שתף קטע נבחר

 

להרוויח מיליארד דולר עם אריק קרטמן

שיחקנו במשחק השני, המבוסס על הסדרה האהובה סאות' פארק. התחלנו בהצלת חתול וניסינו לסיים עם מיליארד דולר בכיס, בעזרת הדמויות מהסדרה. The Fractured But Whole - סקירה

מה קורה כשלוקחים את היריבות הידועה בין עולם הקומיקס של מארוול לבין זה של DC ומשלבים אותה עם מורגן פרימן, דג הומו, חתולים והרבה בדיחות על פלוצים? התשובה היא כמובן המשחק השני והפרוע של סאות' פארק - South Park: The Fractured But Whole.

 

South Park    (קריינות ועריכה: אביתר כהן)

South Park    (קריינות ועריכה: אביתר כהן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המשחק הוא המשך ישיר למשחק הראשון South Park: The Stick of Truth, אבל כמובן שאין צורך לשחק בראשון כדי להפיק את מלוא ההנאה מהמשחק השני. (למרות שבלי קשר הוא מומלץ בחום).

 

בעוד שהמוטיב המרכזי במשחק הראשון היה הרפרנס לעולם של שר הטבעות ולמשחקי הכס בלבוש של הדמויות שהוצגו בעבר במהלך הסדרה כלוחמים, מכשפים ונסיכה יפנית אחת, המשחק השני מתכתב עם עולם הקומיקס שגם הוצג בעונות הקודמות תחת המותג Coon and Friends, בהנהגת אריק קרטמן. המטרה של הילדים בעיירה המנומנמת היא להרוויח מיליארד דולר ממכירת הזיכיון שלהם כדי ליצור סרטים וסדרות בדמותם.

 

Fractured But Whole (צילום מסך) (צילום מסך)
Fractured But Whole(צילום מסך)

 

סאות' פארק היא הסדרה האהובה עליי, החל מהעונה הראשונה ששודרה אי שם בשנות ה-90 ועד היום. למה חשוב להזכיר את זה? כי ספק אם הייתי נהנה מכל רגע במשחק אם לא הכרתי את כל הרפרנסים לדמויות עבר מעונות קודמות, כמו Crab People ומשפטים מוכרים כמו It's Coming right for us האגדי של נד וג'ימבו מהעונות הראשונות של הסדרה. ככל שיש לכם יותר ידע והכרה בעולם של סאות' פארק, כך הסיכוי שתיהנו מהמשחק גבוה יותר. יש שם אפילו רפרנסים לעונה הנוכחית (21 למי שסופר) ואני באופן אישי לא הפסקתי לצחוק.

 

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

המשחק עצמו כיפי ומאתגר, מכניקת הקרב מבוססת תורות ממש כמו במשחק הראשון. אבל היא השתפרה בכך שלדמויות יש משבצות לנוע בהן בכדי לתקוף את היריב, ובנוסף יש גם כמה סוגי התקפות שיכולים להשפיע על שחקן במשבצת אחת או על כמה שחקנים, הכל תלוי מי השחקן ובאיזו התקפה הוא משתמש.

 

כך המשחק נהיה טקטי יותר, מכיוון שיש חשיבות למקום שבו עומדים או לכיוון התקיפה.

 

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

בנוסף יש קרבות מסוימים שמחייבים עמידה בלחץ של זמן. המשחק אינו קל כמו שצפיתי שיהיה. מבחינה גרפית אין משהו מתוחכם מדי, הגרפיקה היא אותה גרפיקה של הסדרה, דו ממדית עם עומק, מלבד קטעי וידאו מסוימים שמוצגים בתלת מימד בצורה איקונית האופיינית לז'אנר גיבורי העל. מפת המשחק כמעט זהה למשחק הראשון, כך שהיה לי קל להתמצא בה, אבל בכל מקרה היא לא ממש מסובכת.

 

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

במשחק אנו משחקים את הילד החדש בשכונה, שמצטרף ל-Coon and Friends, ועלינו לבחור אילו כוחות אנו רוצים לקבל. לאחר מכן יש קרב "טוטריאל" (הדרכה) שמסביר כיצד להשתמש בכל התקפה. כל זה חלק מהסיפור של קרטמן, שמסביר מה אירע בלילה הטראומתי, כשגילינו שיש לנו כוחות על.

 

בנוסף נצטרך לבחור גם את החולשה שלנו או יותר נכון את הקריפטונייט שלנו. זה יכול להיות תלמידי כיתות ו', Crab Pepole, אנשים זקנים ועוד. את המגדר שלנו לא נבחר בתחילת המשחק כנהוג בדרך כלל במשחקי RPG, אלא במהלך המשחק כשנפגוש את היועץ מקי.

 

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

הבחירות הן בין גבר, אישה או אחר, ולאחר מכן כטרנסג'נדר או סיסג'נדר. בהמשך נצטרך לבחור איזה גזע אנחנו, לאיזו דת אנו משתייכים ומה המשיכה המינית שלנו. כל אלו הם גם רפרנסים מתוך הסדרה, כחלק מהסאטירה הכוללת שלהם בעונות האחרונות כלפי כל תרבות "הפוליטיקלי קורקט" המוגזמת לעיתים בארה"ב. באותו הקשר, את צבע עורו של השחקן נבחר בתחילת המשחק בהתאם לרמת הקושי שבה אנו רוצים לשחק, ככל שהדמות שנבחר תהיה לבנה יותר כך יהיה לנו יותר קל, ככל שהיא שחורה יותר - הרמה קשה יותר.

 

 (צילום מסך) (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

Personality

על אף שנהניתי לשחק במשחק הנוכחי יותר מאשר במשחק הראשון, מבחינת עלילה, הוא פחות טוב. הכול מתחיל במשימה פשוטה כמו לאתר חתול שאבד כדי לקבל את הפרס בסך 100 דולר ואיתו להתחיל להפיק את המותג שיניב מיליארד דולר. אבל ככל שאנו מחפשים את החתול, כך אנו נחשפים יותר לפרשה הרבה יותר גדולה מתחת לפני השטח. את כל המסע הזה אנו עוברים בעזרת הכוחות של הילד החדש שמסוגל בין היתר להחזיר את הזמן לאחור באמצעות הפלוצים שלו.

 

גם פה יש אזכור ברור למשחק life is strange שמבוסס על נערה שמגלה שביכולתה להחזיר את הזמן לאחור. יש גם לא מעט משימות צדדיות, אבל הן לא באמת תורמות להתקדמות העלילה או להתפתחות הדמות שלנו יותר מדי, אלא נועדו בעיקר לתרגל את המשחק וכמובן ליהנות מעוד קצת בדיחות וצחוקים.

 

לסיכום, South Park the Fractured But Whole הוא משחק קליל, לא מתחכם, מאוד מודע לעצמו ומרבה גם להראות זאת במשחק עצמו. אם בוחנים אותו כמשחק בלבד, על אף הפשטות הוא לא רע בכלל, אבל למעריצי סאות' פארק הוא לא פחות ממאסט. המשחק מתאים לכל הקונסולות הגדולות, Xbox One, Play Station 4 וגם ל-PC. ניתן להשיג את המשחק במחירים שנעים בין 220-300 שקלים.

 

 

* המשחק נבדק על מחשב המיני גיימינג של אסוס - ROG GRB II

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים