שתף קטע נבחר

 

אבירי הגליל

בהפועל גליל עליון רוצים לחזור לימים היפים של עונת הדובדבנים ב-1993. לשם כך הם החזירו את המנהל המיתולוגי עמית גל, מינו את הסמל אבישי גורדון כמאמן ובונים על שחקנים מקומיים שיעלו את הקבוצה לליגת העל. גם מסעדת ״כביש 90״ התחברה לרעיון והחליטה לתמוך. צפו בכתבה

עם סיום עונת 2006/07 לא מעט קיבוצניקים ומושבניקים בגליל העליון הרגישו שנשבר להם הלב. הקבוצה המיתולוגית של הפועל גליל עליון הועברה מכפר בלום לגן נר והפכה להפועל גלבוע/גליל. עם אולם חדש, שם חדש ואוהדים חדשים, המשמעות הייתה ברורה – מעשית, הפועל גליל עליון כפי שהכרנו אותה חדלה מלהתקיים.

 

לאחר לחצים רבים מצד המועצה האזורית, בקיץ 2007 הוקמה מחדש הקבוצה, הפעם בליגה ב' תחת ניהולו של רז גל – בנו של עמית גל, מנהלה האגדי של הקבוצה ההיא שזכתה באליפות המדינה בעונת הדובדבנים 1992/93.

 

צפו בכתבה    (צילום: אביהו שפירא)

צפו בכתבה    (צילום: אביהו שפירא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תוך עונה אחת עלתה הקבוצה לליגה א' ובהמשך קפצה לליגה הארצית אחרי איחוד עם הפועל קצרין. ב-2012 גליל עליון המחודשת כבר שיחקה בליגה הלאומית, ומאז היא מדשדשת בה. פעם מעפילה לפלייאוף, פעם בסכנת ירידה, אבל השורה התחתונה נשארת זהה: קאמבק לליגת העל עדיין אין.

 

אחד השמות הכי מזוהים עם גליל עליון, בטח בשנות האלפיים המוקדמות, הוא אבישי גורדון, היום בן 40. עם פרישתו ממשחק מונה ב-2016 למאמן הקבוצה. ניר וסרמן (25), בן קיבוץ עמיר, הפך למנהל, וניצן דהאן מכפר בלום מונה ליו"ר המועדון.

 

שחקני גליל עליון באימון (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
שחקני גליל עליון באימון(צילום: אביהו שפירא)

 

העונה משהו טוב קורה בגליל. עמית גל, שזכה עם בנו במרוץ למיליון, חזר לקבוצה, הפעם בתפקיד מנהל מקצועי ומגייס תרומות. בגליל עליון אומרים שהוא עובד מסביב לשעון במטרה לעזור לחבר'ה הצעירים שמנהלים את בקבוצה להחזיר אותה למקומה הטבעי. גם ארז חזן, בעבר אחד השחקנים הגדולים של הגליל, מסייע כחבר הוועדה המקצועית.

 

"המדד שלי הוא נושא הקהל. ברגע שהוא חוזר זה אומר משהו", אמר חזן. "אנחנו מרגישים את זה בחודש האחרון, יש משהו מיוחד באוויר. הקבוצה הזו הולכת לעשות משהו מיוחד שלא עשו כאן הרבה זמן". גורדון מוסיף: "גליל תמיד הייתה חממה. אנחנו מנסים להביא לפה שחקנים צעירים ולתת להם הרגשה של בית. אנחנו גם שומרים על שחקני הבית שלנו, העונה יש לנו חמישה כאלה".

זוכרים? פיני גרשון בעונת הדובדבנים (צילום: יוסי רוט) (צילום: יוסי רוט)
זוכרים? פיני גרשון בעונת הדובדבנים(צילום: יוסי רוט)

 

בקבוצה משחקים תושבי האזור ושחקנים בעלי ייחוס משפחתי כמו עדן זלינבבא, בנו של אנדריי זלינבבא, ששיחק בשנות ה-90 בקבוצה. גם יניב שטראוס מקיבוץ שמיר ואוריין לונסקי משדה נחמיה, שגדלו במחלקת הנוער של הגליל, משחקים שם. כישרון נוסף שכדאי לזכור את שמו הוא שקד ירושלמי בן ה-19, שעלה לאחרונה ממחלקת הנוער.

