חוב של 25 מיליון ש': רשת לגעת באוכל נכנסה להקפאת הליכים
הרשת, שמעסיקה 140 עובדים בשישה סניפים, נכנסה להקפאת הליכים זמנית בגלל חובות של כ-25 מיליון שקל. לגעת באוכל: "המצב נוצר בגלל נסיון התרחבות מוטעה"
רשת החנויות "לגעת באוכל", המעסיקה כ-140 עובדים ומפעילה שישה סניפים, נכנסה היום (ב') להליך הקפאת הליכים זמני, וביום חמישי יתקיים דיון בעניין בבית המשפט המחוזי. הרשת הגישה בקשה להגנה מפני נושיה לאחר שצברה חוב כולל של כ-25 מיליון שקל.
הרשת נוסדה על ידי צבי קרובי ובת זוגו בשנת 2002 וכוללת סניפים בראשון לציון, רחובות, פתח תקווה, חיפה, באר שבע ושרונה מרקט בתל אביב. מדובר בחנויות גדולות המלאות במוצרי מזון (בעיקר מזון בריא) כמו גם מגוון כלים למטבח. במסגרת בקשת הקפאת ההליכים נטען כי הרשת אף עסקה בפעילות ענפה של חינוך קולינרי, חינכה והכשירה יותר מאלף בני נוער בסיכון במסגרת בתי ספר לבישול שהפעילה בתוך החנויות.
הבקשה הוגשה על ידי החברות טאצ' פוד - לגעת באוכל, פיס אוף קייק וטאצ' ק.ל המפעילות את הרשת, על מנת לפעול להבראת הרשת. הבקשה הוגשה בהסכמת העובדים ברשת המיוצגים על ידי עו"ד חיות גרינברג.
לפי עמדת העובדים שהוגשה לבית המשפט, "הם מצויים בחשש גדול, בשל חוסר הוודאות בדבר עתיד חברות הקבוצה ובתוך כך, חוסר יכולתה לשלם לעובדים את שכר אוקטובר ולשמר את מקור פרנסתם. למרות הקשיים, עובדי הקבוצה 'מגוייסים' לטובת ההליך, מתוך הבנה שזו החלופה הטובה ביותר לשימור מקור פרנסתם. הם נאלצים להתמודד עם ספקי החברה הזועמים, שחלקם אף מפנים אליהם אצבע מאשימה, זאת כאשר מצב העובדים חמור לא פחות משלהם".
השופטת עירית וינברג-נוטוביץ' הוציאה צו ארעי לעיכוב הליכים נגד הרשת עד לדיון ביום חמישי. במסגרת הבקשה טענו החברות כי "היעתרות לבקשה להקפאת הליכים תמנע את קריסתן הצפויה של החברות ואת הפגיעה הבלתי הפיכה בנושיהן, בעובדיהן ובלקוחותיהן ותאפשר הליך הבראה והסדר עם הנושים".
הרשת טוענת, באמצעות עו"ד עופר פרץ, כי "ב-15 השנים האחרונות היא הובילה את תרבות האוכל בישראל ויצרה תרבות קולינרית. המותג לגעת באוכל הוא שם דבר. הרשת אף ניהלה שיתופי פעולה מצליחים עם תוכנית הטלויזיה מאסטר שף וכן עם המותגים המובילים בתחום הקולינריה, מוצרי החשמל למטבח וכלי המטבח".
באשר לעובדי הרשת נטען כי "מדובר בעובדים המשתכרים שכר בסיסי, וברובם הם אנשים בגילאי 40 עד יותר מ-70 מתוך אידיאל של הרשת להעסיק עובדים שעתידם התעסוקתי אינו משופע באפשרויות". הרשת מבקשת למנות כנאמן את עו"ד אוריאל זעירא. עוד נטען בבקשה להקפאת הליכים כי הרשת נקלעה למצבה בשל התרחבות מוטעית שבוצעה על ידי מנכ"ל לשעבר.
הכתבה המלאה התפרסמה הבוקר ב"ידיעות אחרונות"