שתף קטע נבחר

 

ריבלין בסנאט הספרדי: "מצפה להתנגדות לחרם על ישראל"

נשיא המדינה נאם בסנאט במדריד ופנה למחוקקים המבקרים את המדיניות הישראלית: "מי שמשתמש בחרמות ודה-לגיטימציה ימצא את עצמו בצד הלא נכון של ההיסטוריה". 20 מפגינים פרו-פלסטינים המתינו לו מחוץ לפרלמנט וקראו לו "רוצח"

 

הנשיא ריבלין בפרלמנט הספרדי, היום (צילום: איתמר אייכנר) (צילום: איתמר אייכנר)
הנשיא ריבלין בפרלמנט הספרדי, היום(צילום: איתמר אייכנר)

נשיא המדינה ראובן ריבלין, המבקר בספרד, הגיע בצהריים (יום ג') לנאום מול הסנאט במדריד. מחוץ לפרלמנט המתינו לו כ-20 מפגינים פרו-פלסטינים חובשי כאפיות שקראו לעברו "רוצח" ו"תחי פלסטין החופשית".

 

בנאומו התייחס ריבלין לסוגיית העצמאות הקטאלונית המטלטלת את ספרד בתקופה האחרונה: "ספרד היא מדינה אחת עבורנו, ישות מדינית-ריבונית אחת, וכל הבעיות שעמן היא מתמודדת בימים אלה הן פנימיות. היחסים שלנו עם כל אזרחי ספרד יקרים לנו, ואנו מתפללים שהאתגר הנוכחי ייפתר בהבנה".

 

הנשיא הזכיר את חלקה של ספרד בהתנעת המו"מ הישראלי-פלסטיני – ועידת מדריד שאליה יצא ראש הממשלה יצחק שמיר ב-1991. "גם בעת הזאת, כאשר תהליך השלום מושהה, הוא נותר מצפן", אמר ריבלין. "אנו מייחלים להשלמתו של תהליך זה בדמות הסדר שלום שיושג במשא ומתן, תוך שיקום האמון בין הצדדים".

מחאה פרו פלסטינית מחוץ לפרלמנט בזמן הנאום (צילום: איתמר אייכנר) (צילום: איתמר אייכנר)
מחאה פרו פלסטינית מחוץ לפרלמנט בזמן הנאום(צילום: איתמר אייכנר)

בנאומו התייחס הנשיא ריבלין למבקריה של ישראל בספרד בפרט, ולפעילי החרם האירופי בכלל: "לפני יותר מ-20 שנה, בשנת 1995, התכנסה לראשונה ועידת ברצלונה. החזון היה הפיכת אזור הים התיכון לאזור של שלום ויציבות באמצעות פיתוח כלכלי אזורי. במידה רבה, תהליך ברצלונה נפגע בגלל הסירוב של חלק ממדינות האזור לשתף פעולה עם ישראל.

 

"אני מצפה מספרד להמשיך ולהיות קול שמדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה, קול שמתנגד לחרמות. גם בבית הזה יש כאלה המבקרים, לעיתים בלשון חריפה, את המדיניות הישראלית. אבל חייבים להעמיד חיץ בין ביקורת לחרם. מי שמנסה לפגוע במדינת ישראל באמצעות חרמות ודה-לגיטימציה, מחבל במו ידיו בסיכוי להגיע אי פעם לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני, ועוד ימצא את עצמו בצד הלא נכון של ההיסטוריה. הטרגדיה הישראלית-פלסטינית, שנמשכת יותר מ-150 שנה, לא תיפתר בחרמות או בצעדים חד צדדיים.

 

"יש רבים שמדברים על ישראל בלי להכיר אותה, בלי לדעת עליה דבר, הם מעולם לא ביקרו בה. ישראל, כמו ספרד ואולי אף יותר, היא חברה מגוונת ומרובת זהויות. כל אזרח חמישי בישראל הוא ערבי. איננו רואים בהטרוגניות חולשה, אנו מוצאים בה כוח. עבורנו, המגוון החברתי הוא מרכיב משמעותי בהון האנושי המיוחד של ישראל. אני מזמין אתכם: בואו לבקר בישראל, לראות אותה במו עיניכם, להבין אותה לעומק. אין לי ספק, אתם תופתעו".

 

הוא הוסיף כי הוא מקווה שספרד תעמוד לצד מאבקה הדיפלומטי של ישראל נגד איראן ומעורבותה באזור: "האיומים האיראניים בהשמדתה של ישראל הם בלתי נסבלים. במיוחד כאשר הקולות הללו מגיעים ממדינה שהיא יצאנית מספר אחת של טרור עולמי-רצחני ושאחראית לחוסר היציבות בסוריה, בלבנון, בעיראק, ובאזור כולו. יש לנו ציפייה ברורה מידידותיה של ישראל בכל העולם לבחור צד, ולא להשלים עם ניסיונות למחיקה נוספת של העם היהודי, לא במעשים ולא במילים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתמר אייכנר
ריבלין בסנאט הספרדי
צילום: איתמר אייכנר
מומלצים