שתף קטע נבחר

 

שנה אחרי ניצחון טראמפ: הנשים ובני המיעוטים שנבחרו

הפליט מליבריה שרצה להראות ש"לא כולם טרוריסטים", הטרנסג'נדרית שניצחה את מייסד החוק שאסר עליה להיכנס לשירותי המין השני, האם החד-הורית שהייתה הומלסית והגיעה לתפקיד הבכיר בעיר. בבחירות המקומיות בארה"ב בלטו מיעוטים שניצחו למרות אמירות הנשיא בשנה האחרונה

 

 

הטרנסג'נדרית הראשונה בבית הנבחרים בווירג'יניה    (צילום: רויטרס)

הטרנסג'נדרית הראשונה בבית הנבחרים בווירג'יניה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המיעוטים שנבחרו למרות טראמפ: הבחירות המקומיות שנערכו שלשום (ג') בארצות הברית הביאו לא רק לניצחון של הדמוקרטים במקומות רבים, אלא לבחירתם של נשים, בני מיעוטים וחברי קהילת הלהט"ב חרף הצהרותיו של הנשיא המכהן לפני ואחרי השבעתו לתפקיד.

 

הטרנסג'נדרית שמדברת על תחבורה

דניקה רואם, טרנסג'נדרית בת 33, משכה את תשומת הלב עוד בטרם נבחרה לבית הנבחרים המקומי בצפון וירג'יניה, כיוון שהתמודדה מול מועמד רפובליקני שיזם את "חוק השירותים" שאסר על טרנסג'נדרים להיכנס לשירותים על פי המגדר שבו הם מזדהים. בהיבחרה הפכה רואם לטרנסג'נדרית הראשונה בבית הנבחרים בצפון וירגי'ניה לאחר שהתמקדה בנושא שיפור התחבורה.

 

רואם יצאה מהארון ב-2013 לאחר שהחלה לעבור תהליך שינוי מין בזמן שהייתה חברה בהרכב "האבי מטאל". לאחר הזכייה, הודיעה כי "הלהקה תצא להפסקה בזמן שהיא תתמקד בחוקים שיעלו את שכר המורים, ירחיבו את מתן הטיפולים התרופתיים לתושבים ויטפלו בבעיית עומסי התנועה". טרנסג'נדרית נוספת שניצחה בבחירות המקומיות היא אנדרה ג'נקינס האפרו-אמריקנית, שנבחרה למועצת העיר מיניאפוליס שבמינסוטה.

הבטיחה להתמקד בתחבורה - וזכתה בבחירות. דניקה רואם (צילום: AP) (צילום: AP)
הבטיחה להתמקד בתחבורה - וזכתה בבחירות. דניקה רואם(צילום: AP)
 

הלסבית הראשונה בתפקיד. ג'יין דורקן במהלך הקמפיין לראשות העיר (צילום: AP) (צילום: AP)
הלסבית הראשונה בתפקיד. ג'יין דורקן במהלך הקמפיין לראשות העיר(צילום: AP)
 

ראש העיר החדשה של סיאטל שבמדינת וושינגטון, ג'יין דורקן, היא לא רק הלסבית הראשונה בתפקיד, אלא גם האישה הראשונה שמחזיקה במשרה מאז שנות ה-20 של המאה הקודמת. דורקן סיפרה במהלך הקמפיין איך עבדה לאחר הקולג' בחברת תעופה קטנה באלסקה ושם למדה כיצד להפעיל מלגזה. "העבודה הזו עזרה לי לממן את לימודי המשפטים", סיפרה.

 

דורקן, שנולדה למשפחה קתולית ממוצא אירי ולה שבעה אחים ואחיות, מכנה את עצמה "דמוקרטית מתקדמת שתהיה קשוחה בעניין הפשיעה", והיא כיהנה כתובעת הכללית במדינה בתקופת כהונתו של הנשיא לשעבר ברק אובמה.

הגיע מאפריקה עד לראשות העיר. ווילמוט קולינס (צילום: AP) (צילום: AP)
הגיע מאפריקה עד לראשות העיר. ווילמוט קולינס(צילום: AP)

הפליט שניצח: "אמריקה לא מתעניינת בגזע"

ווילמוט קולינס החל את דרכו הפוליטית לאחר שקרא תגובות בפייסבוק שהאשימו את הפליטים המגיעים לארצות הברית בטרור, בפשיעה ובעושק של מערכת הרווחה. קולינס, שהגיע לארה"ב מליבריה שבאפריקה ב-1994 והפך השבוע לראש עיריית הלנה שבמונטנה סיפר כי "כאשר התחלתי להקשיב לרטוריקה של המתנגדים אמרתי לעצמי 'זה טירוף'. כאן במונטנה אנחנו נלחמים ברעיון הזה שפליטים הם טרוריסטים, חלק ממני רוצה להראות שאלו הם הפנים של הפליטים - הנה המשפחה שלי, כך פליטים נראים. אנחנו לא טרוריסטים".

