלו בקאפסיטי שמושקע? לכן אי אפשר לתת משהו שאיננו מוצר. המוצר אומר ככה - אלו המסקנות שהגעתי אליהן".

 

מי שגיבש את הצעת החוק הוא ח"כ דודי אמסלם (הליכוד), ולפיה ייאסר על המשטרה להמליץ לפרקליטות להגיש כתב אישום נגד חשוד שנחקר, אלא להציג רק את הממצאים היבשים. על פי ההצעה, חוקר שיחרוג מההנחיה עלול לעמוד בפני עונש מאסר למשך שנה.

 

הצעת החוק של אמסלם מתגבשת בעקבות החקירות שמתנהלות בחודשים האחרונים נגד פוליטיקאים ואנשי ציבור רבים. אמסלם מתכוון להגיש את הצעת החוק בהסתמך על "הוספת סעיף 61א' לחוק הסדר הפלילי - איסור המלצה או חוות דעת של רשות חוקרת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
היועמ"ש מנדלבליט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים