בצק קר ישר לווריד
בצק העוגיות הוא המצאה אמריקאית שלא מתיימרת לשום דבר חוץ מאשר למלא אתכם במתיקות מוגזמת, מושחתת ומאוד לא בריאה. בקיצור, תענוג
בשנים האחרונות, האמריקאים מפתחים את שוק בצק העוגיות. לא זה שנכנס לתנור ואחר כך באמת מגיע לקיבה שלנו כמו מה שהיה לרגע עוגיה, אלא בצק קר, מרוכז, שלא הייתה לו מעולם כוונה להשתזף על הטורבו.ברוב המקרים, בצק עוגיות יהיה נטול ביצים ועשוי מקמח מיוחד. חשוב מאוד לא לנסות לעשות את זה בעצמכם או להינות מהבצק שאנחנו מכינים בבית. לא רק הביצים החיות מהוות סכנה, כי אם גם הקמח.
הקמח נגזר מדגן שמגיע ישירות מהשדה ובדרך כלל אינו חף מחיידקים. לכן, אם חיה עשתה במקרה את צרכיה בסמוך לאותו דגן הבקטריה עלולה להיות שם, כך מספרת מומחית בארגון הבריאות האמריקאי. בבצקים המיוחדים של עוגיות שנמכרים ללא אפיה משתמשים בקמח שעבר טיפול וטיגון כלשהו.
בחודש הבא, הטרנד עומד לשלש את כוחו בניו יורק כשבלוואר מנהטן יפתח סניף של World’s Best Cookie Dough, רשת בצקי עוגיות ברחוב בליקר (164), במרחק שלושה בלוקים בלבד מרשת DŌ ומרחק רחובות ספורים מ-2 Dough Boyz . בראיון סיפרו הוותיקים בשטח שאינם חוששים מהתחרות הגוברת. עדות לכך היא התורים הארוכים שממלאים את המדרכות בין הבצקים המתוקים להפלא תוכלו לאתר למעלה מ-15 טעמים שונים, מבצק עוגת גבינה, לשייקים, ליער השחור ועד פודינג.
בסניף החדש שיפתח תוך מספר שבועות תוכלו למצוא גם טעמים שווים כמו עוגיות סוכר, עוגיות שיבולת שועל, רד-וולבט, שניקרס, שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים, אספרסו, מונסטר-קוקי דאו, שהוא למעשה בצק מלא בסוכריות ואפילו, כמה מפתיע, פאמפקין-ספייס. על כדור אחד של בצק תשלמו 4 דולר, על שניים 7 ועל שלושה 9.