 

כמו שאמר חזן, גם הקהל מתחיל לחזור לאולם בכפר בלום, שעל הפרקט שלו דרכו כמה מהשחקנים הגדולים ביותר בכדורסל הישראלי, מנדב הנפלד, דורון שפר ועודד קטש ועד ליאור אליהו, יוגב אוחיון ועומרי כספי. ממוצע האוהדים שמגיעים למשחקי הקבוצה העונה כבר חצה את ה-900 וממשיך לעלות. מדובר בכמות הצופים הגדולה ביותר בליגה הלאומית. הקבוצה מדורגת כרגע במקום החמישי מתוך 14.

 

במסעדת הבית. משהו טוב קורה בגליל (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
במסעדת הבית. משהו טוב קורה בגליל(צילום: אביהו שפירא)

 

יש גם קהל. אוהדי גליל עליון (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
יש גם קהל. אוהדי גליל עליון(צילום: פרטי)

 

גם לגליל עליון יש 206

לאחרונה החל שיתוף פעולה בין הפועל גליל עליון למסעדת ההמבורגרים "כביש 90", שבעליה הם ילידי הגליל ואוהדי הקבוצה מילדות. ״כמו שלמכבי תל אביב יש את 206, לנו יש את כביש 90", אמר רן ששון, אחד הבעלים.

 

על החיבור העמוק לקבוצה ניתן ללמוד בין היתר מהפוסט הנוסטלגי הזה בעמוד הפייסבוק של המסעדה: "גדלנו על ברד ליף, התרגשו כשעידו עלה לראשונה בחמישייה, חלקנו עוד הספיקו לעשות את ה׳טה טה טה טה טה גליל׳, עם הרגליים על הטריבונת עץ של האולם בכפר גלעדי, עמדנו עם אבא בפקקים ביציאה מכפר בלום, חגגנו שני גביעים ו...אליפות! הפועל גליל עליון נתנה לנו ה מ ו ן, הגיע הזמן לתת לה בחזרה!".

 

צלחת האליפות מ-1993 לצד ההמבורגר (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
צלחת האליפות מ-1993 לצד ההמבורגר(צילום: פרטי)

 

המסעדה, שממוקמת בצומת מחניים (20 דקות נסיעה מכפר בלום), קושטה בצעיפים, תמונות וסממנים המזוהים עם הפועל גליל עליון מימיה היפים - כולל צלחת האליפות וגביע המדינה המקוריים. חודש נובמבר מוקדש לפעילויות רבות סביב הקבוצה. ההמבורגרים נקראים על שם שחקני עבר מפורסמים (תביא לי בבקשה "קרייזי קוז'יקרו"), ומכל המבורגר שנמכר מפרישה המסעדה שני שקלים לטובת הקבוצה.

 

תכירו: המבורגר קרייזי קוז'יקרו (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
תכירו: המבורגר קרייזי קוז'יקרו(צילום: פרטי)

 

דוגמה נוספת למשולש קבוצה-מסעדה-קהילה הוא המבצע שקורא לאנשים להגיע ל״כביש 90" מחופשים כאוהדי גליל או להעלות תמונה נוסטלגית בפייסבוק, וכך לזכות אולי במינוי זוגי למשחקי גליל עליון ובארוחה זוגית. הלקוחות/אוהדים גם מוזמנים לנסות לקלוע לסל קטן ולזכות בפרסים נוספים. בקיצור, הפנינג.

 

"רצינו לבנות מקום בצלמנו, ועל הדרך גם לתרום להפועל גליל עליון כקהילה אחרי כל מה שהיא תרמה לנו כקהילה", מצהיר בועז (בוזי) בידרמן, סמנכ״ל שיווק ואחד הבעלים. "אנחנו עושים מאמצים לרתום ספונסרים וחבר'ה מקומיים כדי לסייע לקבוצה ולאזור כולו להחזיר עטרה ליושנה".

 

 (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
(צילום: פרטי)

חיבור חזק בין הקבוצה לקהילה. בועז בידרמן בימים ההם (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
חיבור חזק בין הקבוצה לקהילה. בועז בידרמן בימים ההם(צילום: פרטי)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ארז חזן ואבישי גורדון
צילום: אביהו שפירא
מומלצים