שתף קטע נבחר

 

המפכ"ל לשעבר אהרונישקי: מנסים לפגוע אנושות במערכת אכיפת החוק

על רקע המתקפה נגד המפכ"ל אלשיך והיוזמות להחלשת כוחו וכוחה של המשטרה, אמר המפכ"ל לשעבר שלמה אהרונישקי בריאיון לאולפן ynet: "פגיעה במפכ"ל ובמשטרה היא פגיעה בביטחון המדינה". אהרונישקי הוא אחד מעשרות בכירים לשעבר שחתמו על הודעת תמיכה באלשיך

 

"נעשה כל מה שניתן". מחאת הקצינים הבכירים לשעבר

"נעשה כל מה שניתן". מחאת הקצינים הבכירים לשעבר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מחאת הבכירים לשעבר: לא ניתן לפגוע במפכ"ל. שורה של בכירים לשעבר במערכת הביטחון, בהם אלופים ורמטכ"לים, רבי-ניצבים וניצבים במשטרה ומפקדים בכירים בשב"כ ובמוסד, מתייצבת לימינו של המפכ"ל, רב-ניצב רוני אלשיך, שסופג בימים האחרונים ביקורת על רקע חקירות ראש הממשלה. שיאה של המתקפה האישית על המפכ"ל הוא יוזמת החקיקה להקטין את שכרו. בריאיון באולפן ynet אמר הבוקר (יום א') אחד מהחתומים על הודעת תמיכה באלשיך, המפכ"ל לשעבר רב-ניצב (בדימוס) שלמה אהרונישקי, כי מדובר בתהליך שמטרתו "לפגוע באופן אנוש במערכת אכיפת החוק".

המפכ"ל, רב-ניצב רוני אלשיך (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
המפכ"ל, רב-ניצב רוני אלשיך(צילום: אוהד צויגנברג)

הבוקר פורסמה הודעת תמיכה מטעם תנועת "מפקדים למען ביטחון ישראל", שחבריה הם בכירים לשעבר במערכת הביטחון. בהודעה כותבים הקצינים הבכירים כי הם מחזקים את ידיו של המפכ"ל ומעניקים לו ולמערכת אכיפת החוק גיבוי "נוכח ההתקפות החוזרות והנשנות כלפי מפכ"ל משטרת ישראל ומערכת אכיפת החוק". בין החתומים על ההודעה: המפכ"לים לשעבר אהרונישקי, יוחנן דנינו, יהודה וילק, אסף חפץ, יעקב טרנר, דודי כהן, משה קראדי והרצל שפיר. כמו כן חתומים על הצהרת התמיכה הרמטכ"לים לשעבר גבי אשכנזי, אהוד ברק, בני גנץ ודן חלוץ, ראשי המוסד לשעבר צבי זמיר, דני יתום ושבתי שביט וקצינים בכירים רבים נוספים.

 

"אנחנו מזהים פה תהליכים שהמטרה שלהם לפגוע באופן אנוש במערכת אכיפת החוק, במשטרה, בפרקליטות, בבתי משפט", אומר המפכ"ל לשעבר אהרונישקי. "אם מתרגמים את זה, מדובר בעצם בניסיון לפגוע בדמוקרטיה. פגיעה במפכ"ל ובמשטרה היא פגיעה בביטחון המדינה".

 

"במשטרה יש מצפן אחד והוא החוק וחקר האמת"

אהרונישקי מותח ביקורת על הצעדים שנוקטים חלק מהפוליטיקאים: "הם עובדים נגד כוחות הביטחון, נגד מערכת אכיפה החוק. אנחנו מזהים את זה בחודשים האחרונים - לא רק בהצעות חוק שחלקן הזויות לגמרי, אלא גם בהתבטאויות שהן חציית קווים אדומים. קודם היו ההתבטאויות נגד הרמטכ"ל, עכשיו נגד המפכ"ל, וככה זה הולך הלאה והלאה, ומישהו צריך לשים לזה סוף, מישהו צריך להגיד: עם כל הכבוד, העם שלכם, שאתם נבחרתם להנהיג אותו, הוא לא אוסף כבשים שיושבות ושותקות. אנחנו מוכרחים לעשות הכול כדי להפסיק את התהליך הזה".

