נוטלה: שינינו רכיב בממרח גם בישראל
אחרי הסערה הבינלאומית שקמה בעקבות הגילוי של צרכנים בגרמניה שהממרח הוותיק הפך בהיר יותר בשל הגדלת רכיב החלב, היצרנית, פררו, אמרה ל-ynet כי החליפה את אבקת חלבון מי הגבינה באבקת חלב - גם במוצר שנמכר בישראל. פררו: "הערכים התזונתיים - כמעט ללא שינוי. המתכון נשאר אותו מתכון ייחודי וטעים"
השינוי בממרח אגוזי הלוז והקקאו נוטלה (Nutella), יגיע גם לישראל, כך מסרה חברת פררו האיטלקית, יצרנית המוצר, לנציגיה בארץ. השינוי הוא ברכיב אחד: הגדלת כמות אבקת חלב כחוש על חשבון אבקת מי גבינה - רכיב שייעלם מהמוצר. בינתיים מצאנו בחנויות רק את הגרסה הקודמת של המוצר, אך זו תוחלף בקרוב. בחברה מדגישים כי הצרכנים לא יחושו בשינוי לרעה בטעם.
יושמט מהממרח: חלבון מי גבינה
בחברה מסרו ל-ynet: "אנו מייצרים את נוטלה באותה מידת הקפדה בכל רחבי העולם. אנו מוודאים שהלקוחות שלנו מרוצים לגמרי מחוויית הנוטלה הייחודית באמצעות בדיקות טעם תכופות ומקיפות שאנו מקיימים. השינוי האחרון שערכנו הינו מינורי בלבד.
"באופן ספציפי בישראל, תכולת אגוזי הלוז, הקקאו, הסוכר ושמן הדקלים נשארו ללא שינוי. השינוי המינורי הוא למעשה החלפה של אבקת חלבון מי גבינה (2.1 גרם מתוך 100 גרם מוצר כולל) בכמות שוות ערך של אבקת חלב (מ-6.6% ל 8.7% מסה"כ המוצר הכולל). החלפה זו מאפשרת לנו לשפר את איכות החלב הכוללת ולהבטיח אחידות בטעם לאורך זמן, למעשה, זה הכל.
"המתכון שלנו מכיל 7 רכיבים פשוטים, ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים. הערכים התזונתיים נשארים כמעט ללא שינוי. אנו יכולים להבטיח לכל אוהבי נוטלה כי המתכון נשאר אותו מתכון ייחודי וטעים שכולנו מכירים ואוהבים, עם אותם סטנדרטים גבוהים של איכות".
המתכון בישראל שונה מזה שבאירופה?
בישראל, על גבי תוויות הממרח מופיע כעת הערך "אבקת חלב כחוש - 6.6%". הערך הזה כאמור, ישתנה ל-8.7% והרכיב: "אבקת חלבון מי גבינה", ייעלם מהמתכון. כמות הסוכר לא מוזכרת בתווית, אך כמות הפחמימות (שניתן להניח שעיקרן סוכר) עומדת על 57.6 גרם ל-100 גרם.
לעומת זאת, באירופה, צנצנת של ממרח נוטלה מכילה כעת 8.7% אבקת חלב רזה, לעומת 7.5% קודם לכן, זאת לפי השוואה בין תווית המוצר "לפני" ו"אחרי". כמות הסוכר עלתה אף היא - מ-55.9 גרם ל-56.3 גרם, ל-100 גרם ממרח. כלומר במתכון החדש - אחוז אבקת החלב יהיה שווה בגרסה האירופית ובגרסה הישראלית, אך בגרסה המקורית היה בו שוני.
מקור הסערה: עיר הנמל המבורג
סערת נוטלה פרצה בהמבורג, שם ארגון צרכנים (Hamburg Consumer Protection Centre) פרסם בעמוד הפייסבוק שלו כי יצרנית ממרח השוקולד ואגוזי הלוז, חברת פררו, ערכה שינוי במתכון של המוצר האהוב. פררו אישרה את שינוי המתכון לאחר הדיווח.
האישור שפרסמה נוטלה, לפיו אכן נערך שינוי במתכון, יצר תגובת נגד עצומה של מעריצי המותג - ואוהבי נוטלה רבים פנו לרשתות החברתיות על מנת להביע את אכזבתם מהשינוי שעבר המתכון האהוב עליהם. בין הפוסטים ניתן היה למצוא תגובות כגון: "פררו שינתה את המתכון של נוטלה (לפחות בגרמניה) - יותר סוכר, פחות שומן וכנראה פחות קקאו. זה 1 באפריל?"; וגם: "שמעתי שנוטלה שינתה את המתכון. נו באמת, יש דברים בחיים שאי אפשר לעשות! וזה אחד מהם". חלק גדול מהתגובות לוו בתיוג DontMessWithNutella#.
לפי הדיילי מייל הבריטי, פררו מסרה בתגובה לפרסומים כי "האיכות... וכל המאפיינים האחרים של נוטלה נותרו זהים". נציגת פררו בגרמניה מסרה כי היא ביצעה "התאמה" של הממרח, כפי שמותגים רבים עושים למוצרים שלהם.
ארגון הצרכנים הגרמני, מצידו, ציין כי הצבע של הממרח הפך להיות בהיר יותר בעקבות השינוי במתכון. "מאחר שהצבע של ממרח הנוטלה החדש בהיר יותר, אנו מניחים כי אבקת החלב הרזה הנוספת מגיעה על חשבון קקאו", נמסר מהארגון, שציין כי נוטלה לא חייבת לפרסם את כמות הקקאו בה היא משתמשת.
מהנהלת נוטלה העולמית נמסר בתחילה: "לאחרונה ביצענו עדכון עדין העולה בקנה אחד עם התפתחות הטעם של הצרכנים. האיכות, הבטיחות, מקורות חומרי הגלם וכל יתר מאפייני הרכיבים של נוטלה נותרו בעינם. את רשימת הרכיבים ניתן תמיד למצוא על גבי צנצנות נוטלה. מנקודת מבט תזונתית, כל ההיבטים הרלוונטיים נשארים דומים". כעת, גם באירופה פררו הסבירה כי שינוי הרכיב מקורו בהגדלת רכיב אבקת החלב והשמטת רכיב מי הגבינה.