 

קולינס ניצח את קודמו בתפקיד, ג'יימס א. סמית, שהחזיק במשרה במשך 16 שנים והוא האדם השחור השני שנבחר לתפקיד מושל במדינת מונטנה, מאז שהמושל השחור הראשון נבחר ב-1873. קולינס טען כי בחירתו מהווה דחייה לחלק מאמירותיו של הנשיא טראמפ. "זה מראה שאמריקה הגדולה לא מתעניינת בגזע ולא במדינת המוצא. מה שהלנה אמרה הוא 'אנחנו מחפשים את המועמד הטוב ביותר ואנחנו מאמינים בך'".  

 "ראש העיר של כולם". ראבי בהאלה ()
"ראש העיר של כולם". ראבי בהאלה

בן מיעוטים אחר שנבחר הוא הסיקי ראבי בהאלה שהפך לראש העיר החדש של הובוקון בניו ג'רזי. מדובר בסיקי הראשון בתפקיד בניו ג'רזי ואחד מכמה בודדים בארצות הברית כולה. "אני מרגיש נמרץ", אמר לאחר שנבחר. "לא היו לי ציפיות לניצחון או להפסד, הייתי מוכן לשניהם ואני אסיר תודה על ההזדמנות לשרת את הובוקון". במהלך הקמפיין בהאלה היה חשוף לתעמולה גזענית ובשישי האחרון תמונתו הופצה ברחבי העיר ומעליה נכתב: "אל תתנו לטרוריסטים להשתלט על העיר". בהאלה הדגיש בתגובה כי "זו לא השקפה של הקהילה שלנו בהובוקון". הוא הוסיף כי אמנם הוא שמח לדבר על אמונתו, אך מעוניין להיות ראש העיר של כלל הובוקון. "לא התמודדתי לתפקיד כמועמד סיקי, התמודדתי כמועמד שהוא במקרה גם סיקי".

 

האם החד הורית שהפכה להומלסית - ונבחרה לראשות העיר

מישל דה לה איסלה שנבחרה לראשות עיריית טופיקה החלה את חייה במקום אחר לגמרי. בגיל 17 היא הפכה להומלסית ובגיל 19 נכנסה להריון. כומר שעבד בכנסייה שבה נהגה לשיר במקהלה אמר לה ש"היא חכמה וכדאי לה ללכת לקולג'". כיום, דה לה איסלה היא אם חד הורית לשלושה לאחר שנחלצה מנישואים שבהם עברה התעללות. בעבר אמרה כי "כל החוויות האלו הפכו לברכה. קל יותר לשרת אנשים כאשר לא שופטים אותם מגבוה". דה לה איסלה, שהחלה לעבוד בעיר כיועצת פיננסית, אמרה לאחר בחירתה כי: "לעולם לא אשכח את השיחה עם הבנות שלי. הבת הצעירה שלי אמרה לי כי 'אם את תבחרי, תוכיחי לי שאני יכולה לעשות הכול'".

"כל החוויות הפכו לברכה". מישל דה לא איסלה במהלך הקמפיין ()
"כל החוויות הפכו לברכה". מישל דה לא איסלה במהלך הקמפיין

האלה אילה, אם חד הורית נוספת והראשונה ממוצא לטיני שנבחרה לאסיפה הכללית של וירג'ניה, החלה את דרכה הפוליטית בארגון "צעדת הנשים" במדינה בינואר האחרון. היא העידה כי "לאחר הצעדה אמרתי לעצמי - לא עוד, תרוצי לתפקיד. תעשי שינוי'". אילה, בת 44, עזבה את עבודתה בתחום אבטחת הסייבר לטובת הקמפיין והוסיפה כי אב חד הורי שהצביע עבורה אמר לה כי הוא מקווה שבחירתה תעניק השראה לבתו: "אולי יום אחד היא תרוץ לתפקיד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש העיר הסיקי ראבי בהאלה
מומלצים