 

אהרונישקי העדיף שלא להתייחס לזהותם של הפוליטיקאים שנגדם הוא יוצא, ואמר: "אני לא צריך להגיד על מי אנחנו מדברים באופן ספציפי. אני חושב שכולם שומעים את הקולות, רואים את הידיים ומבינים. הבעיה היא שזה לא רק אחד או שניים, זה לא רק חוק אחד או שניים, אלא זה תהליך שלם שהם מנסים לחולל. אני יכול להמשיל את זה אפילו לדברים שאמרה בזמנה השרה רגב על הדיון על תאגיד השידור הציבורי כאן -  'מה שווה התאגיד אם אנחנו לא שולטים בו?'. כנראה שהמחשבה מאחורי העניין היא: מה שווה מערכת הביטחון, מה שווה מערכת אכיפת החוק, אם אנחנו לא שולטים בה".

יוזם החקיקה להורדת שכר המפכ"ל, ח"כ דודי אמסלם (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
יוזם החקיקה להורדת שכר המפכ"ל, ח"כ דודי אמסלם(צילום: אוהד צויגנברג)

המפכ"ל לשעבר התייחס גם לאפשרות שאלשיך סופג מתקפה מכיוון שהיו מי שציפו ממנו "למסמס" את החקירות: "אם מישהו חשב על זה, לא רק שהוא אינו מבין בכלל מהו תפקידו של מפכ"ל ואיך עובדת משטרה ומערכת דמוקרטית, אלא יש פה ברירה בין שתי פשרות: או בורות או רשעות. מפכ"ל לא יכול להפסיק חקירות, מפכ"ל לא יכול להוציא ערמונים מהאש למי שלא צריך להוציא בשבילו ערמונים, ואני מציע שכל ההתמודדות, כולל של חברי הכנסת ושרי הממשלה, תהיה לא עם השליח אלא עם התופעה - למה יש פה שחיתות, למה יש פה אנשים שנגועים עדיין לכאורה בעבירות פליליות או ציבוריות - ולהתחיל לטפל בזה. הניסיון לפגוע בשליח, הניסיון להראות למשטרה מי יותר חזק ומי פחות חזק, לא יצלח. במשטרה יש מצפן אחד, והוא החוק וחקר האמת".

 

אהרונישקי אמר עוד כי אינו חושש שמא המשטרה לא תוכל לעמוד במתקפות ותישבר, משום שהוא סומך עליה שלא תישבר. הדבר שמטריד יותר, אמר, הוא אמון הציבור. "זה איום שהולך וגובר, שמייצר פגיעה באמון במשטרה, במערכת אכיפת החוק, מצד ציבורים שלמים", אמר המפכ"ל לשעבר, "מזה אני מודאג. כי משטרה ומערכת אכיפת חוק, בסוף צריכה להיות חלק מהחברה הזאת. היא צריכה את אמון הציבור. ומי שמנסה לקעקע את אמון הציבור, פוגע בגדול בגופים האלה".

 

אהרונישקי הוסיף כי הוא והקצינים הבכירים שחתומים על הודעת התמיכה מתכוונים לעשות ככל שביכולתם כדי לעצור את התהליכים שמטרידים אותם: "אנחנו עושים את כל מה שניתן וכל מה שאפשר כדי כדי להגיד 'עד כאן' וכדי להגיד שגם בפוליטיקה וגם בפופוליזם יש קווים אדומים, שלפחות עד לא מזמן השתדלו לא לחצות אותם. נגיד את דעתנו בכל מקום, אנחנו נפגין נגד הדברים האלה, אם צריך להפגין. השקענו את כל חיינו בשביל להגן על המדינה ונמשיך לעשות את זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
המפכ"ל לשעבר, אהרונישקי
צילום: גבי מנשה
מומלצים